Connect with us

Actualitat

Ús de les proteccions pel coll

Hi ha moments que poden canviar la forma de comportar-nos i la manera de veure com actuem. Veure sagnar algú pel coll ha posat en perspectiva com van equipats els jugadors d’hoquei gel i què es pot fer per evitar més accidents així.

Potser si som una mica crítics la pregunta real és per què hem tingut de veure això en ple segle XXI per començar a parlar del tema?

Accions com aquesta de Petterson són les que es poden evitar portant protecció al coll. No cal tenir la carrera de medicina per saber que pel coll passa una de les artèries més importants de l’organisme i que amb un tall net sobre aquesta, en menys de quatre minuts perds tanta sang que ja no es pot fer res.

Es fa una mica complicat d’entendre que hàgim tingut a veure un noi morir perquè molts aprenguin que ja existien proteccions pel coll

Arran d’aquest incident, la WHL i la IIHF han actuat ràpidament i ara l’ús de proteccions al coll és obligatori. Al World Juniors de 2024 veurem tots els jugadors usant aquesta protecció. Si els jugadors més joves s’acostumen a fer-les servir, el més lògic és que la gran majoria arribin a l’NHL amb aquestes proteccions i sense preguntar-se què és jugar sense alguna cosa al coll.

Hi va haver un moment en què portar visera al casc era l’estranyesa. Ara és estrany veure un jugador sense. La idea és que implementant aquestes normes als més joves al final arribem a un moment en què sigui habitual.

És per moda? No els agrada als jugadors com els queda? S’entén que s’han d’acostumar a jugar amb elles i trobar la marca o la forma que s’adapti millor al seu joc, però que no quedin tan bé estèticament no és motiu per protegir-se.

També és clar que hi ha una mica de costumisme és la decisió de no portar protecció. Encara hi ha el discurs de molts seguidors de l’NHL que es basa en: “Si sempre s’ha jugat sense elles perquè ara és el moment”. “Els jugadors d´hoquei gel saben que és un esport perillós, no cal que es protegeixin més”. Un pensament força antiquat, però que segueix sent una cosa que cal lluitar per canviar.

Tot i això, des que va passar l’incident ja hi ha hagut diversos jugadors que han començat a jugar amb aquestes proteccions. En una entrevista després de jugar el primer partit amb la protecció del coll, TJ. Oshie, explicava que ho feia pensant en la seva família. Que hi hagi jugadors de l’NHL participant ja en aquest canvi i a més a més amb estaments tan forts com la família, només fa que el canvi es produeixi més ràpid.

“He pres aquesta decisió pels meus fills, vull seguir al seu costat”

TJ. Oshie

La sensació és que es podria haver començat a fer abans aquests canvis però la idea és que en el futur, portar protecció al coll es convertirà en la normalitat (igual que va passar antany amb el casc o la visera) i així s’evitarà haver de veure episodis tant tristos.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Actualitat