Connect with us

Historia

L’hoquei gel professional a Las Vegas

Diversos han estat els equips professionals d’hoquei que han anomenat llar a la ciutat del pecat abans de l’arribada dels Golden Knights.

Els Vegas Golden Knights es troben immersos en la seva sisena temporada dins de l’NHL, arribant en tres ocasions a la final de Conferència (o semifinal) i una final de la Stanley Cup. La breu història de la franquícia nº 31 de la lliga ha estat exitosa fins el moment, guanyant-se el respecte dels rivals dins el gel i l’admiració de molts aficionats pel gran ambient al T-Mobile Arena, pista on juguen com a locals els Knights.

Fins a quatre conjunts d’hoquei gel professional van anomenar llar a la ciutat de Las Vegas abans que els Golden Knights

Però els ‘Cavallers daurats’ no han estat el primer conjunt de hockey professional en jugar com a locals a la ciutat més gran de l’estat de Nevada, varis predecessors (lligues menors) ho han fet amb més èxit de l’esperat pels puristes de l’esport gelat.

Franquícies professionals de hockey de Las Vegas (exceptuant els Golden Knights)

  • Las Vegas Gamblers (1968-71)

L’any 1968, un grup d’estatunidencs del nord-est i mig oest del país juntament amb alguns canadencs establerts a Las Vegas, van decidir crear un equip d’hoquei gel el qual van anomenar Gamblers,  participant a la Pacific Southwest Hockey League. La franquícia va tenir una bona acollida però només van aconseguir mantenir el ‘negoci’ en flotació tres anys, cessant les operacions en 1971.

Las Vegas Gamblers | Don Woodbury
  • Las Vegas Outlaws (1971-73)

A finals de 1971, els Outlaws començarien jugant en una lliga independent de hockey, aconseguint un registre de 29-8-4. Tot i així, tindrien una vida curta i el 1973 deixarien d’operar.

  • Las Vegas Thunder (1993-99)

Dues dècades més tard, el hockey professional tornava a la ciutat més famosa de Nevada, aquesta vegada de la mà dels Thunder i participant en la IHL (International Hockey League). L’interès per l’esport gelat a Las Vegas anava en augment i prova d’això era la mitjana superior a 8.000 espectadors que obtenien els Thunder durant els seus partits com a locals, despertant l’atenció dels oficials de la NHL com a possible destinació en un futur per a una franquícia NHL (cosa que succeiria 24 anys després). L’èxit es convertiria en caos després de no poder renovar l’estada al pavelló UNLV Thomas & Mack Center, així doncs, els propietaris decidirien suspendre la franquícia al no haver una altra arena a la ciutat per continuar jugant.

Cal destacar que durant la campanya 2021 de la NHL, els Golden Knights van presentar el seu nou jersey alternatiu dins la col·lecció Reverse retro, inspiran-se clarament en els Thunder.

Thunder | Las Vegas Journal
  • Las Vegas Wranglers (2003-15)

En l’any 2003, l’ECHL (després unir-se amb la WCHL) decidiria apostar per Las Vegas i els Wranglers es convertirien en la millor franquícia que ha vist la ciutat fins a l’arribada dels Knights. Serien el primer equip de l’ECHL que registraria tres temporades consecutives sumant més de 100 punts, totes sota la tutela de Glen Gulutzan, ex-entrenador dels Calgary Flames de la NHL. Malauradament, de nou els problemes amb la renovació del contracte per continuar jugant al pavelló, desembarcarien en una forçada desaparició.

Wranglers | Las Vegas informer
  • Henderson Silver Knights (2021-present)

Un cop assegurada, i consolidada, la seva participació a la NHL, els Golden Knights ràpidament van voler fer-se amb el total control de la seva franquícia afiliada a l’AHL, van arribar a un acord per a la seva compra amb els propietaris dels San Antonio Rampage i van decidir reubicar-la a prop de la franquícia mare a Las Vegas. Així van néixer els Henderson Silver Knights, els quals jugaran a la ciutat de Henderson (quan el seu pavelló estigui llest del tot), zona que es troba dins dels límits de l’àrea metropolitana de la ciutat de pecat, sent considerat també un conjunt de Las Vegas . Amb aquest moviment, la presència del hockey professional a l’estat de Nevada  queda molt reforçat, donant un pas més en la crescuda de l’esport gelat entre els estats menys tradicionals a priori.

Henderson Silver Knights | Las Vegas Sun

Tot i que la història hockystica no és la mateixa en comparació amb altres ciutats i estats, l’urbe de Las Vegas i per tant l’estat de Nevada, comencen a tenir un ric recorregut al costat de l’esport gelat, creant a poc a poc una cultura al voltant de l’hoquei gel difícil de creure només 15 anys enrere.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Historia