Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Vancouver Canucks

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Vancouver ha tingut sis logos principals en tota la seva història, encara que realment només tres han estat versions completament diferents

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Vancouver Canucks, equip que es troba ubicat al tercer mercat en importància dins del país de la fulla d’auró, els que ocuparan el gruix de l’article.

La franquícia canadenca, tot i que mai no ha guanyat una Stanley Cup, sí que s’ha presentat a més d’una final, però sempre sense èxit. L’última va ser al 2011 davant els Boston Bruins, caient per un 4 a 3 al global de la sèrie, provocant una gran decepció a la ciutat costanera.

  • 1970 – 1978

En la seva entrada a l’NHL, els Canucks abandonarien el logotip utilitzat prèviament a l’extinta Western Hockey League, presentant un disseny rectangular que simulava una pista de gel. La vora exterior era de color verd juntament amb una altra línia blanca la qual seguia la mateixa trajectòria que l’anterior, l’interior apareixia de color blau marí encara que un estic blanc separava gairebé completament en dues parts la zona central, formant així una gran ‘C’ de Canucks. Aquest logotip va ser realitzat pel dissenyador gràfic local Joe Borovich. Fa relativament pocs anys, Vancouver trauria un tercer equipament amb un escut basat en l’original però amb uns lleugeríssims canvis.

  • 1978 – 1992

Després de vuit anys del seu debut a la lliga, Vancouver canviaria radicalment d’emblema. El nou logotip portaria diverses línies horitzontals vermelles i daurades (semblant a la bandera catalana), simulant la bota d’un patí amb la inscripció de la paraula Canucks a la ganiveta, tot donant la sensació de velocitat. Al darrere apareixeria un cercle vermell vorejat amb una fina línia daurada tancant el color negre a l’interior. La paleta de colors deixava enrere el blau marí i verd per donar pas a uns nous colors molt més dinàmics però menys harmoniosos.

  • 1992 – 1997

A principis dels noranta, els Nucks decidirien donar un lleuger retoc al seu logotip, el qual només variaria en la tonalitat dels colors. El daurat deixaria pas al groc i el taronja faria el mateix amb el vermell; tota la resta seguiria igual.

  • 1997 – 2007

A mitjans/final dels anys noranta, Vancouver decidiria apostar per un nou logotip que estava inspirat en la mascota de la franquícia, també perquè la propietat que va comprar l’equip al 1995 es deia Orca Bay Sports & Entertainment. En aquest escut apareixeria l’abans esmentada orca formant una ‘C’ de Canucks, la paleta de colors canviaria de forma categòrica, adoptant el vermell, el gris, blau fosc i blau marí.

  • 2007 – 2019

Després de deu anys de vida, el mateix logotip veuria canviades les tonalitats dels colors i poca cosa més. El blau marí aclariria la seva imatge mentre que el vermell desapareixeria del mateix. Com a nota destacada, l’escut s’empetitia lleugerament mentre que a sobre s’incorporaria el nom de la ciutat: Vancouver.

  • 2019 – actualitat

Després de dotze anys sense retocar res, els Canucks eliminarien la paraula Vancouver de l’emblema, recuperant la mida original de 1997 però no així els colors, els quals s’assemblaven més als utilitzats fins ara però variant alguna tonalitat. L’Orca tornava a agafar el protagonisme d’abans.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos