Connect with us

Actualitat

El racó de l’AHL: els Hershey Bears, campions de la Calder Cup

A NHLmania considerem convenient fer un incís en el conjunt d’articles d’anàlisi del que ha passat en la lluita per la Calder Cup per donar notícia de la actualitat més recent. Després d’una sèrie en què hi ha hagut alternatives de domini entre els dos contendents, al final, al partit disputat aquesta matinada a l’Acrisure Arena de Palm Desert, els Bears d’Hershey, l’equip més antic de l’AHL, han tornat a rugir amb una victòria a la pròrroga (la seva tercera victòria a la pròrroga en tota la sèrie) per 2-3 amb un gol de Vecchione.

El partit final ha començat molt bé per a Coachella Valley, amb un gol matiner de Ryker Evans davant l’explosió de joia d’un Acrisure Arena sold out. La resta del període ha estat igualat, sense que els Bears aconseguissin crear autèntic perill davant la porteria de Daccord. Els Firebirds, per part seva, han jugat un primer període molt seriós, sense concessions en defensa i amb un joc molt equilibrat.

Els Bears són una de les franquícies més històriques de l’hoquei gel nord-americà

El segon període ha començat encara millor per als locals ja que McCormick ha marcat el 2-0 també als primers compassos del període. Amb el públic enfervorit i amb 2-0 al marcador, semblava que la Calder Cup es quedaria al desert californià. Tot i això, els Bears han aprofitat una situació de PP per retallar distàncies amb un gol de McMichael. A partir d’aquí, els de Pensilvania han ensumat la sang i han anat a buscar l’empat, que ha acabat arribant després d’un error de Daccord en una passada jugada amb l’estic. Aquesta vegada ha estat Lapierre qui ha connectat un obús per posar el 2-2 al marcador. Amb aquest empat s’acabava el període i s’acostava un tercer període d’autèntic infart.

En el tercer període, els Bears han jugat el seu millor hoquei de la temporada, sent totalment superiors als Firebirds gràcies al seu ferri control de la neutral zone. Amb els Firebirds lligats de mans, els de la xocolata town s’han passat tot el període patinant al seu offensive zone però sense aconseguir marcar, a causa de l’aparició d’un Daccord que ha estat el flotador del seu equip. Per mereixements, el partit no hauria hagut d’arribar a la pròrroga perquè els Bears ho haguessin hagut de guanyar, però el xoc s’ha acabat anant a l’overtime. Una gran sèrie com aquesta mereixia acabar així: amb una pròrroga en el setè partit.

Els Firebirds s’han refet a la pròrroga i han jugat a bon nivell. El joc aquí ha estat equilibrat. Subratllar la bona actuació de Shepard, immens durant tot el partit, i un xut al pal dels Bears que ha congelat el pols de la multitud que abarrotava l’Acrisure Arena. En aquesta presa i arronsa estàvem quan ha arribat la sentència per mitjà d’un gol de Vecchione en aprofitar un aldarull a la zona blava de Daccord.

Highlights

Gran decepció a l’afició local i, al mateix temps, molt orgull per la gran temporada que ha fet un equip literalment nou a la seva primera termporada de competició. L’altra cara de la moneda era la d’uns Bears exultants, celebrant la seva dotzena Calder Cup. El Jack A. Butterfield Trophy al millor jugador dels PO ha estat atorgat a Hunter Shepard, el porter dels Bears.

Ha estat una final memorable, entre la franquícia més veterana i més recent de l’AHL, d’un hoquei d’alt nivell, molt disputada, emocionant i seguida amb passió pels aficionats, que han omplert els dos pavellons, tant el Giant Center com el Acrisure Arena. Acaba així una temporada en què l’AHL ja ha abandonat definitivament les ombres de la pandèmia i encara un futur prometedor.