Connect with us

Femení

La PWHL ha arribat per quedar-se

De vegades és més fàcil donar importància a les notícies negatives o a les que ens mostren que per més que pensem que el món avança no ho fa tan ràpid com volem. Que els canvis perquè s’aconsegueixi la igualtat de gènere són complicats d’assolir i gairebé una utopia.

Però els canvis es van produint a poc a poc i aquests canvis positius també cal comentar-los i aplaudir-los. A l’hoquei gel femení estem en aquesta etapa, sembla que per fi els han deixat un espai on poder brillar.

I mira que no ho estan fent bé.

Les jugadores han abraçat aquesta oportunitat amb els braços oberts. La seva presència als mitjans aquests mesos ha estat molt present. Participant en entrevistes tant amb mitjans clàssics com amb els mitjans moderns. Parlant de la lliga, de les coses que diferencien la PWHL de l’NHL i les coses que són iguals. No es tallen, mostren les seves personalitats i deixen que la gent les vegi com a persones humanes.

En aquesta entrevista les jugadores de l’equip de Minnesota parlen de com la creació de la PWHL ho ha canviat tot. Des de la facilitat que hi ha per veure els partits per YouTube a nivell nacional com l’interès dels inversors des del primer moment. Cosa que les altres vegades que s’ha intentat impulsar una lliga femenina no passava.

Per fi és aquí el canvi, la gent les vol escoltar i sobretot les vol anar a veure al gel

Però ja no és només vendre l’esport com a tal, totes les setmanes pugen vídeos dels looks que porten al camp com fan en altres lligues com l’NHL o la NBA. No té tant a veure amb l’hoquei gel, però al final és aconseguir gent que conegui la lliga i al final acabin veient els partits. Cal pensar en totes aquelles nenes petites que per fi tenen figures reals a les quals poder comparar-se.

@thepwhlofficial

Last night’s hockey tonight. ✨️ #pwhl

♬ original sound – The PWHL

Perquè potser sí que ha canviat la societat una mica i tota la nova generació Z -són el grup d’edat que més participa en xarxes sobre la PWHL- abraça aquesta nova lliga amb els braços oberts.

El 16 de febrer del 2024, van jugar l’equip de Montreal i Toronto a l’Scotiabank Arena (llar dels Maple Leafs) amb 19.285 persones acudint al camp a veure el partit. El partit femení d’hoquei gel amb més assistència de la història. A la ciutat on l’hoquei es respira com si fos oxigen i contra un dels seus rivals més històrics.

Encara queda un món de diferència entre l’NHL i la PWHL però el canvi bo, el que veu resultats per fi és aquí, i és sempre divertit veure les noies jugar un dels esports amb més intensitat del món.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Femení