Connect with us

NHL

Es viu millor al sud

L’Ésser Humà associem idees que se’ns han imposat des de petits sense donar-li gaire importància i moltes d’aquestes associacions són el que fan que es creïn els estereotips que després fem servir al llarg de la nostra vida. Els alemanys tenen un caràcter fred, els catalans son garrepes, els espanyols sempre arriben tard o els canadencs són sempre molt educats. En general associem idees i sensacions per fer-nos la vida més fàcil, per això és fàcil pensar que l’hoquei gel es juga només en zones fredes. Té tota la lògica del món.

I no seré jo la persona que desmenteixi el contrari, on fa fred es juga més a l’hoquei gel perquè les condicions ho permeten. És així de senzill.

Però vivim en un món globalitzat i als països desenvolupats hi ha la tecnologia per aconseguir gairebé tot el que ens proposem. Per això ens estem acostumant cada vegada més a veure jugadors nord-americans que s’han criat a zones dels EUA on a priori ningú associaríem jugar a hoquei gel.

Cinc dels sis primers nord-americans a la taula anotadora de l’NHL són nascuts en estats ‘poc tradicionals’ referent a hoquei gel

Auston Matthews és possiblement el nom que explica aquest succés amb més claredat. Nascut a Califòrnia, i vivint gran part de la seva infància a Arizona, ha aconseguit esdevenir un dels millors jugadors actuals de l’NHL. Els seus números com a golejador el fan ser un dels noms a seguir qualsevol temporada de l’NHL.

Que Jason Robertson (Califòrnia) o Jack Hughes (Florida) estiguin liderant ara mateix la temporada és una dada que abala aquest canvi de mentalitat i obertura d’un esport que fins fa unes dècades només semblava que pertanyia a zones on s’arriba a l’hivern per sota dels zero graus.

Robertson | Saltwire

Que Dallas i New Jersey estiguin fent un bon començament de temporada és en gran part per les actuacions d’aquests dos noms. Ja no només la faceta golejadora dels dos -Robertson en aquest moment lidera la lliga en gols- sinó també la capacitat de lluita i de determinació que tenen quan són al gel. Encara que són joves, els seus equips en depenen sempre.

No ens podem oblidar d’altres jugadors que també lideren actualment la lliga i que són els noms claus dels seus equips com ara Matthew Tkachuk a Florida o Tage Thompson a Buffalo. Tot i que tots dos són nascuts a Arizona, els seus casos són una mica especials, ja que les seves infàncies han estat canviant de ciutat constantment ja que els seus pares són exjugadors de l’NHL.

Actualment, diversos són els fills d’exjugadors que van jugar a ciutats del sud i van néixer allà

Tot i així, ja és un canvi en la narrativa de l’hoquei gel. Els equips del sud dels EUA fa temps que existeixen perquè els fills dels jugadors de la dècada dels 90 liderin i siguin els noms actuals de l’NHL.

És clar que el món evoluciona i amb això també va amb l’NHL, hi va haver una època en què tot jugador americà provenia de Michigan, Minnesota, Massachusetts i NY, i encara que encara és la norma general aquestes coses van canviant.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in NHL