Connect with us

Opinió

Un nou capítol a la vida de Jack Eichel

Hi ha relacions que estan destinades al fracàs des del començament. Unes altres que es van deteriorant amb el pas dels anys i d’altres són destrossades fins que tot bon record d’aquesta relació no és res més que una nebulosa grisenca que no evoca cap bon sentiment.

No se sap gaire sobre el tema, però fa tota la sensació que la relació entre Buffalo i Jack Eichel ha acabat una mica destrossada. Els sis anys tumultuosos en què hem pogut veure el jugador nord-americà amb els Sabres ha tingut més desavingudes que vingudes i no sorprèn que hagin acabat tan malament.

twitter vegas golden knights

Fi de la telenovel·la de l’estiu

Era una qüestió de temps que Eichel demanés sortir, i al final ha estat durant aquest inici de curs quan ha passat. Sent una mica la telenovel·la de l’estiu que tothom sap de què va perquè s’ha allargat tant en el temps que alguna conversa sobre els protagonistes principals que has escoltat.

No és només la idea d’una nova reconstrucció de l’equip quan mai no han aconseguit muntar res d’especial des que arribés Eichel en aquell draft del 2015. Ell seria la gran figura per salvar l’equip d’anys sense veure els playoffs i no ha aconseguit. És també —i sobre el que més pesa la seva decisió d’abandonar l’equip— no haver-lo deixat operar-se d’una hèrnia discal de la que el jugador s’està queixant.

Les intencions estaven força clares quan Buffalo va decidir retirar la capitania al jugador abans del començament de la temporada.

El que li depara el futur

Deixant de banda les disputes morals sobre la decisió dels jugadors sobre el seu cos (que és un tema espinós i que confronta molts punts de vista), al final la separació s’ha pogut fer realitat. Després de molts rumors, diversos equips ficats en el procés, han estat els Vegas Golden Knights qui han aconseguit el gran jugador que és Jack Eichel.

Les expectatives amb Eichel milloren encara més per a Vegas

I és que aquí rau la clau de tot, Vegas s’ha fet en teoria amb un jugador que només millora un equip que ja té moltes coses bones. Que sense ell ja era un dels favorits a la conferència Oest, però esperant la seva recuperació a portes dels PlayOffs, els Golden Knights poden partir com un dels favorits a guanyar l’enyorada Stanley Cup.

Vull creure que per a Eichel, Las Vegas és aquest respir d’aire fresc després d’una mala època a la teva vida.

El seu paper amb les Vegas Golden Knights

Ja tenim imatges d’Eichel patinant després de la famosa operació. Només ens queda esperar veure com la seva figura només pot millorar un equip que vol guanyar ja la Stanley Cup. No els val haver arribat a la final quan absolutament ningú ho esperava, volen ser guanyadors i anar a buscar Jack Eichel és un pas més per aconseguir-ho.

Les altres dues grans figures ofensives de Las Vegas són Pacioretty i Stone però un Eichel ofereix una cosa totalment diferent. Al seu draft va ser cridat a ser un dels centers generacionals i haver-se fet amb ell amb un traspàs relativament barat és una cosa que els Golden Knights han de saber aprofitar.

Quan Jack Eichel és al gel, el ritme del joc canvia, se solen necessitar jugadors ràpids per aturar-lo. És una constant amenaça a la pista, posseeix un coeficient intel·lectual d’hoquei de nivell superior, sap veure les jugades abans que el contrari i si els seus companys l’acompanyen, hem pogut veure que el jugador nadiu de Boston pot puntuar ja no només amb gols, que potser és un dels punts més febles mostrats a les seves temporades amb Buffalo— però sí amb assistències.

Eichel possiblement jugui com a center

Cal pensar que la idea principal de DeBoer és posar Eichel com a center, que és la seva posició natural, encara que a Buffalo se l’ha vist també molt per l’ala esquerra. Amb aquesta posició de center i creient que el jugador estarà llest pels PlayOffs, podria jugar en una línia amb Pacioretty per l’esquerra i Stone per la dreta. El que faria aquesta línia una de les més perilloses de la lliga. A més, amb la seva entrada al roster, Vegas guanya profunditat a les línies d’atac on Marchessault o William Karlsson formarien una segona línia també amb molt de gol.

La línia ofensiva al costat de Stone i Pacioretty es pot convertir en una de les més perilloses de la lliga

Sigui com sigui, jugant amb els altres noms grans de l’equip, o movent una mica les línies per igualar almenys les tres primeres perquè els minuts jugats siguin més equidistants, Eichel aporta a Vegas, encara més perillositat a l’equip, que unit al seu estil dur en defensa, els fa un dels candidats més pausibles per arribar lluny per a la baralla per la Stanley Cup.

Et pot interessar…

More in Opinió