Connect with us

Historia

L’hoquei gel professional a Las Vegas

Diversos han estat els equips professionals d’hoquei que han anomenat llar a la ciutat del pecat abans de l’arribada dels Golden Knights.

Els Vegas Golden Knights es troben immersos en la seva setena temporada dins de l’NHL, arribant en quatre ocasions a la final de Conferència (o semifinal), dues finals de l’Stanley Cup i alçan-se campions una vegada del sant grial de l’hoquei gel.

La breu història de la franquícia nº 31 de la lliga ha estat exitosa fins el moment, guanyant-se el respecte dels rivals dins el gel i l’admiració de molts aficionats pel gran ambient al T-Mobile Arena, pista on juguen com a locals els Knights.

Fins a quatre conjunts d’hoquei gel professional van anomenar llar a la ciutat de Las Vegas abans que els Golden Knights

Però els ‘Cavallers daurats’ no han estat el primer conjunt de hockey professional en jugar com a locals a la ciutat més gran de l’estat de Nevada, varis predecessors (lligues menors) ho han fet amb més èxit de l’esperat pels puristes de l’esport gelat.

Franquícies professionals d’hoquei gel a Las Vegas (exceptuant els Golden Knights)

  • Las Vegas Gamblers (1968-71)

L’any 1968, un grup d’estatunidencs del nord-est i mig oest del país juntament amb alguns canadencs establerts a Las Vegas, van decidir crear un equip d’hoquei gel el qual van anomenar Gamblers,  participant a la Pacific Southwest Hockey League. La franquícia va tenir una bona acollida però només van aconseguir mantenir el ‘negoci’ en flotació tres anys, cessant les operacions en 1971.

Las Vegas Gamblers | Don Woodbury
  • Las Vegas Outlaws (1971-73)

A finals de 1971, els Outlaws començarien jugant en una lliga independent de hockey, aconseguint un registre de 29-8-4. Tot i així, tindrien una vida curta i el 1973 deixarien d’operar.

  • Las Vegas Thunder (1993-99)

Dues dècades més tard, el hockey professional tornava a la ciutat més famosa de Nevada, aquesta vegada de la mà dels Thunder i participant en la IHL (International Hockey League). L’interès per l’esport gelat a Las Vegas anava en augment i prova d’això era la mitjana superior a 8.000 espectadors que obtenien els Thunder durant els seus partits com a locals, despertant l’atenció dels oficials de la NHL com a possible destinació en un futur per a una franquícia NHL (cosa que succeiria 24 anys després). L’èxit es convertiria en caos després de no poder renovar l’estada al pavelló UNLV Thomas & Mack Center, així doncs, els propietaris decidirien suspendre la franquícia al no haver una altra arena a la ciutat per continuar jugant.

Cal destacar que durant la campanya 2021 de l’NHL, els Golden Knights van presentar el seu nou jersey alternatiu dins la col·lecció Reverse retro, inspiran-se clarament en els Thunder.

Thunder | Las Vegas Journal
  • Las Vegas Wranglers (2003-15)

En l’any 2003, l’ECHL (després unir-se amb la WCHL) decidiria apostar per Las Vegas i els Wranglers es convertirien en la millor franquícia que ha vist la ciutat fins a l’arribada dels Knights. Serien el primer equip de l’ECHL que registraria tres temporades consecutives sumant més de 100 punts, totes sota la tutela de Glen Gulutzan, ex-entrenador dels Calgary Flames de la NHL. Malauradament, de nou els problemes amb la renovació del contracte per continuar jugant al pavelló, desembarcarien en una forçada desaparició.

Wranglers | Las Vegas informer
  • Henderson Silver Knights (2021-present)

Un cop assegurada, i consolidada, la seva participació a la NHL, els Golden Knights ràpidament van voler fer-se amb el total control de la seva franquícia afiliada a l’AHL, van arribar a un acord per a la seva compra amb els propietaris dels San Antonio Rampage i van decidir reubicar-la a prop de la franquícia mare a Las Vegas. Així van néixer els Henderson Silver Knights, els quals juguen a la ciutat de Henderson, zona que es troba dins dels límits de l’àrea metropolitana de la ciutat de pecat, sent considerat també un conjunt de Las Vegas . Amb aquest moviment, la presència de l’hoquei gel professional a l’estat de Nevada  queda molt reforçat, donant un pas més en la crescuda de l’esport gelat entre els estats menys tradicionals a priori.

Henderson Silver Knights | Las Vegas Sun

Tot i que la història hockystica no és la mateixa en comparació amb altres ciutats i estats, l’urbe de Las Vegas i per tant l’estat de Nevada, comencen a tenir un ric recorregut al costat de l’esport gelat, creant a poc a poc una cultura al voltant de l’hoquei gel difícil de creure només 15 anys enrere.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Historia