Connect with us

Actualitat

Uns playoffs amb 20 equips?

Un nou format que permetria ampliar les franquícies classificades però mantenint el “cor” dels playoffs actuals.

Els playoffs de l’Stanley cup gaudeixen d’una enorme popularitat entre els fans a l’esport d’Amèrica del Nord, la seva duresa i paritat a la gran majoria de sèries disputades, el situen com un dels tornejos més competits entre les grans lligues. Però des de fa uns anys, els rumors sobre si s’haurien d’expandir en quant a equips participants han començat a aflorar, però com tots els temes relacionats amb la tradició a l’hoquei gel, topen fortament contra un corrent menys donat als canvis. Tot i així, el debat està servit entre partidaris d’aquesta expansió i contraris al tema.

L’NHL ha experimentat un gran creixement en quant al nombre de franquícies, passant de les 21 a principis dels 90 a les 32 actuals, mentrestant, els conjunts que accedeixen a la postemporada segueixen sent 16, vuit per conferència. Això suposa que avui dia, la meitat dels equips es quedin sense provar les mels dels playoffs juntament amb els seus aficionats, cosa que desconnecta diversos seguidors a l’hoquei abans de finalitzar la temporada.

A principis dels 90, de 21 franquícies, 16 es classificaven per als playoffs, ara amb 32 segueixen sent les mateixes

Augmentant la panoràmica d’equips classificats en dos per conferència, significaria un allargament de l’emoció en equips que podrien lluitar per la novena i desena posició de la taula més fàcilment que ara per la vuitena, cosa que sens dubte motivaria els conjunts implicats a continuar mantenint les plantilles competitives fins al final dels 82 partits de campanya regular. A més de l’aspecte econòmic i televisiu, el primer reportaria uns ingressos extra molt interessants per a la lliga i les seves franquícies, el segon, perquè aquest tipus d’enfrontaments segur captivaria un bon grapat d’espectadors davant del televisor.

Un possible format

  • 20 equips – 10 per conferència

D’aquesta manera, ‘només’ quedarien fora de la competició 6 franquícies per Conferència, donant una major oportunitat a equips que normalment també acaben amb un record positiu en quant a victòries i derrotes.

  • Eliminatòria play-in

Seguint l’exemple de l’NBA, del setè al desè classificat (igual per a l’Est i l’Oest) juguessin entre ells una eliminatòria directa a un partit per veure quins dos equips passarien ronda per conferència. Aquí també es podria establir una ronda ràpida al millor de tres xocs, però sempre d’un format curt per no endarrerir la postemporada habitual.

  • Els playoffs actuals continuarien existint

Després d’aquesta eliminatòria es començarien a jugar els playoffs amb 16 franquícies tal com es coneixen ara mateix.

No tot és or el que llueix

Molts serien els aspectes positius per a la lliga, inclosa una modernització del format sense fer malbé la història, però precisament la tradició és el que es veuria alterada de forma mínima, però aquí els detractors d’aquest canvi veurien esperonades les seves demandes.

L’NHL té una de les postemporades més acceptades per tothom, molt competitiva i igualada, a més de comptar amb 16 equips classificats des de fa dècades. En cas d’augmentar aquesta xifra, es podria argumentar que la temporada regular podria arribar a perdre interès en benefici dels playoffs, i fins i tot podrien ser injustos amb els conjunts que s’haguessin quedat amb la setena i vuitena posició i un millor rècord vers els dos nous aspirants, arribant a tirar la campanya per terra en tan sols un, dos o tres enfrontaments a vida o mort.

La por de tirar per terra tota una temporada regular en tan sols un partit o en una sèrie curta és legítima

En definitiva, les seves homònimes entre les grans lligues (NFL, MLB i NBA) ja han anat expandint les seves postemporades amb més conjunts, en el cas del futbol americà i beisbol eren molt limitades en nombre, generant un interès i diners extra, cosa que ha començat a arribar a les orelles de l’NHL però que de moment el mateix comissionat, Gary Bettman, no vol sentir-ne ni a parlar.

Els rumors circulen cada vegada més, no sembla una mala idea i el ‘nous’ diners per a aquestes lligues no solen deixar-ho passar els propietaris, així que temps al temps però les cartes per a un nou format ja es comencen a deixar veure.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Actualitat