Connect with us

Història

Victòria Cougars, el darrer campió fora de l’NHL

Després del triomf dels Cougars, els altres campions serien franquícies de la National Hockey League.

Fa més de 100 anys, l’Stanley Cup encara no era només ‘cosa’ de l’NHL, altres lligues licitaven perquè una de les seves franquícies s’emportés el preat trofeu. El 1911, naixerien els Victoria Senators per passar a conèixer-se com Aristocrats quatre anys més tard, sota aquest sobrenom lluitarien en un desafiament per coronar-se campions de la copa Stanley davant els Toronto Blueshirts de la NHA, perdent a la final.

Al 1916, uns problemes amb el seu pavelló els allunyaria temporalment de la ciutat de Victòria recalant a Spokane (a l’estat de Washington), allà jugarien sota el nom de Canaries. El 1918 reprendrien el camí iniciat a la província canadenca de la Colúmbia Britànica de nou com els Aristocrats, però tot això canviaria el 1922, moment que adoptarien el sobrenom de Cougars.

Els Cougars van passar a la història com el darrer campió de la Copa Stanley fora de l’NHL

A mitjans de la dècada dels anys 20, els Victoria Cougars passarien a formar part de la WCHL (Western Canada Hockey Legue) després d’aquesta última fusionar-se amb la PCHA (Pacific Coast Hockey Association), lliga en què des dels seus orígens havia romàs la franquícia de Victòria. En el curs de 1924/25 arribaria el gran moment per als Cougars, després de triomfar a la WCHL s’enfrontarien a la sèrie final davant els Montreal Canadiens de l’NHL, derrotant-los per així guanyar la seva primera i única Stanley Cup.

Els Cougars campions de l’Stanley Cup | BC Sports Hall of Fame

La temporada següent tornarien a destacar a la WHL (canvi de nom la lliga) plantant-se de nou a la gran final de l’Stanley Cup, però aquesta vegada caurien davant de l’altre equip de Montreal, els Maroons.

Dissolució de la WHL i rumb a Detroit

La Western Hockey League vivia els seus últims dies abans de la seva dissolució, en aquestes uns empresaris de Detroit van aconseguir la majoria de contractes dels jugadors dels Cougars aprofitant que havien obtingut una franquícia de l’NHL via expansió, aquest equip se’l coneixeria com Detroit Cougars.

Durant quatre anys el sobrenom dels Cougars seguiria actiu a l’hoquei professional nord-americà, finalment el conjunt de Michigan canviaria el nom a Falcons per després passar al de Red Wings de forma permanent, creant una de les franquícies més reconeixibles de tota l’NHL.

El sobrenom dels Cougars va seguir present a l’NHL durant 4 anys

Moltes vegades obviada, la gran història dels Red Wings s’iniciaria a la ciutat canadenca de Victòria, si bé és cert que l’arribada dels Cougars a Detroit no es produiria via recol·locació de la franquícia, sinó més aviat els nous propietaris es van fer amb tot el grup de jugadors de l’extinta franquícia i com a tribut van mantenir el sobrenom antic. Tot i així, la connexió històrica és més que evident.

Els Detroit Cougars de 1926/27 | Wikimedia Commons

Conexió amb els Ducks de 2007

Logo de los Victoria Cougars

El campionat de 1924/25, amb els Cougars encara jugant a la ciutat de Victòria, va ser durant moltes dècades l’últim aconseguit per una franquícia ubicada a la costa oest nord-americana fins que a principis del segle XXI els Anaheim Ducks aconseguissin guanyar la seva primera i única Stanley Cup, després vindrien les dues copes guanyades de Los Angeles Kings.

Així, després de gairebé 100 anys pel mig, l’Stanley cup ‘dels Cougars’ continua ben present als llibres d’història hockystica en ser l’última conquistada per un equip fora de l’NHL i una de les últimes quatre guanyades per alguna franquícia de la costa oest.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història