Connect with us

Uniformes i logos

Tots els uniformes de la temporada 2022/23

Amb el curs 2022/23 ja en marxa, un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A l’NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

Aquest article s’anirà actualitzant a mesura que surtin més novetats relacionades amb els uniformes de les diferents franquícies

La marca Adidas va confirmar que la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada fa dos cursos, tornarà amb nous dissenys. Aquests es basaran de nou en la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

Boston Bruins

La franquícia de Massachussets ha mantingut al llarg de les seves gairebé deu dècades d’història, un estil similar entre els dissenys utilitzats, deixant la paleta de colors en tres: negre, blanc i groc / daurat. Els uniformes actuals segueixen els mateixos patrons que s’estrenarien a mitjans dels anys 60, amb un jersey negre i l’altre blanc (sempre amb tocs grocs) en els partits que jugaven com a locals i visitants, abandonant el daurat groguenc per a la tercera equipació en cas d’haver-la.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els ossens van recuperar un dels primers dissenys alternatius de la lliga a mitjans dels anys noranta conegut popularment com a Pooh bear jersey, encara que aquesta vegada en versió clara en comptes de groga.

Winter Classic

Per a aquest esdeveniment tan especial, els Bruins es van inspirar en els dissenys utilitzats durant la dècada de 1950 del segle passat amb alguns retocs, serien els casos de la inclusió del nom de la ciutat juntament amb el logotip de l’ós present als jerseys de Boston entre 1975 i 1995 a més de la primera edició de les Reverse Retro.

Buffalo Sabres

La franquícia de nord de l’estat de Nova York, va tornar de forma completa als colors i logotip utilitzats originalment per l’equip durant els anys 70, tancant el cercle que va començar l’any 1996 amb un redisseny total de la imatge de la franquícia i que poc a poc, però sense pausa, va anar virant cap a l’actualitat, amb diversos logos nous pel mig i colors diversos, fins arribar de nou als clàssics originals. Situació molt celebrada pels fans de Buffalo.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió del jersey alternatiu actual, disseny que van utilitzar habitualment els Sabres a finals dels noranta i principis dels 2000, però amb la paleta actual de colors de l’equip de l’estat de NY.

Detroit Red Wings

La franquícia original establerta a Michigan és un dels millors exemples de lleialtat a uns colors i uniformes, a grans trets, des del inici de l’equip fa gairebé un segle, primer com els Cougars i Falcons i després com a Red Wings, el vermell i blanc sempre han estat presents ininterrompudament. A partir de la dècada dels 30, el disseny dels uniformes passaria a ser idèntic a l’actual, salvant algunes modificacions petites i teixits cada vegada més moderns, però reconeixible al 100% per tot el món seguidor i no seguidor de la franquícia.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Wings recuperen novament un disseny utilitzat pels Detroit Cougars als anys 20 del segle passat però amb una base de colors vermella i negra.

Florida Panthers

Al 2016, els Panthers presentarien un emblema completament nou, deixant enrere a la mítica pantera (encara present però diferent) original de la franquícia, els colors serien bàsicament els mateixos però distribuïts de manera diferent. Així, en el curs que s’acosta seguiran amb els dissenys utilitzats fa cinc temporades, amb els canvis realitzats un cop entrat Adidas per Reebok al 2017, però en general els mateixos. Amb escepticisme al principi entre els seus fans i una nostàlgia cada vegada més gran de les equipacions originals de l’equip, la implementació de forma habitual dels ‘nous’ dissenys va gaudir d’una notable acceptació.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un nou disseny inspirant-se en els jerseys originals de la franquícia amb el logo clàssic alternatiu al pit i utilitzant un blau clar com a principal color de l’uniforme.

Montreal Canadiens

Un exemple més de reconeixement a la història, els Canadiens han utilitzat uns uniformes idèntics (amb petites modificacions) al llarg de les dècades, sent identificables amb el pas del temps tant pels fans més longeus com pels nouvinguts. El color vermell (dominant) i el blau, sempre han anat de la mà de la franquícia de Montreal, esdevenint un dels conjunts esportius vestits de blaugrana més famosos del món juntament amb el FC Barcelona i el Bayern de Munich entre d’altres.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió en blau pàl·lid de l’actual jersey habitual a casa en honor als Montreal Expos, franquícia de la MLB que va jugar a la ciutat Quebecois durant dècades enrere.

