Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Nashville Predators

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Hi ha hagut dues versions de l’actual logo, encara que molt semblants però cadascuna mostrant una personalitat diferent de l’altra

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Nashville Predators, la franquícia de Tennessee encara no ha assaborit cap copa Stanley però si una final , els que ocuparan el gruix de l’article.

Després d’uns primers anys durs i amb constants rumors de reubicació de la franquícia, finalment els Preds aconseguirien connectar amb la seva base d’aficionats i fer-la créixer, fins al punt que gairebé sempre omplen el seu pavelló i fer desaparèixer els maleïts rumors de recol·locació.

  • 1998 – 2011

L’estudi local JDK Design seria l’encarregat de dissenyar el logo original, el qual representava un cap de Dents de sabre (animal prehistòric present a la zona de Nashville), amb un aspecte realment ferotge, mostrant uns grans i llargs ullals a més d’uns detalls molt densos a tot l’emblema. Sis colors formarien part de l’escut en els seus inicis: taronja, groc, blanc, blau, gris i platejat, cosa poc habitual pel que fa a la gran quantitat de colors existents. Amb el pas dels anys, el logotip dels Predators es convertiria en símbol d’estabilitat i molt reconeixible, fins i tot pels aficionats menys acèrrims.

  • 2011 – actualitat

Fa deu anys, els Preds decidirien modificar el logo principal, en primera instància la forma de l’escut seguiria igual però no els detalls més profunds, els quals s’eliminarien. Es presentaria un disseny més simplificat, eliminant alguns colors de la paleta per acabar passant de sis a tres tonalitats. Un dels aspectes que variarien més seria l’ull, aquest passaria a ser més definit, net i precís. Amb aquesta versió del logo aconseguirien plantar-se a la seva única final de la Stanley cup, perduda davant els Pittsburgh Penguins en sis enfrontaments.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos