Connect with us

Pavellons

Descobrint l’American Airlines Center

A finals de la dècada dels 90, els Dallas Stars (juntament amb els Dallas Mavericks de la NBA) buscaven una nova llar per substituir a l’antiquat Reunion Arena, últim pavelló utilitzat a l’NHL i/o NBA construït sense llotges de luxe, igualant-se els seus rivals d’altres ciutats que ja havien fet el pas d’anar-se’n a un recinte més modern i d’acord amb les necessitats de l’època.

Així, després de diverses converses i negociacions amb el consistori de Dallas, les dues franquícies obtindrien llum verda per construir una nova pista multiusos, la qual estaria finançada en part amb fons públics (mitjançant nous impostos a hotels i cotxes de lloguer) juntament amb una important suma aportada pels propis Stars i Mavericks. L’arena, a més de servir per a l’hoquei gel i el bàsquet, és la referència de la zona en quant a esdeveniments relacionats amb la WWE, UFC, futbol americà indoor, futbol sala, concerts,…i altres.

Fitxa tècnica

  • Localització: Dallas, Texas
  • Capacitat: 18,532 espectadors
  • Cost total: $420 milions (equivalen a $643 milions el 2021)
  • Inici de construcció: setembre de 1999
  • Fi de les obres: juliol de 2001
  • Inquilins: Dallas Stars (NHL) i Dallas Mavericks (NBA)
  • Partit inaugural: 5 d’octubre del 2001 davant els Nashville Predators

Al 1999, la companyia aèria American Airlines va comprar els drets (naming rights) del pavelló per $195 milions, portant aquest el nom de la mencionada empresa fins a dia d’avui. Cal recordar que AA està establerta a la ciutat veïna de Fort Worth amb base a l’aeroport internacional de Dallas/Forth Worth.

Panoràmica de l’American Airlines Center | Vivid seats

El seu aforament pot variar entre un esport o un altre o altres espectacles, en hoquei gel està fixat en 18.542 espectadors mentre que en partits de bàsquet la xifra s’estableix en 19.200, en ambdós casos amb la possibilitat d’augmentar en 1.000 localitats mitjançant l’standing room. Finalment als concerts hi poden assistir fins a 21,000 persones.


Els millors productes dels Stars by Fanatics a només un clic de distància.


Futur

Per boca del seu propietari, Mark Cuban, els Mavericks (NBA) deixaven entreveure la possibilitat d’abandonar l’American Airlines Center quan finalitzi el contracte d’unió entre la franquícia i aquest pavelló cap a l’any 2031, cosa que podria provocar que Stars i Mavs juguessin en diferents recintes (si aquests últims en construïssin un altre) atès que la franquícia d’hoquei gel si ha expressat la seva satisfacció amb la seva llar actual.

Cal recordar que les dues franquícies pertanyen a diferents propietaris

Així doncs, a principis de la dècada següent segurament els rumors d’una remodelació a gran escala de l’AAC o la construcció d’una nova pista multiusos seran font de notícies als mitjans de Dallas i rodalies.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Pavellons