Ottawa Senators

Fa dos cursos va ser la tornada als orígens dels Sens, van deixar de banda les equipacions governades pel vermell com a principal color entre els jerseys regulars jugant de local i redissenyar els uniformes (juntament amb el logotip) d’acord amb els primers utilitzats per la franquícia, a principis de la dècada dels noranta. Així doncs, els nous dissenys han estat del gust de la parròquia Senator, tornant al negre com a protagonista de la versió fosca dels jerseys habituals.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió del disseny vermell utilitzat a finals dels noranta com a alternatiu i després com a habitual fosc, però en color negre juntament amb el logo actual/original.

Tampa Bay Lightning

Els Bolts segueixen amb les samarretes que van presentar fa una dècada, uns dissenys que es van crear per donar a la franquícia un toc de serietat i estabilitat després que es retoqués el logotip original però no convencés ningú, canviant-lo a l’actual només tres temporades després de presentar-lo. El jersey negre alternatiu manté la mateixa estètica amb un toc fosc general, també molt apreciat per l’afició.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Bolts van tornar a la vida a l’antany criticat jersey alternatiu que recreava una tempesta però aquesta vegada en una base blanca.

Toronto Maple Leafs

Nou exemple de fidelitat cap a uns colors, el blau i blanc, els habituals a la franquícia dels Maple Leafs des de 1927 fins a l’actualitat. Al 2016, l’equip d’Ontario recuperaria un logotip clàssic de la franquícia utilitzat abans de 1967, modificant lleugerament els jerseys amb això però seguint reconeixibles a ulls de tots els fans de l’hoquei, acèrrims o més casuals, uns dissenys històrics. Com a novetat, Toronto ha presentat el seu nou jersey alternatiu de color negre, el primer d’aquest color de tota la seva història, a més aquest jersey és reversible, apareixent un logotip modificat dels Leafs de color groc.

NHLuniforms.com
Jersey reversible

Commemoració de Sant Patrici

Els Leafs han començat a commemorar el dia de Sant Patrici (St. Patrick’s day) portant els uniformes originals de la franquícia, en aquell temps s’anomenaven Toronto St. Pats, en els dies anteriors i posteriors a l’esmentat sant, creant una tradició recent però acceptada per la majoria dels fanàtics.

Reverse Retro

En honor als leafs campions de la temporada 1962/63, Toronto recupera el jersey utilitzat en aquesta època afegint les muscleres blanques com a única diferència destacable.

New York Rangers

Els de Manhattan han lluït els mateixos dissenys, amb petites variacions, al llarg dels seus gairebé 100 anys d’història, únicament a mitjans dels 70 van virar cap a uns jerseys més tradicionals amb el logotip al pit, aquest canvi només duraria dues temporades per tornar al més habitual, el que encara avui dia perdura. Reconeixibles al 100% per tots els fans a l’hoquei gel i més enllà.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Recuperant de nou el mític jersey alternatiu dels noranta conegut com a Lady Liberty però utilitzant el color blau dels dissenys habituals actuals a diferència del blau marí d’antany.

New York Islanders

Encara que amb menys anys d’antiguitat però seguint una pauta similar en quant a dissenys, els Isles han tingut un comportament semblant al dels seus veïns els Rangers. Actualment lluiran unes equipacions idèntiques a les originals de la franquícia, les mateixes (lleugers canvis de tonalitat de color) que han estat les habituals en gairebé totes les cinc dècades d’història, deixant uns anys enmig dels 90 amb un canvi radical però que no va acabar convencent a ningú.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Uniformes basats en els infames (molt criticats al seu dia) jerseys de mitjans dels noranta amb el logo Fisherman de protagonista però amb una base blava fosca molt diferent, eliminant el verd/blau del tot.

New Jersey Devils

Els Devils estan utilitzant els mateixos dissenys des de fa gairebé 30 anys, moment en el qual van abandonar el verd per introduir el negre com l’acompanyant protagonista del vermell. Les tres Stanley cups aconseguides per la franquícia es van fer sota aquestes equipacions vermelles i negres. L’equipació negra alternativa, la primera utilitzada per l’equip de Newark com a tercera camiseta de la seva història, la qual està basada en equips d’hoquei gel professional de la zona de Nova Jersey existents al passat.

NHLuniforms.com

Heritage

Una versió blanca del jersey original (fins i tot del Reverse Retro) utilitzada per la franquícia en la dècada dels vuitanta. Actualment vesteixen aquest uniforme en comptades ocasions durant el curs.

