Connect with us

Pavellons

Descobrint el Canada Life Centre

Després de la dolorosa marxa dels Winnipeg Jets originals el 1996 cap a la assolellada Arizona per convertir-se en els Phoenix Coyotes, diversos ‘agents’ de la ciutat canadenca ubicada a la província canadenca de Manitoba es van posar en marxa per començar a crear nous atractius de cara a una hipotètica tornada de l’NHL, així es va posar fil a l’agulla per reemplaçar en vetust Winnipeg Arena.

Aquest llegendari pavelló va ser la llar dels Jets des dels seus inicis a la WHA a la dècada dels 70, també casa seva una vegada van passar a jugar a l’NHL, arribant fins a mitjans dels 90 moment en què els problemes econòmics van assaltar a la franquícia i no van poder competir amb els càntics de sirena arribats del sud. Així que a principis al segle XXI es va començar a construir el Canada Life Centre (conegut originalment com a MTS Centre), estant ja operatiu del tot el 2004.

Actualment es l’arena permanent amb menys aforament de tota l’NHL

D’aquesta manera, una dècada més tard de l’adéu dels Jets la ciutat de Winnipeg disposava d’un pavelló modern amb els estendards necessaris per albergar una franquícia de l’NHL, cosa que tota la fanaticada local desitjava i que finalment es compliria el 2011.

Fitxa tècnica

  • Localització: Winnipeg, Manitoba
  • Capacitat: 15,321 espectadors
  • Cost total: $133 milions (equivalen a $230 milions el 2023)
  • Inici de construcció: abril de 2003
  • Final de les obres: novembre de 2004
  • Inquilins: Winnipeg Jets (NHL), Manitoba Moose (AHL) i Winnipeg Sea Bears (CEBL)
  • Xoc NHL inaugural: octubre del 2011 davant els Montreal Canadiens

Tot i que els nous Jets, vinguts d’Atlanta després d’una ràpida reubicació dels Thrashers, van començar a jugar la temporada 2011/12, el Canada Life Centre ja disposava d’un equip professional d’hoquei gel entre les seves parets, es tractava de Manitoba Moose de l’AHL. Aquests es van mudar de recinte i ciutat precisament el 2011 però actualment tornen a compartir instal·lacions amb la franquícia mare, els Jets.

Vista exterior del Canada Life Centre | The Hockey Writers

El seu aforament pot variar entre un esport o un altre o altres espectacles (WWE, AEW, curling, hoquei gel juvenil i internacional, concerts, Disney on ice,…), en hoquei gel està fixat en 15,321 espectadors mentre que als concerts la xifra s’estableix en 16,345, encara que el record el posseeix el grup de rock Metallica amb 17,000 persones.

Al seu interior el Canada Life Centre acull el Manitoba Hockey Hall of Fame, organisme que honra diversos esportistes de la província que han realitzat grans gestes esportives, siguin o no relacionades directament amb l’hoquei, encara que evidentment l’esport rei canadenc és el clar protagonista com no podria ser altrament.


Els millors productes dels Jets by Fanatics a només un clic de distància.


Tradició

La gran majoria de franquícies disposen d’algunes costums particulars una vegada a la postemporada, els Jets no són cap excepció, si és el cas és el famós ‘Whiteoutque ve celebrant-se des de fa dècades. Als playoffs el Canadà Life Centre es vesteix de gala amb tothom abillat amb alguna peça blanca, creant una impressionant postal de l’interior del pavelló. No és l’únic ‘Whiteout‘ de l’NHL però sí un dels més emblemàtics

Pot ser que sigui el pavelló més petit de tota la lliga en quant a aforament però això no significa que no sigui rendible, un dels avantatges de disposar d’una sorra més reduïda és el preu de les entrades les quals poden ser una mica més cares del que és habitual en haver-hi menys seients en disponibles venda.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Pavellons