Connect with us

Femení

Coneixent les Rivalry Series

La rivalitat entre Hockey Canada i USA Hockey a l’hoquei gel femení té un nou escenari on jugar-se.

L’hoquei gel femení ve sent dominat clarament pels combinats nacionals de Canadà i els Estats Units, és veritat que altres seleccions comencen a aportar talent d’un gran calibre, però la realitat és que avui dia les dues potències nord-americanes segueixen regnant elles soles de forma paritària.

La prova d’això és fàcilment comprovant amb una ràpida ullada al caseller de medalles, siguin els JJOO d’hivern, els mundials anuals de la IIHF o la 4 Nations Cup. A la cita olímpica, de les set edicions disputades en sis ocasions s’han vist les cares per l’or, al mundial anual de la IIHF han estat 21 de 22 possibles finals mentre que a la 4 Nations Cup la xifra se situa en 21 de 23 possibles conteses finals.

Sumant els 3 tornejos esmentats, Canadà s’ha endut 31 medalles d’or per 21 dels EUA

Això és un reflex clar el quin mostra l’immens potencial i domini (almenys en el passat i actualment) dels dos països entorn de l’hoquei gel femení respecte a les seves rivals europees i de la resta del globus. És cert que a poc a poc altres combinats nacionals van apropant-se lentament al nivell de les nord-americanes, podent competir d’una manera menys desnivellada que abans, però tot i així a l’hora de la veritat les medalles d’or i plata acaben en la majoria dels casos als mateixos colls.

Duel a les Rivalry Series | Hockey Canada

Neixen les Rivalry Series

El 2018 les federacions canadenca (Hockey Canada) i nord-americana (USA Hockey) arribarien a un acord per començar a jugar entre les dues seleccions femenines en un nou “camp de batalla” a partir del 2019, aquest torneig consistiria en una sèrie de tres xocs repartits entre tots dos països. L’objectiu buscava amb molt d’encert la promoció d’aquesta rivalitat en sòl nord-americà, atès que la majoria de competicions internacionals es disputaven molt sovint a Europa o Àsia, així la promoció de l’hoquei gel femení trobaria un altre gran escenari, ara a “casa” .

La primera edició (2018/19) cauria en mans de les canadenques en imposar-se 2 a 1 al global de les sèries, els partits es jugarien a London (Ontario), Toronto i Detroit.

PavellóCiutatResultat
Budweiser GardensLondon, OntarioCAN 0-1 USA
Scotiabank ArenaToronto, OntarioCANADA 4-3 USA
Little Caesars ArenaDetroit, MichiganUSA 0-2 CAN

Per a l’edició del 2019/20, les sèries s’expandirien fins a les cinc trobades, tres a terra canadenca i dues a la estatunidenca. El combinat dels EUA s’enduria les sèries per un global de 4 a 1, incloent-hi el partit final a l’Honda Center d’Anaheim (llar dels Anaheim Ducks de la NHL) davant de 13,320 espectadors, rècord per a l’hoquei gel femení en territori estatunidenc.

PavellóCiutatResultat
XL CenterHartford, ConnecticutUSA 4-1 CAN
Avenir CentreMoncton, N.B.CAN 1-2 USA
Save-On-Foods Memorial CentreVictoria, B.C.CAN 2-3 USA (OT)
Rogers ArenaVancouver, B.C.CAN 1-3 USA
Honda CenterAnaheim, CaliforniaUSA 4-3 CAN (OT)

La següent edició (2022/23) viuria un impàs d’un parell d’anys coincidint amb la pandèmia mundial de Coronavirus, aquesta vegada la competició anual (en principi) s’allargaria fins als set duels, podent així visitar més ciutats nord-americanes. A diferència de l’anterior ocasió, les canadenques s’endurien el gat a l’aigua i s’imposarien per un global de 4 a 3 a les rivals del sud.

PavellóCiutatResultat
Prospera PlaceKelowna, B.CCAN 3-4 USA (SO)
Sandman CentreKamloops, B.C.CAN 1-2 USA
Climate Pledge ArenaSeattle, WashingtonUSA 4-2 CAN
The Dollar Loan CenterHenderson, NevadaUSA 2-3 CAN
Crypto.com ArenaLos Angeles, CaliforniaUSA 2-3 CAN (OT)
Colisée VidéotronTrois-Rivières, QuebecCAN 5-1 USA
Place BellLaval, QuebecCAN 5-0 USA

L’edició de 2023/24 ja està en marxa, de nou comptarà amb set localitzacions repartides entre Canadà i els Estats Units per al gaudi dels aficionats/ades en general. A baix teniu a la vostra disposició els millors moments del partit inaugural que va caure de les mans de les nord-americanes.

La exitosa idea d’enfrontar les millors jugadores (dels EUA i Canadà) d’hoquei gel del planeta enfundades en els seus respectius uniformes nacionals s’ha convertit en un autèntic fenomen on les Rivalry Cup decideixen “aturar-se”, ajudant de forma exponencial a la millora i creixement de l’hoquei gel femení en sòl nord-americà, donant la possibilitat a les més joves jugadores de veure de prop les seves ídoles i poder seguir-les com a referents d’una manera més continuada i propera.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Femení