Reverse Retro

Seguint amb el patró habitual de l’equip de New Jersey, aquest disseny és la versió blanca actual però en els colors utilitzats pels Colorado Rockies i Kansas City Scouts al seu moment, els predecessors dels actuals Devils a la línia temporal de la franquícia.

Philadelphia Flyers

Philadelphia porta amb els jerseys actuals uns 14 anys, moment en què la samarreta taronja es va tornar a introduir dins el catàleg després que la negra ocupés el seu lloc tradicional com a disseny estàndard de la franquícia de la ciutat de l’amor. Molt ben valorada per la gran majoria dels fans a l’esport del hockey.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Disseny utilitzat a principis dels vuitanta però girant els colors taronja i negre, cal destacar que en els escalfaments dels partits que els Flyers vesteixin aquests jerseys, utilitzaran els defenestrats pantalons cooperalls (tipus xandall) per completar la recreació dels dissenys.

Carolina Hurricanes

Els de Raleigh han vestit els mateixos uniformes (amb lleugers retocs) al llarg dels seus gairebé 25 anys d’història a Carolina, prenent el vermell i negre com a protagonistes. La gran novetat a partir d’aquest curs és la utilització de forma habitual als partits de local de la fins ara negra alternativa, relegant la clàssica vermella (igual a l’original) a la tercera equipació. La samarreta de visitant segurament és la que més ha variat, ja que fa uns pocs anys van substituir l’escut al pit per la paraula Canes en diagonal, al més pur estil dels NY Rangers.

NHLuniforms.com

Heritage

Des de l’arribada de Tom Dundon a la franquícia com a propietari, s’ha anat intentant abraçar la història de la franquícia en els seus primers dies a la ciutat de Hartford (abans de mudar-se a Raleigh), sent coneguts com els Whalers, d’aquesta forma durant la temporada regular utilitzen els uniformes verds dels Baleners en alguns xocs predeterminats.

Reverse Retro

Versió vermella de l’actual jersey alternatiu de la franquícia, tot i ser reverse pel que fa als colors no destaca pel vessant retro, basant-se en un disseny de 2019.

Stadium Series

Disseny totalment vermell i negre, deixant de banda el blanc, per a la disputa del xoc de les Stadium Series, aquest jersey s’inspira en la cultura automobilística de l’estat de Carolina. Destaca el logotip en versió fosca diferent de l’habitual.

Pittsburgh Penguins

Els Pens actualment vesteixen els mateixos dissenys que van utilitzar durant la dècada dels 80 i en els primers anys dels 90, amb el negre i groc de clars protagonistes. El jersey alternatiu, amb el negre dominant l’escena, també és una ‘còpia’ quasi exacte del què vestien com a uniforme ‘fosc’ durant el 1992 i 1997. Cal destacar que la franquícia de Pennsilvània, ha tingut diverses èpoques ben marcades amb diferents dissenys, els primers anys amb el blau de protagonista, després els abans esmentats i actualment lluïts de nou, més tard canviarien el logotip però no els colors per després tornar al logo clàssic però deixant de banda el groc per incorporar al seu lloc el daurat/groc fosc per després reprendre el camí de dels vuitanta i noranta.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

El 1992, després que els Pens s’alcessin amb el seu segon campionat consecutiu van redissenyar completament els seus uniformes i logo, introduint el famós Robo Penguin. Els Penguins van presentar quatre jerseys diferents però l’NHL només els va permetre anar amb dos, ara un d’aquells dos jerseys que no van veure la llum per fi ha sortit de l’amagatall.

Winter Classic

La primera franquícia de l’NHL establerta a Pittsburgh van ser els Pirates, en aquest disseny els Pens han recuperat el logotip d’aquest equip juntament amb una base grisa antiga poc habitual.

Columbus Blue Jackets

Des de 2007, els Jackets vesteixen de manera similar després que fa gairebé 16 anys decidissin de canviar el logo de forma permanent i adoptar l’actual. El jersey alternatiu gaudeix d’una gran popularitat en els fans del conjunt d’Ohio, fins i tot algun cop ha sortit el rumor que la jove franquícia es passaria al logotip utilitzat per aquest disseny en qüestió.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Aquest disseny és la versió amb els colors canviats de lloc del primer jersey alternatiu que van tenir els Blue Jackets a principis dels 2000. Destaca també la incorporació del blau clar de l’actual tercer uniforme.

Washington Capitals

Fa 16 anys, que el conjunt ubicat a la capital dels Estats Units, utilitza els mateixos uniformes vermell i blaus, calant de manera profunda entre els seus aficionats. Al passat curs van presentar l’actual tercer disseny, el qual està inspirat, en part, en l’utilitzat en les Stadium Series de 2018 amb diversos retocs de consideració.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Caps van rescatar la versió fosca del jersey de mitjans de la dècada dels noranta fins a finals dels 2000, donant-li el protagonisme al negre en lloc del blau com abans.

Stadium Series

El logotip secundari dels Caps, conegut com a ‘Weagle’, finalment és present (després d’una llarga reclamació dels fans) al pit del jersey de Washington per al partit de les Stadium Series. La paleta de colors segueix el mateix patró que els dissenys utilitzats habitualment per la franquícia de DC.

Chicago Blackhawks

Els d’Illinois són un altre clar exemple de fidelitat a uns dissenys, Chicago està utilitzant bàsicament els mateixos uniformes des de la temporada de 1955/56, moment en què van abandonar els jerseys a ratlles horitzontals per adoptar de manera definitiva els populars vermells i blancs. Sigui dit de passada, els uniformes dels Hawks sempre estan a la part superior en els diferents rànquings de millors jerseys al llarg dels anys.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Hawks es van inspirar en els jerseys utilitzats el 1938 per crear el seu nou Reverse Retro, encara que sense el logo però amb la paraula Chicago al centre a diferència dels originals.

Dallas Stars

Els Stars van canviar radicalment d’uniformes i logo fa més d’una dècada, tallant de forma subtil amb els dissenys utilitzats des que la franquícia havia arribat a la ciutat procedent de Minneapolis. Tot i això, el passat 2020 van presentar l’actual jersey alternatiu, el qual té una estètica molt trencadora i recupera el negre com a protagonista d’una de les samarretes de la franquícia.

NHLunifoms.com

Reverse Retro

Disseny en negre del primer clar (local en aquells temps) que els texans van utilitzar a la seva arribada a Dallas procedent de Minneapolis, encara amb el logotip sense el nom de la ciutat a sobre de l’Stars.

Winnipeg Jets

Els Jets estan utilitzant els mateixos jerseys des que arribessin a la ciutat de Winnipeg procedents d’Atlanta, fa ja més de onze anys. La novetat més destacada rau en l’uniforme alternatiu, el qual és amb el que van jugar el partit Heritage Classic de 2019, recuperant el logotip original de la franquícia abans de mudar-se a Phoenix. Aquest uniforme reemplaça a l’utilitzat com a tercer en les últimes quatre campanyes, el qual era d’un blau molt més clar.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió amb la paleta de colors actual de Winnipeg del jersey blanc que els Jets originals van utilitzar entre el 1990 i 1996, els darrers abans de partir cap a Phoenix per convertir-se en els Coyotes.

Colorado Avalanche

Els Avs van recuperar recentment, fa unes cinc temporades, els dissenys originals però amb la diferència que el blau present en el jersey també seria utilitzat en els pantalons i casc, en substitució del negre, el qual venia ocupant aquest lloc en les equipacions al llarg dels anys. El disseny alternatiu no s’ha modificat des de la campanya 2015/16, aquesta samarreta utilitza un logotip inspirat en els Colorado Rockies, franquícia NHL que va jugar a Denver durant uns anys abans de mudar-se a New Jersey per passar a ser els Devils.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió del seu actual jersey blanc (protagonitzat pel logo a les espatlles actual) però amb els colors dels Colorado Rockies, franquícia ubicada a Denver abans que els Avs, fent honor a la història de l’hoquei NHL a les rocoses.

Nashville Predators

Els Preds fa una mica més d’una dècada van decidir abraçar el daurat/groc com el color protagonista dels seus uniformes, abans dominats per uns tons blaus i grisos, durant el 2017 els dissenys es van simplificar i no han tingut cap variació des de llavors. Actualment no tenen tercera equipació.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Disseny en un color groc semblant a l’utilitzat als jerseys habituals de local i visitant del primer uniforme alternatiu que la franquícia va tenir a la història a finals de la dècada dels noranta.

Arizona Coyotes

Els Yotes van acabar de donar la volta a la imatge de la marca a l’introduir de forma completa el logo i jerseys originals a temps complet, relegant el vermell fosc amb el ‘coyote’ aullador al ‘congelador’ de la història. Al 2018 van decidir que era el moment per tornar al gel la ‘Kachina’ fosca com a tercera samarreta, després passaria a ser la local quotidiana i ara la ‘Kachina’ blanca torna a ocupar el seu lloc clàssic. Aquesta tornada al passat era llargament esperada pels aficionats d’Arizona. Com a uniforme alternatiu, els Coyotes van presentar un disseny simple, monocolor (recordant a l’utilitzat entre 2003 i 2015) i amb tocs presents als jerseys habituals.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Yotes van pintar de nou el seu primer jersey alternatiu de la història (primer era verd i després lila) a la tonalitat coneguda com a Siena, color que mai no s’havia usat com a principal base en un disseny de l’NHL.

Minnesota Wild

Els de St Paul vesteixen els mateixos uniformes des de l’any 2017, moment en què van aprofitar per abandonar el color vermell utilitzat com a protagonista en el jersey local per redissenyar la marca i donar-li al verd el lideratge en la paleta de colors oficial. Sense gaires ostentacions, els jerseys compleixen a la perfecció, creant una nova personalitat lluny de la dels North Stars.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Seguint els passos de l’anterior versió Reverse Retro de fa dos anys, el nou jersey s’inspira en l’actual uniforme clar però amb les tonalitats dels Minnesota North Stars, antiga franquícia NHL de l’estat del nord del EUA.

St. Louis Blues

Els Blues han seguit un patró similar al llarg dels anys però l’actual disseny de les samarretes local i visitant és bàsicament el mateix des del 2014, amb lleugers retocs. El jersey alternatiu és el que van utilitzar pel Winter Classic de 2017, amb ell, normalment juguen els partits dels dissabtes a casa. Destaca la diferència en el to del color de l’escut en cadascun dels tres uniformes disponibles.

NHLuniforms.com

Vintage

St Louis va ressuscitar al 2019 el jersey alternatiu utilitzat a mitjans de la dècada dels noranta, jugant amb ell en determinades dates escollides durant el transcurs de la temporada.

Reverse Retro

Un dels prototips del 1966, moment en què es van presentar el nom i logo dels Blues, que no va ser elegit i es va quedar guardat al bagul de les idees per fi veu la llum, aquesta vegada amb el fons totalment de groc.

Vegas Golden Knights

Els Golden Knights mantenen intactes la nòmina d’uniformes habituals des que entressin a la lliga el curs 2017/18, fa dos anys introduirien el jersey daurat, (el qual passarà a ser l’habitual a casa relegant el gris tradicional a l’equipació alternativa) , versió similar al blanc i gris originals però donant-li al color daurat, present en els altres dissenys, el protagonisme total. Les tres samarretes van ser una autèntica revolució d’estil al seu moment, molt estimades a la ciutat del pecat.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Golden Knights presenten un jersey que rendeix tribut als extints Las Vegas Thunder de 1995/96, les lletres i números es van inspirar en els cartells lluminosos dels famosos hotels de la ciutat Excalibur i Stardust. Una de les notes destacades i úniques d’aquest disseny són alguns dels seus elements tintats amb color fluorescent, brillant a la foscor.

Calgary Flames

Fa un parell de cursos, els d’Alberta recuperarien els uniformes originals de la franquícia després d’aterrar a Calgary a principis dels anys vuitanta procedents d’Atlanta, enguany abandonen definitivament el jersey amb el logo negre el qual va servir d’alternatiu durant la campanya de 2020/21 . Aquesta tornada definitiva al passat va ser molt aplaudida pels fans dels Flames.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió en negre del jersey que van utilitzar els Flames a mitjans i finals de la dècada dels noranta, conegut com a Pedestal.

Seattle Kraken

Estrena dels uniformes del Kraken, els quals presenten tres diferents tons de blau amb una lleugera intervenció del vermell. Cal destacar que aquests jerseys van batre el rècord absolut i històric de vendes de l’NHL durant els primers cinc dies disponibles per la seva venda, superant l’anterior marca en possessió dels Golden Knights al 2017. No hi ha encara un disseny alternatiu.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Encara que Seattle sigui la franquícia més nova de la lliga, la seva història a l’hoquei gel és molt rica. En aquest jersey, el Kraken va rendir tribut als Seattle Ironmen del 1951, inspirant-se en els seus dissenys.

Anaheim Ducks

Els Ducks van estrenar el disseny habitual fosc al 2010 com alternatiu, quatre anys més tard el passarien a habitual juntament amb la versió clara d’ell mateix, seguint idèntics fins a l’actualitat. El tercer uniforme, taronja en la seva major part, recupera de nou el logotip clàssic Disney de la franquícia californiana però variant el to del jersey cap a la paleta actual de colors: negre, taronja i daurat. Moltes veus s’alcen al voltant de la franquícia per recuperar i tornar a vestir les samarretes originals liles i verdes dels anys noranta.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Disseny pintat amb l’actual paleta de colors dels Ducks del jersey original clar que van utilitzar els Mighty Ducks el 1993, any del seu debut a l’NHL.

Vancouver Canucks

L’equip de la Columbia Britànica porta des del 2006 amb uns dissenys similars per als jerseys de local i visitant, únicament han variat alguns petits detalls, com ara el ‘treure’ de la samarreta la paraula Vancouver. La samarreta alternativa és similar als uniformes utilitzats pels Canucks durant els anys 90 i també al jersey commemoratiu del 50è aniversari de l’entrada de la franquícia a l’NHL, presentat el 2019, l’eliminació del blanc al logo i el canvi de disseny de les línies són els aspectes diferents més destacats.

NHLuniforms.com

50 aniversari

Jersey commemoratiu del 50è aniversari de l’entrada de la franquícia a l’NHL, presentat al 2019, encara s’utilitza per disputar un o dos partits a l’any. Aquest uniforme és la versió Adidas dels utilitzats pels Canucks durant els anys 90.

Reverse Retro

Els Canucks van reviure els uniformes dels Vancouver Canucks de 1962 amb la seva actual paleta de colors però en tonalitats lleugerament diferents, aquests participaven a la Western Hockey League, lluint el logotip de Johnny Canuck al pit.

San Jose Sharks

Els de la Badia han redissenyat completament els seus uniformes, segueixen sent de color verd/blau però recuperen les ratlles horitzontals sota el logotip al més pur estil original de la franquícia, a més de vestir els pantalons i casc també del mateix color, creant un efecte visual similar al dels Red Wings (aquests en vermell) i els Maple Leafs (en blau) als seus outfits de local; el color taronja ha desaparegut completament dels jerseys exceptuant una petita franja a l’interior del coll. Actualment no tenen jersey alternatiu, deixant enrere el negre que van portar durant molts cursos.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

San Jose van honorificar a la primera franquícia NHL ubicada a l’àrea de la Badia, els Califòrnia Golden Seals amb aquest disseny, utilitzant els seus colors canviant només el frontal posant el nom dels Sharks.

Edmonton Oilers

Aquesta temporada els Oilers ‘tornen al passat’ en tornar a utilitzar els jerseys blaus originals de la franquícia, deixant enrere els taronges que eren els habituals de local des de feia uns anys. La versió blanca segueix sent lleial a la clàssica original de la franquícia en els anys 70. Com a disseny alternatiu, Edmonton va presentar fa unes tres campanyes, una samarreta que recuperava el blau però que no tenia el color blanc dels típics jerseys.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió amb tocs taronges del primer jersey alternatiu utilitzat per la franquícia d’Alberta a principis i mitjans dels anys 2000.

Los Angeles Kings

Els Kings han canviat radicalment de jerseys i logos diverses vegades al llarg de la seva història, al 2008 van introduir la samarreta actual negra amb tons platejats com l’alternativa de llavors, des de 2011 s’adoptaria (juntament amb la versió blanca) com els habituals de la franquícia angelina. Al 2021, la tercera equipació reprendria el logotip dels anys noranta amb uns colors semblants a l’alternativa vintage, deixant clar l’aposta de la franquícia de Califòrnia en evocar el passat.

NHLuniforms.com

Vintage alternativa

Des de fa unes poques temporades, els Kings vesteixen en alguns partits un uniforme calcat al què portaven quan Wayne Gretzky estava en l’equip, aquest disseny és molt estimat per l’afició, a l’igual que el logotip que porta al pit.

Reverse Retro

Durant els seus primers 20 anys de vida, els Kings mai van utilitzar un jersey blanc en els seus enfrontaments, els dos jerseys habituals eren grocs i liles (Forum Blue), ara presenten la versió blanca dels dissenys amb què van jugar des del 1980 fins al 1988.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos