Connect with us

NHL

L’hereu dels gols

La definició de temps per a l’IEC és “Forma mental que assumeix l’experiència de la durada i de la successió, el temps essent concebut com a transcorrent contínuament i uniformement i mesurat per fenòmens successius que ocorren a intervals regulars, com la revolució aparent de l’esfera celeste causada per la rotació de la Terra” que sona molt bé però que no fa justícia a la magnitud que té el temps a la vida de les persones. El temps marca les nostres vides i influeix en les decisions que prenem.

Què passa quan a més el temps sembla més curt del normal? Sinó que ho diguin als esportistes d’alt nivell on 10 anys de la seva vida són gairebé una eternitat per als que no ho som. I per la brevetat d’aquelles vides que porten és impossible no aturar-se a comparar els èxits d’aquells jugadors que ja són als últims vestigis de les seves carreres amb els nous noms que apareixen cada dia a l’NHL.

Alex Oveckhin ho ha guanyat tot

El seu historial ho demostra, independentment de l’estil de joc cap al que tendeixi la lliga. En les primeres set temporades, Ovechkin va liderar l’NHL en gols marcats dues vegades: les seves temporades d’MVP guanyador del Hart Trophy de 2007-08 i 2008-09.

Ovechkin | ESPN

Als 22 anys va aconseguir marcar 121 gols. Però en les últimes vuit temporades, més de la meitat de la seva carrera, ha liderat la lliga en anotació de gols set vegades, mantenint el seu índex de gols per partit fins i tot quan la lliga va fer una mica menys de gols cada nit. El seu cos envelleix. La pastilla d’una forma o una altra segueix entrant (encara que més lentament) a la porteria.

I malgrat que el temps pesa, que no ha de ser fàcil jugar amb un cos que ha rebut cops per tot arreu, segueix el seu ascens a la llista d’anotadors de tots els temps a l’NHL. Continua així l’ascens a la llista d’anotadors de tots els temps de l’NHL on ja es troba en segona posició després de superar Howe. Tot i els 38 anys, tot és possible.

JugadorsGols
Wayne Gretzky894
Alex Ovechkin830
Gordie Howe 801

Al cap i a la fi, quants jugadors actuals tenen una cançó de Drake on esmenta tots els gols que marca?

I’m just all about my goals like Ovechkin,
I’m just all about my goals like I’m Messi

Però el temps passa. Tempus Fugit que dirien els romans a la seva època. I això implica que hi ha nous noms a l’NHL que sembla que volen arribar a ser els hereus del gran Oveckhin. Amb el pes que això comporta.

Auston Matthews i els seus 336 gols des de 2016 fins al 2024, el fan un dels favorits per ser el actual/futur gran golejador de la lliga

No és només aquesta temporada de somni en què el jugador americà està immers, amb 37 gols en 43 partits, és que des del curs de 2016/17 fins avui lidera tots els jugadors de la lliga amb 336 dianes, 31 més que el mateix Ovechkin en aquest període de temps.

nhl.com

El mateix Gretzky també els ha comparat en ser preguntat sobre la bona temporada del jugador de Toronto. Quan el millor jugador que ha conegut l’NHL veu les similituds que tenen ambdós jugadors i com els passos que està fent Matthews s’assemblen tant a aquells primers passos al començament dels 2000 que feia el jugador rus, és impossible evitar la comparació.

“Matthews és molt especial. El que està fent és molt semblant al que Ovechkin feia quan era més jove, crec que s’assemblen molt. Són uns golejadors excepcionals.”

Wayne Gretzky

Les comparatives són odioses, però també són impossibles d’evitar. Com el pas del temps. I Matthews té encara anys per davant per aprendre a portar el pes d’aquesta comparació -que no és fàcil- i aconseguir també els números que veiem a un Oveckhin que malgrat tenir cada vegada els cabells més canosos segueix ficant el puck a la porteria com si fos per a ell respirar.

Et pot interessar…

More in NHL