Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Columbus Blue Jackets

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Columbus ha canviat tres vegades de logo principal des de que entrés a la lliga fa poc més de 20 anys

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Columbus Blue Jackets, equip de l’estat d’Ohio i un dels últims a entrar a la lliga a finals del segle XX, els que ocuparan el gruix de l’article.

Els Jackets no han tingut encara cap temporada molt destacada a nivell esportiu, sent la classificació per a la postemporada en diverses ocasions juntament amb l’avenç a segona ronda de playoffs els mèrits més destacats, tot i així, destaquen per tenir una de les aficions més enèrgiques de tota l’NHL, creant un ambient elèctric als partits més importants.

  • 2000 – 03

Columbus té una relació molt intensa amb el seu passat militar ajudant les tropes del nord en la seva lluita contra les del sud a la guerra civil nord-americana, per això el seu nom. El seu primer logo va consistir en una llarga cinta vermella, al seu interior hi havia 13 estrelles blanques simbolitzant les 13 colònies, aquesta cinta recreava una ‘C’ i una ‘B’, al mig apareixia un gran stick groc en forma de ‘J’ coronat amb una gran estrella en honor a Ohio; totes elles relacionades amb les inicials del nom de la franquícia. Sota l’emblema apareixia, ara sí, el nom complet de l’equip en qüestió. La paleta de colors estava formada pel vermell, blau i blanc, colors de la bandera estatunidenca i d’Ohio, només es trencava l’harmonia amb el groc cridaner de l’stick.

  • 2004 – 07

Després de tres anys d’existència, els Blue Jackets decidirien modificar el seu logo principal, encara que fos de manera lleugera. La paleta de colors es veuria alterada, abandonant les tonalitats més intenses a favor duns tons més suaus. El nom de la franquícia desapareixeria completament, deixant només l’escut, aquest també s’engrandiria per compensar la fuga les paraules abans esmentada. D’altra banda, la resta continuaria tot igual.

  • 2008 – actualitat

Vuit anys després d’entrar a l’NHL, els Jackets presentarien un nou disseny com a logo principal, aquesta vegada utilitzarien el que en el seu moment era el logotip alternatiu el qual apareixia imprès al tercer jersey. Una gran estrella grisa/platejada presidiria el centre de l’escut, abraçada per la bandera d’Ohio, formant una gran ‘C’ en honor a la ciutat de Columbus, creant un emblema molt més estilitzat. L’stick groc cridaner desapareixeria completament igual que la cinta vermella.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos