Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: Colorado Avalanche

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

L’equip de les rocoses ha tingut dos logos principals des de la seva arribada a Denver i quatre des dels seus inicis al Quebec

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Colorado Avalanche, l’equip de les rocoses va iniciar el seu camí al gel a la ciuta de Quebec sent coneguts com els Nordiques, els que ocuparan el gruix de l’article.

Els Avs van guanyar la seva primera Stanley Cup just acabats d’arribar procedents de la ciutat canadenca de Quebec city, repetirien èxits pocs anys després, aconseguint dues copes Stanley en total. Aquests triomfs van dotar la franquícia d’un seguiment per part de l’afició des del minut zero un cop es van instal·lar a Denver.

1973 – 1985

La història dels Avs es remunta fins als inicis de l’WHA, aquests començarien el seu camí al gel com els Quebec Nordiques, més tard serien una de les 4 franquícies d’aquesta lliga que passarien a l’NHL. El seu primer emblema consistia en un gran cercle vermell, al seu interior apareixia mig iglú (en forma de ‘N’) també vermell (resseguit de blau) mentre que l’altra meitat hi havia un estic vermell juntament amb un puck de color blau. D’amunt d’aquest, estava escrit el nom de la marca (Nordiques) mentre que a sota el de la província de Quebec.

1985 – 1995

Després de més de deu anys competint, la franquícia Quebecois decidiria redissenyar el seu logotip, aquest apartaria el gran cercle exterior i el nom de la franquícia, centrant-se únicament en la ‘N’ en forma d’iglú i el puck juntament amb l’stick, aquests a part de veure engrandits la seva mida de forma exponencial també veurien com els colors que el componien s’enfosquien lleugerament. Amb el pas dels anys, aquest logotip s’ha convertit en tot un símbol per als desitjosos que l’NHL torni a la ciutat de Quebec city.

1995 – 1999

A mitjans de la dècada dels noranta, els Nordiques es mudarien a Denver i passarien a denominar-se Avalanche. El logo consistia en una gran ‘A’ d’Avalanche precisament de color vermell fosc en clara representació de les muntanyes rocoses, aquí una allau blava (mostrant la velocitat de la mateixa) i blanca, formava subtilment una ‘C’ de Colorado acabant aquesta amb un puck negre.

1999 – actualitat

Després de quatre anys a Denver i després d’aconseguir aixecar ja una Stanley cup, els Avs decidirien retocar lleugerament el seu emblema, aquest veuria com el vermell fosc de l”A’ passava a ser grana mentre que el blau de l’allau i el cercle posterior s’enfosquien una mica, aquests canvis de color/tonalitat serien els únics que es realitzarien.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos