Connect with us

Actualitat

Mantenir els Coyotes a Arizona sigui com sigui, si o no?

La franquícia dels Arizona Coyotes va viure un nou canvi de domicili durant el curs 2022/23, deixant el Gila River Arena pel nou pavelló de l’Universitat de l’Estat d’Arizona on juguen els Sun Devils, equip de la NCAA.

Aquesta mini mudança (mínim tres a cinc temporades) no reubicava els Yotes fora de l’estat ni del seu mercat, però sí que ha aixecat diverses butllofes en alguns sectors d’aficionats a l’hoquei gel.

Els Coyotes tenien en el seu últim any a Glendale una mitjana de gairebé 12.000 espectadors per partit

El tema, és que aquest nou pavelló (Mullett Arena) només pot albergar uns 4,600 aficionats, xifra molt per sota dels estendards que requereix una lliga com l’NHL, on actualment la pista permanent més petita és la de Winnipeg (Canada Life Center) amb una capacitat per a 15,321 persones. Aquesta xifra tan baixa, encara que sigui temporal fins que els Coyotes tinguin llum verda per construir i acabar la seva nova pista, dins l’àrea metropolitana de Phoenix, no ha agradat a tothom, plantejant-se si ja és hora per part de la lliga d’acabar de donar tantes oportunitats a la franquícia d’Arizona a resoldre i assegurar el seu futur al desert.

Mullett Arena en un partit dels Yotes | ASU

Aquí intentarem aportar llum tant a favor com en contra de mantenir, costi el que costi, els Yotes a Phoenix.

A favor

 • Phoenix i la seva àrea metropolitana

Aquesta zona és una de les que més creixen dins dels Estats Units, convertint-se en un mercat molt atractiu per a totes les grans lligues. Mercats així sempre ajuden a l’hora de cercar nous contractes televisius alts.

 • No pot ser una segona Atlanta

Després de la marxa dels Thrashers a Winnipeg, seria una nova derrota per a l’NHL perdre un altre mercat estatunidenc important, cosa que ni Bettman ni la lliga en general semblen desitjar.

 • Estabilitzar la franquícia

Els Coyotes fa anys que arrosseguen males gestions, però sembla que el seu amo actual, Alex Meruelo, dins d’algunes polèmiques que ha tingut i dificultats per construir un nou pavelló, està decidit a estabilitzar la franquícia i brindar-li per fi un futur a Arizona.

 • Un nou pavelló

L’actual direcció dels Yotes està esperant el pas final per presentar (amb sort) oficialment el seu últim projecte per construir la seva esperada nova arena, la clau de tornada per tancar tots els dubtes al voltant de la franquícia.

 • Futur esportiu esperançador

Actualment els Yotes tenen un dels registres de la part mitja de l’NHL però disposen de moltes seleccions altes (i un gran pool de jugadors joves) en els propers drafts, on segons diversos experts, els brindarà l’oportunitat de formar una plantilla molt interessant a 2-3 anys vista; situació que ajudaria a tornar la gent als seus seients.

 • Efecte Matthews

Auston Matthews va créixer sent fan dels Coyotes, la seva arribada a la lliga ha demostrat que l’hoquei gel a Arizona ha crescut de forma exponencial i amb una franquícia NHL a prop tot aquest creixement seguiria el seu camí ascendent, cosa que tant a l’NHL com a l’USA Hockey (federació nord-americana) els encanta.


Els millors productes dels Coyotes by Fanatics a només un clic de distància.


En contra

 • Efecte negatiu sobre la lliga

Tot el tema relacionat amb els Coyotes resulta difícil de pair per a la lliga, han estat molts anys de penúries extraesportives i s’està arribant a un punt on l’NHL podria veure afectada la seva imatge tenint en “nòmina” una franquícia que no qualla del tot.

 • Altres mercats disponibles

Amb l’afany per part de Bettman i companyia de mantenir els Yotes a Arizona sigui com sigui, estan perdent l’oportunitat de brindar a la lliga a uns mercats immensos com serien els de Houston i Atlanta, també hi ha Salt Lake City o fins i tot recuperar el de Quebec City, el qual està esperant i super preparat/desitjós de tornar a comptar amb una franquícia NHL.

 • Comparació odiosa amb altres situacions similars del passat

Molts fans es queixen, sobretot de les zones afectades, que la lliga no ha estat sempre tan pacient amb alguns mercats en el passat, serien els casos dels Quebec Nordiques, els Jets (originals) a Winnipeg i els Whalers a Hartford per dir-ne alguns.

 • La riota entre les grans lligues

Tenir una franquícia desestabilitzada i no aconseguir solucionar el problema deixa a l’NHL en una situació compromesa davant les seves homònimes d’altres esports, sigui l’NBA, MLB o l’NFL, creant una aura de poc èxit de l’hoquei gel en general (encara que sigui fals ).

 • Pot ser que la nova ubicació sigui una altra Glendale

Els Coyotes ja van construir un nou pavelló en el passat recent (a Glendale) i no els va funcionar pel fet que diversos estudis indiquen que ho van fer a la zona equivocada dins de l’àrea metropolitana de Phoenix, però, i si altres zones als voltants tornen a ser una nova Glendale? Es tornaria a caure en el mateix error.

 • Jugar regularment davant de menys de 5,000 aficionats no és digne de l’NHL

Durant els propers tres o quatre anys com a mínim (si no s’acaba la paciència de Bettman abans), els Yotes jugaran en un pavelló fora dels estendards de l’NHL, donant la sensació de lliga menor a la franquícia i a la pròpia lliga, situació poc desitjada per als enviaments de la mateixa.

Logo dels Coyotes

En definitiva, la situació a Arizona respecte als Coyotes ha pres un nou rumb, això és indiscutible, ara faltarà veure si cap al camí correcte i definitiu o serà un corriol fins a un nou capítol fallit; el temps ho dirà.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Actualitat