Connect with us

Pavellons

Descobrint l’UBS Arena

Després d’una llarga travessia pel desert, en aquest cas seria per diversos pavellons i una infinitat de rumors negatius durant anys, els New York Islanders per fi poden gaudir d’una vegada per totes de la seva tan anhelada nova llar, la qual els té d’assegurar el futur a Uniondale.

Es tracta de l’UBS Arena, pavelló multiusos construït a la ciutat d’Elmont (Nova York), al costat del circuit eqüestre de Belmont Park i ha escassos quilòmetres de la llar històrica dels Isles, el Nassau Veterans Memorial Coliseum. Després d’uns llargs anys de desesperació per part dels fans i dels caps de la franquícia, els qui veien com no aconseguien trobar la solució adequada per renovar la seva tan estimada casa, però alhora vella i obsoleta, per una nova arena més acord amb els estendards que requereix una lliga com l’NHL per a les seves respectives franquícies.

A més de l’hoquei gel, el nou pavelló acull uns 150 esdeveniments de gran format (concerts, WWE,…), podent arribar a un aforament de 19.000 espectadors en comparació dels 17.113 per als partits dels Isles.

Fitxa tècnica

  • Localització: Elmont, Nova York
  • Capacitat: 17,113 espectadors
  • Cost total: $1’5 bilions (inclou desenvolupament dels voltants del pavelló)
  • Inici de construcció: setembre de 2019
  • Fi de les obres: novembre de 2021
  • Inquilins: New York Islanders (NHL)
  • Partit inaugural: 20 de novembre de 2021 davant els Calgary Flames

L’UBS Arena compte amb una estació del Ferrocarril de Long Island (Long Island Rail Road), sent la primera construïda en 50 anys. Es preveu que generi uns $25 bilions en activitat econòmica, també aproximadament uns 3.000 llocs de treball (30% per a residents de la zona) permanents, xifres que haurien d’estimular la deprimida economia local.

El gel llest

Un dels moments més esperats per a tot fan d’una franquícia NHL és el moment d’instal·lar el gel, senyal inequívoc que l’hoquei gel és a punt de tornar. En casos com aquest, encara és més especial perquè assenyala la finalització simbòlica del projecte.

Del no-res al tot

El tram final del recorregut va donar el tret de sortida a finals de setembre de 2019, moment de començar les obres del pavelló, al mig, el món patia la pandèmia de Covid-19, ralentitzant la construcció del mateix però sense parar completament els treballs. Després de dos anys i dos mesos, per fi l’UBS Arena va veure acabada completament la seva construcció, tant interior com exterior.

Recorregut històric

Al 2006, el comtat de Nassau aprovaria per unanimitat el projecte Lighthouse, el qual pretenia redissenyar completament el Nassau Memorial Coliseum i els seus voltants, construint una nova pista per als Islanders juntament amb hotels, oficines, restaurants, llars, parcs,…en definitiva, tota una nova zona de lleure, entreteniment i vida. Finalment el 2009 passaria la data límit perquè es modifiquessin els usos dels terrenys on s’havia de construir, enterrant el projecte i les esperances dels Isles amb això.

Ja en al 2010, sortirien alguns rumors que Jeff Wilpon, vinculat als Mets de la MLB, estava en converses amb Charles Wang, aleshores propietari dels Islanders, per construir una nova arena als terrenys de al costat del recent construït Citi Field, després de diversos dies, i fins i tot setmanes, circulant aquest rumor, es podria comprovar que no seria real. La veritat era que les converses anaven més encaminades a portar els Isles al lluent Barclays Center, llar dels Nets de la NBA. Cosa que amb el temps passaria i seria un complet fracàs.

Al 2011, els residents del comtat de Nassau van votar en referèndum si s’aprovava un bo públic de $400 milions de dòlars per construir un nou pavelló per a l’ús dels Islanders i un petit camp de beisbol, el resultat va ser 57% en contra i 43% a favor. Aquest seria l’últim intent perquè els Isles continuessin jugant a Nassau per part de Wang.

Perdre el referèndum popular va ser un cop dur per a Charles Wang

Al 2012, la franquícia d’Uniondale anunciaria que un cop acabat el contracte (2014/15) amb el Nassau Coliseum, es mudarien al Barclays Center. Aquest canvi es comprovaria amb el pas dels anys com una bona estratègia per guanyar temps per establir uns nous plans per a una altra llar més acord però no per al gaudi dels fans, atès que aquesta arena no estava pensada ni dissenyada per a una franquícia d’hoquei gel professional .

Al cap de pocs anys es tornaria de mica en mica a l’antic pavelló, ara reformat però reduït en quant a aforament, a l’espera que s’acabés de construir el flamant UBS Arena, projecte que si obtindria totes les autoritzacions.

L’UBS Arena amb el Belmont Park i de fons l’skyline de la ciutat de Nova York | UBSarena.com

Et pot interessar…

Aquí podeu gaudir d’un article on es detalla l’adéu de la pista històrica dels Isles, escenari de les quatre copes Stanley guanyades pels Islanders a principis dels vuitanta.

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Pavellons