Connect with us

Pavellons

Descobrint el Crypto.com Arena

A mitjans de la dècada dels noranta, el Forum d’Inglewood (mític pavelló utilitzat en aquella època tant a l’NHL com a la NBA) començava a quedar-se obsolet pels nous estendards en quant a arenes del moment, moment en què Los Angeles Kings, Los Angeles Lakers Los Angeles Clippers van decidir mitjançant els seus respectius propietaris juntament amb altres inversors la necessitat d’avançar cap a una nova pista multiusos, la coneguda avui dia com Crypto.com Arena (originalment Staples Center).

Així que al 1997 es posaria la primera pedra simbòlicament per donar començament a les obres que finalitzarien a finals de 1999, d’aquesta manera la ciutat de Los Angeles es “posava al dia” respecte a l’onada de noves construccions esportives multiusos que s’estava portant a terme a tot el país (i Canadà) per modernitzar i actualitzar les instal·lacions utilitzades en aquests moments per les diferents franquícies de l’NHL i NBA.

Poques arenes tenen tres franquícies tan importants com inquilines, a més de ser un honor també és un desafiament logístic

Un dels aspectes importants que també es buscava amb la seva construcció era el mer fet de situar-se al centre de Los Angeles, cosa que no oferia el Fòrum, així tant l’NHL com la NBA se situaven al cor de la urbs californiana.

Fitxa tècnica

  • Localització: Los Angeles, Califòrnia
  • Capacitat: 18,230 espectadors
  • Cost total: $375 milions (equivalen a $659 milions el 2022)
  • Inici de construcció: març de 1997
  • Final de les obres: octubre de 1999
  • Inquilins: Los Angeles Kings (NHL), Los Angeles Lakers (NBA), Los Angeles Clippers (NBA) i Los Angeles Sparks (WNBA)
  • Partit inaugural: octubre de 1999 davant dels Boston Bruins

A finals de 2021, l’empresa Crypto.com (amb seu a Singapur) abonaria $700 milions en concepte de naming rights per als següents 20 anys, substituint el popular nom de Staples Center per Crypto.com Arena.

Vista exterior del Crypto.com Arena | Urbanize LA

El seu aforament pot variar entre un esport o un altre o altres espectacles (WWE, concerts, Disney on ice,…), en hoquei gel està fixat en 18.230 espectadors mentre que en partits de bàsquet la xifra s’estableix en 19.079. Finalment als concerts hi poden assistir fins a 20,000 persones.

Fora del pavelló es troba la Star Plaza, com indica el seu nom és una plaça on s’erigeixen estàtues d’atletes destacats que van jugar a aquesta pista i també locutors esportius llegendaris. Actualment hi ha quatre figures relacionades amb l’hoquei, la de Wayne Gretzky (el pioner), Bob Miller (locutor), Luc Robitaille i Dustin Brown.


Els millors productes dels Kings by Fanatics a només un clic de distància.


Futur

El 2024, els Cippers abandonaran la arena per anar-se’n a la seva nova i exclusiva llar, l’Intuit Dome, deixant així els Lakers i els Kings com a únics inquilins de la NBA i NHL respectivament, cosa que ja succeïa abans del 1999, quan els Clippers jugaven en una pista diferent de les dues franquícies veïnes. Els Sparks de la WNBA també continuaran utilitzant-lo.

Adaptant la pista per a tres dels seus llogaters

El curiós i únic canvi d’atrezzo (o preparació) que relaciona tres franquícies de diferents lligues i esports ja no es viurà més d’aquí a una mica, però no deixa de ser com a mínim espectacular el canvi d’aspecte del Crypto.com Arena en qüestió de hores.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Pavellons