Connect with us

Història

Dustin Brown, una llegenda entre reis

El nord-americà ha vist com recentment se li retirava el dorsal nº 23, passant a ser recordat dins de la franquícia angelina com un dels més grans.

En els més de 50 anys d’existència de Los Angeles Kings han passat per les seves files una innombrable fila de jugadors, molts d’ells grans figures i diverses superestrelles del calibre de Marcel Dionne, Luc Robitaille i Wayne Gretzky, però només un ha pogut aixecar dues vegades la copa Stanley com a capità de la franquícia angelina, Dustin Brown.

El veterà ex jugador nord-americà de 38 anys, es va retirar prop dels 1,300 partits a l’NHL (tots amb L.A.), sent el jugador que més vegades ha vestit l’uniforme dels Kings. Entre el selecte grup de patinadors que han superat la barrera dels 1,000 enfrontaments amb el conjunt de Los Angeles hi ha Anze Kopitar (1,264 i encara en actiu), Dave Taylor (1,111) i Luc Robitaille (1,077), a més del mateix Brown (1,296).

Brown | The Columbian

Un top 10 històric als Kings

Però Brown no només destacava per la seva longevitat al gel, va liderar els seus companys durant diversos cursos com a capità, a més diverses de les seves estadístiques personals estan entre el top 10 de la franquícia:

  • – Sisè en gols (325)
  • – Vuitè en assistències (387)
  • – Setè en punts (712)
  • – Quart en gols en power play (106)
  • – Sisè en gols guanyadors (42)
  • – Segon en gols durant la pròrroga (9)
  • – Segon en llançaments a porteria (3,360)

Després d’unes males campanyes, que li van propiciar (entre altres temes) la pèrdua de la capitania en favor d’Anze Kopitar, Brown tornaria als seus números habituals de punts per partit (0’55/0’60 mitjana punts per partit) als últims cursos, ajudant a la reconstrucció de la plantilla. En els seus últims enfrontaments al gel, va exercí més el paper d’especialista i mentor de la magnífica fornada jove plena de talent que està pujant al conjunt californià, tornant a la postemporada al seu darrer any abans de retirar-se.

Brown és el jugador que ha vestit més vegades l’uniforme dels Kings

D’aquí unes temporades, quan el nucli de l’actual grup s’hagi retirat de la pista, segurament seran reconeguts per part dels Kings en forma de retirada del dorsal, Kopitar, Doughty i Quick seguiran a Brown (l’onze de febrer de 2023 se li va retirar el dorsal nº23) i veuran exposats els seus números al més alt del Crypto.com Arena, després de portar l’equip a uns èxits mai abans vistos a la franquícia angelina.

Et pot interessar…

More in Història