Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Anaheim Ducks

Els logos de la NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Ducks han tingut tres logos principals des de la seva creació al 1993

Des NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Anaheim Ducks, la franquícia creada per Disney i coneguda originàriament com a Mighty Ducks of Anaheim, els que ocuparan el protagonisme de l’article.

Amb un dels emblemes (l’original) més reconeixibles de totes les grans lligues americanes, els Ducks s’han convertit en una gran porta d’entrada per a nous fans a la lliga descobrint que l’equip de ficció que van veure (o veuen) a la gran pantalla és real i que competeix a la millor lliga del món.

  • 1993 – 2006

La franquícia angelina, en aquell moment sota el mantell de Walt Disney, presentaria un disseny trencador amb els vistos fins a aquella temporada al món de la NHL. Una màscara de porter amb la forma d’un ànec sobre un triangle verd i dos sticks grocs creuats, tot això representat en un format cartoon (dibuixos animats), unit a la seva inequívoca vinculació amb les pel·lícules ‘Som els millors’ (Mighty Ducks) , obriria la porta cap a la bogeria vers aquest emblema entre el públic més jove; de la mateixa manera, els aficionats a l’hoquei gel més puristes no ho acabarien de veure amb bons ulls. Durant 13 anys estaria en actiu, sent un logotip realment popular amb el pas dels cursos.

  • 2006 – 2013

A mitjans de la dècada dels 2000, la propietat canviaria de mans i l’escut com el nom es veurien modificats. La franquícia abandonaria el sobrenom de Mighty Ducks of Anaheim per passar a ser únicament els Anaheim Ducks, el logotip deixaria enrere el format Disney i presentaria un wordmark amb el sobrenom de l’equip al complet, destacant la ‘D’ inicial amb la forma d’un peu d’ànec i el nom de la ciutat damunt de la de Ducks. La paleta de colors adoptaria el daurat i el taronja.

  • 2006 – actualitat

Al cap d’uns cursos i amb una Stanley cup sota el braç, Anaheim tornaria a redissenyar el seu escut, ara només consistiria de la ‘D’ inicial de l’anterior logo, fent les delícies dels fans que no acabaven de ‘comprar’ la versió amb el nom complet. En les últimes temporades s’ha rescatat el logo original Disney per al jersey alternatiu i no seria descabellat que els Ducks tornessin a ell de manera definitiva en un futur proper.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos