Connect with us

Uniformes i logos

Tots els uniformes de la temporada 2021/22

A punt d’acabar el curs 2021/22 i un dels aspectes que més criden l’atenció als fans són els uniformes que portaran els seus respectius equips preferits. A la NHL, a diferència d’altres esports o lligues (per exemple el futbol  i la NBA), no són tan habituals els canvis de vestimenta any rere any, fins i tot lustre després lustre, en alguns casos, les imatges antigues de franquícies històriques llueixen iguals o semblants a les actuals, vegeu els Detroit Red Wings o Montreal Canadiens, elevant els diferents dissenys a autèntiques joies.

Darrerament s’han anat presentant diversos jerseys alternatius o especials, però els habituals per jugar a casa o fora segueixen sent els mateixos o semblants, en la majoria dels casos, en alguns altres els canvis són més habituals. En aquest recopilatori es mostraran els diferents uniformes confirmats a dia d’avui, franquícia a franquícia, per jugar en aquest present curs, els muntatges són de la web NHLuniforms.com, portal centrat en la història dels dissenys de tots els equips de la NHL al llarg de la història.

També hi son presents la col·lecció de jerseys anomenada Reverse Retro, presentada el passat curs i amb la idea de portar de tornada a l’actualitat un uniforme clàssic però donant-li un ‘gir’ als colors utilitzats, creant un disseny completament nou però inspirat en un percentatge molt alt en un ja utilitzat.

Boston Bruins

La franquícia de Massachussets ha mantingut al llarg de les seves gairebé deu dècades d’història, un estil similar entre els dissenys utilitzats, deixant la paleta de colors en tres: negre, blanc i groc / daurat. Els uniformes actuals segueixen els mateixos patrons que s’estrenarien a mitjans dels anys 60, amb un jersey negre i l’altre blanc (sempre amb tocs grocs) en els partits que jugaven com a locals i visitants, abandonant el daurat groguenc per a la tercera equipació en cas d’haver-la.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un gir a daurat / groc a el jersey utilitzat per Boston en els anys vuitanta i al principi dels noranta, va tenir una acceptació més que notable entre la comunitat óssa.

Buffalo Sabres

La franquícia de nord de l’estat de Nova York, va tornar de forma completa als colors i logotip utilitzats originalment per l’equip durant els anys 70, tancant el cercle que va començar l’any 1996 amb un redisseny total de la imatge de la franquícia i que poc a poc, però sense pausa, va anar virant cap a l’actualitat, amb diversos logos nous pel mig i colors diversos, fins arribar de nou als clàssics originals. Situació molt celebrada pels fans de Buffalo.

NHLuniforms.com

Heritage Classic

Els Sabres van lluir aquest disseny durant l’Heritage Classic davant Toronto, la novetat rau en el color, el qual és d’un color blanc clàssic.

Reverse Retro

Els Sabres van utilitzar el jersey alternatiu de principis de segle XXI, canviant-li els colors vermell i negre originals pels presents a l’actual paleta de colors de la franquícia.

Detroit Red Wings

La franquícia original establerta a Michigan és un dels millors exemples de lleialtat a uns colors i uniformes, a grans trets, des del inici de l’equip fa gairebé un segle, primer com els Cougars i Falcons i després com a Red Wings, el vermell i blanc sempre han estat presents ininterrompudament. A partir de la dècada dels 30, el disseny dels uniformes passaria a ser idèntic a l’actual, salvant algunes modificacions petites i teixits cada vegada més moderns, però reconeixible al 100% per tot el món seguidor i no seguidor de la franquícia.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Detroit va ser un dels conjunts que no acabaria d’aprofitar la idea dels Reverse Retro, presentant un uniforme molt bàsic i sense arribar a convèncer a ningú. Segurament la manca de canvis de dissenys en general en l’equip de Michigan, no ajudaria a aconseguir idees.

Florida Panthers

Al 2016, els Panthers presentarien un emblema completament nou, deixant enrere a la mítica pantera (encara present però diferent) original de la franquícia, els colors serien bàsicament els mateixos però distribuïts de manera diferent. Així, en el curs que s’acosta seguiran amb els dissenys utilitzats fa cinc temporades, amb els canvis realitzats un cop entrat Adidas per Reebok al 2017, però en general els mateixos. Amb escepticisme al principi entre els seus fans i una nostàlgia cada vegada més gran de les equipacions originals de l’equip, la implementació de forma habitual dels ‘nous’ dissenys va gaudir d’una notable acceptació.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Una tornada al passat de mitjans dels noranta, recuperarien els jerseys clàssics de la franquícia però ‘girant’ els colors, a més d’afegir el daurat fosc utilitzat en l’actualitat. Dissenys molt acceptats entre la parròquia d’aficionats als Panthers.

Montreal Canadiens

Un exemple més de reconeixement a la història, els Canadiens han utilitzat uns uniformes idèntics (amb petites modificacions) al llarg de les dècades, sent identificables amb el pas del temps tant pels fans més longeus com pels nouvinguts. El color vermell (dominant) i el blau, sempre han anat de la mà de la franquícia de Montreal, esdevenint un dels conjunts esportius vestits de blaugrana més famosos del món juntament amb el FC Barcelona entre d’altres.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Oficialment, aquest disseny està inspirat en l’utilitzat al 1977, encara que com abans s’ha esmentat, els uniformes dels Habs s’han mantingut gairebé inalterables al llarg dels anys. Aquest Reverse Retro, girant els colors i donant-li el protagonisme al blau, ha estat acceptat de bon grat per una base d’aficionats lligats sempre a l vermell.

Ottawa Senators

El passat curs va ser la tornada als orígens dels Sens, van deixar de banda les equipacions governades pel vermell com a principal color entre els jerseys regulars jugant de local i redissenyar els uniformes (juntament amb el logotip) d’acord amb els primers utilitzats per la franquícia, a principis de la dècada dels noranta. Així doncs, els nous dissenys han estat del gust de la parròquia Senator, tornant al negre com a protagonista de la versió fosca dels jerseys habituals.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un dels Reverse Retro més ben adaptats als altres jerseys habituals de la franquícia, amb ell, el vermell tornaria a l’equip de la capital, encara que aquesta vegada de forma alternativa. Sense gaires ostentacions, els Sens aconseguirien un disseny molt de la línia del clar i fosc utilitzats normalment, no alterant la nova marca presentada per l’equip.

Tampa Bay Lightning

Els Bolts segueixen amb les samarretes que van presentar fa una dècada, uns dissenys que es van crear per donar a la franquícia un toc de serietat i estabilitat després que es retoqués el logotip original però no convencés ningú, canviant-lo a l’actual només tres temporades després de presentar-lo. El jersey negre alternatiu manté la mateixa estètica amb un toc fosc general, també molt apreciat per l’afició.

NHLuniforms.com

Stadium Series

El Lightning va presentar en societat el nou uniforme blau i blanc amb la paraula ‘Bolts’ en diagonal per jugar el seu partit de les Stadium Series davant Nashville.

Reverse Retro

Inspirat en els uniformes originals de l’equip de Florida, utilitzats des del 1992 fins al 2007 (amb algunes variacions mínimes) però amb el blau marí característic dels Bolts, el qual abans era present a la franja inferior de la samarreta i mànigues, intercanviant de lloc amb el negre per a aquest Reverse Retro.

Toronto Maple Leafs

Nou exemple de fidelitat cap a uns colors, el blau i blanc, els habituals a la franquícia dels Maple Leafs des de 1927 fins a l’actualitat. Al 2016, l’equip d’Ontario recuperaria un logotip clàssic de la franquícia utilitzat abans de 1967, modificant lleugerament els jerseys amb això però seguint reconeixibles a ulls de tots els fans de l’hoquei, acèrrims o més casuals, uns dissenys històrics. Com a novetat, Toronto ha presentat el seu nou jersey alternatiu de color negre, el primer d’aquest color de tota la seva història, a més aquest jersey és reversible, apareixent un logotip modificat dels Leafs de color groc.

NHLuniforms.com
Jersey reversible

Heritage Classic

Toronto va reviure el seu primer disseny que va vestir cap al 1917/18 quan encara tenien el sobrenom d’Arenas, aquest jersey va tenir molt bona acollida entre la fanaticada a l’equip. És incert si el tornaran a fer servir més enllà de l’Heritage Classic de 2022.

Reverse Retro

Molt complicat ho tenia Toronto per crear una samarreta clàssica girant els colors quan únicament disposes de dos per fer-ho, el blanc i el blau, els quals ja normalment s’alternen en els dissenys de local i visitant. Finalment escollirien uns uniformes utilitzats entre les dècades dels 70 fins a principis dels 90 per innovar, substituint el blanc pel gris.

Commemoració de Sant Patrici

Els Leafs han començat a commemorar el dia de Sant Patrici (St. Patrick’s day) portant els uniformes originals de la franquícia, en aquell temps s’anomenaven Toronto St. Pats, en els dies anteriors i posteriors a l’esmentat sant, creant una tradició recent però acceptada per la majoria dels fanàtics.

New York Rangers

Els de Manhattan han lluït els mateixos dissenys, amb petites variacions, al llarg dels seus gairebé 100 anys d’història, únicament a mitjans dels 70 van virar cap a uns jerseys més tradicionals amb el logotip al pit, aquest canvi només duraria dues temporades per tornar al més habitual, el que encara avui dia perdura. Reconeixibles al 100% per tots els fans a l’hoquei i més enllà.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un dels dissenys que més èxit ha tingut en la història recent dels Rangers, ja ho va ser a finals dels noranta i ara ressuscitat de nou mitjançant les reverse retro, ha tornat a calar amb força entre els aficionats novaiorquesos.

New York Islanders

Encara que amb menys anys d’antiguitat però seguint una pauta similar en quant a dissenys, els Isles han tingut un comportament semblant al dels seus veïns els Rangers. Actualment lluiran unes equipacions idèntiques a les originals de la franquícia, les mateixes (lleugers canvis de tonalitat de color) que han estat les habituals en gairebé totes les cinc dècades d’història, deixant uns anys enmig dels 90 amb un canvi radical però que no va acabar convencent a ningú.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Un dels equips que pitjor va aprofitar l’ocasió que els brindava el programa Reverse Retro per recuperar i modificar equipacions antigues, tothom apostava per donar una segona oportunitat als dissenys coneguts com a Fisherman, en comptes d’això (comandats pel General Manager Lou Lamoriello, poc donat als canvis en els uniformes), els Isles van presentar un jersey similar a l’utilitzat habitualment amb un to blau més fosc, vistos fa relativament poc.

New Jersey Devils

Els Devils estan utilitzant els mateixos dissenys des de fa gairebé 30 anys, moment en el qual van abandonar el verd per introduir el negre com l’acompanyant protagonista del vermell. Les tres Stanley cups aconseguides per la franquícia es van fer sota aquestes equipacions vermelles i negres. L’equipació negra alternativa, la primera utilitzada per l’equip de Newark com a tercera camiseta de la seva història, la qual està basada en equips d’hoquei gel professional de la zona de Nova Jersey existents al passat.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Originàriament els Devils, un cop es van instal·lar a Nova Jersey, vestien uns dissenys sense el negre actual, en comptes d’això era present el verd. El Reverse Retro giraria els colors, donant més espai a l’esmentat verd en el lloc del vermell habitual.

Heritage

Una versió blanca del jersey original (fins i tot del Reverse Retro) utilitzada per la franquícia en la dècada dels vuitanta. Actualment vesteixen aquest uniforme en comptades ocasions durant el curs.

Philadelphia Flyers

Philadelphia porta amb els jerseys actuals uns 13 anys, moment en què la samarreta taronja es va tornar a introduir dins el catàleg després que la negra ocupés el seu lloc tradicional com a disseny estàndard de la franquícia de la ciutat de l’amor. Molt ben valorada per la gran majoria dels fans a l’esport del hockey.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els Flyers van escollir els dissenys utilitzats per la franquícia entre 1982 fins a 2007 per al programa Reverse Retro, en aquesta ocasió alguns elements negres i taronges van intercanviar la seva posició en el jersey.

Carolina Hurricanes

Els de Raleigh han vestit els mateixos uniformes (amb lleugers retocs) al llarg dels seus gairebé 25 anys d’història a Carolina, prenent el vermell i negre com a protagonistes. La samarreta de visitant segurament és la que més ha variat, ja que fa uns pocs anys van substituir l’escut al pit per la paraula Canes en diagonal, al més pur estil dels NY Rangers. L’alternativa segueix sent la negra clàssica, molt apreciada per la fanaticada.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Bàsicament és el disseny utilitzat pels Whalers en el passat (o l’actual Heritage) però amb la incorporació del gris a la seva paleta de colors protagonistes.

Heritage

Des de l’arribada de Tom Dundon a la franquícia com a propietari, s’ha anat intentant abraçar la història de la franquícia en els seus primers dies a la ciutat de Hartford (abans de mudar-se a Raleigh), sent coneguts com els Whalers, d’aquesta forma durant la temporada regular utilitzen els uniformes verds dels Baleners en alguns xocs predeterminats.

Pittsburgh Penguins

Els Pens actualment vesteixen els mateixos dissenys que van utilitzar durant la dècada dels 80 i en els primers anys dels 90, amb el negre i groc de clars protagonistes. El jersey alternatiu, amb el negre dominant l’escena, també és una ‘còpia’ quasi exacte del què vestien com a uniforme ‘fosc’ durant el 1992 i 1997. Cal destacar que la franquícia de Pennsilvània, ha tingut diverses èpoques ben marcades amb diferents dissenys, els primers anys amb el blau de protagonista, després els abans esmentats i actualment lluïts de nou, més tard canviarien el logotip però no els colors per després tornar al logo clàssic però deixant de banda el groc per incorporar al seu lloc el daurat/groc fosc per després reprendre el camí de dels vuitanta i noranta.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Aquest disseny és el mateix (amb el logo de l’espatlla canviat) utilitzat a mitjans dels 90 però girant el color negre cap al blanc, tenint la paraula ‘Pittsburgh’ escrita en diagonal on normalment hi ha el logotip de l’equip. Aquest jersey no va aixecar massa bones sensacions entre la parròquia local.

Columbus Blue Jackets

Des de 2007, els Jackets vesteixen de manera similar després que fa gairebé 15 anys decidissin de canviar el logo de forma permanent i adoptar l’actual. El jersey alternatiu gaudeix d’una gran popularitat en els fans del conjunt d’Ohio, fins i tot algun cop ha sortit el rumor que la jove franquícia es passaria al logotip utilitzat per aquest disseny en qüestió.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Aprofitant l’ocasió, els Blue Jackets van ‘girar’ els colors del jersey original i van treure a la venda un uniforme vermell, color mai abans utilitzat de forma protagonista per l’equip de Columbus.

Washington Capitals

Fa 15 anys, que el conjunt ubicat a la capital dels Estats Units, utilitza els mateixos uniformes vermell i blaus, calant de manera profunda entre els seus aficionats. Al passat curs van presentar l’actual tercer disseny, el qual està inspirat, en part, en l’utilitzat en les Stadium Series de 2018 amb diversos retocs de consideració.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Amb l’arribada del programa Reverse Retro a la NHL, els Caps van decidir retornar a la vida el disseny utilitzat a finals dels 90, però substituint els colors originals per la paleta de colors actual.

Chicago Blackhawks

Els d’Illinois són un altre clar exemple de fidelitat a uns dissenys, Chicago està utilitzant bàsicament els mateixos uniformes des de la temporada de 1955/56, moment en què van abandonar els jerseys a ratlles horitzontals per adoptar de manera definitiva els populars vermells i blancs. La tercera equipació és la presentada durant el Winter Classic de 2019, una samarreta negra que casa molt bé amb la paleta de colors dels Blackhawks. Sigui dit de passada, els uniformes dels Hawks sempre estan a la part superior en els diferents rànquings de millors jerseys al llarg dels anys.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

La samarreta escollida per a aquest programa per Chicago està inspirada en una utilitzada abans de 1940, de les poques d’entre totes les franquícies que són d’abans de la primera gran expansió de la lliga al 1967.

Dallas Stars

Els Stars van canviar radicalment d’uniformes i logo fa més d’una dècada, tallant de forma subtil amb els dissenys utilitzats des que la franquícia havia arribat a la ciutat procedent de Minneapolis. Tot i això, el passat 2020 van presentar l’actual jersey alternatiu, el qual té una estètica molt trencadora i recupera el negre com a protagonista d’una de les samarretes de la franquícia.

NHLunifoms.com

Reverse Retro

A finals de la dècada dels 2000, la franquícia de Dallas vestia uns dissenys molt característics i apreciats per la seva parròquia de aficionats, aprofitant el programa Reverse Retro, la franquícia texana va introduir un uniforme clar inspirat en aquests dissenys abans esmentats, encara que amb una presència massiva del color blanc que ha despertat més d’una crítica.

Winnipeg Jets

Els Jets estan utilitzant els mateixos jerseys des que arribessin a la ciutat de Winnipeg procedents d’Atlanta, fa ja més de deu anys. La novetat més destacada rau en l’uniforme alternatiu, el qual és amb el que van jugar el partit Heritage Classic de 2019, recuperant el logotip original de la franquícia abans de mudar-se a Phoenix. Aquest uniforme reemplaça a l’utilitzat com a tercer en les últimes tres campanyes, el qual era d’un blau molt més clar.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Winnipeg va recuperar els uniformes utilitzats entre 1979 i 1990 però posant-li els colors actuals de la franquícia, dominada per una base gris fosca molt poc vista a la NHL. No va acabar de quallar del tot entre els seus fans, els quals volien que mantinguessin els colors originals però només canviant-los de lloc.

Colorado Avalanche

Els Avs van recuperar recentment, fa unes quatre temporades, els dissenys originals però amb la diferència que el blau present en el jersey també seria utilitzat en els pantalons i casc, en substitució del negre, el qual venia ocupant aquest lloc en les equipacions al llarg dels anys. El disseny alternatiu no s’ha modificat des de la campanya 2015/16, aquesta samarreta utilitza un logotip inspirat en els Colorado Rockies, franquícia NHL que va jugar a Denver durant uns anys abans de mudar-se a New Jersey per passar a ser els Devils.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

El vestit característic de la franquícia quan se situava en la ciutat de Quebec i es coneixien com els Nordiques, encara que aquesta vegada amb la paleta de colors actual dels Avalanche. Diverses crítiques vindrien del Canadà per entendre que s’estava usant aquest disseny a l’esquena dels fans del Quebec, els quals mai van aprovar el trasllat de la franquícia a Denver.

Nashville Predators

Els Preds fa una mica més d’una dècada van decidir abraçar el daurat/groc com el color protagonista dels seus uniformes, abans dominats per uns tons blaus i grisos, durant el 2017 els dissenys es van simplificar i no han tingut cap variació des de llavors. Actualment no tenen tercera equipació.

NHLuniforms.com

Stadium Series

Nou jersey coincidint amb les Stadium Series jugades per Nashville a casa dels Titans de l’NFL davant Tampa Bay. Aquest disseny està inspirat en els pòsters publicitaris musicals per a concerts de Hatch Show Print.

Reverse Retro

Sense ser dels equips més creatius pel que fa al disseny escollit pel programa reverse retro, Nashville va triar el jersey original de la franquícia i el va cobrir del groc/daurat característic en els uniformes habituals. Un disseny que al semblar-se bastant al local no ha acabat de captar gaire les mirades dels propis fans.

Arizona Coyotes

Els Yotes han acabat de donar la volta a la imatge de la marca a l’introduir de forma completa el logo i jerseys originals a temps complet, relegant el vermell fosc amb el ‘coyote’ aullador a l’equipació alternativa. Al 2018 van decidir que era el moment per tornar al gel el ‘Kachina’ fosc com a tercera samarreta, després passaria a ser la local quotidiana i ara la ‘Kachina’ blanca torna a ocupar el seu lloc clàssic. Aquesta tornada al passat era llargament esperada pels aficionats d’Arizona. La imatge de sota encara no té les jerseys actualitzats.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Arizona s’inspiraria en el seu primer jersey alternatiu que va tenir un cop aterrats a Phoenix des de Winnipeg, en aquesta ocasió era verd i per a l’ocasió actual es va decidir que aquest lloc l’ocupés el color lila. Vist el retorn al passat, no seria d’estranyar que aquest disseny passés a uniforme alternatiu habitual.

Minnesota Wild

Els de St Paul vesteixen els mateixos uniformes des de l’any 2017, moment en què van aprofitar per abandonar el color vermell utilitzat com a protagonista en el jersey local per redissenyar la marca i donar-li al verd el lideratge en la paleta de colors oficial. Sense gaires ostentacions, els jerseys compleixen a la perfecció, creant una nova personalitat lluny de la dels North Stars.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Els abans esmentats North Stars van ser la font de inspiració per a aquest disseny, molts aficionats esperaven que recuperessin el jersey clàssic de l’antiga franquícia de Minnesota però en comptes d’això, els Wild van apostar per un actual però amb els colors groc i un verd més clar, els mateixos que utilitzaven els North Stars en el seu moment, fusionant el passat amb el present.

Winter Classic

Minnesota serà part d’un dels esdeveniments més importants de la temporada a la NHL, el Winter Classic, per a aquesta ocasió tan especial el Wild va presentar un uniforme amb aires retros (similars amb els que jugaven els St Paul Saints al 1930), destacant el marró clar dels pantalons i els noms de St Paul i Minneapolis al dors (les ciutats bessones) envoltant la figura d’el mapa de l’estat de Minnesota. Els colors per al jersey són els mateixos que llueixen actualment en els dissenys més habituals.

St. Louis Blues

Els Blues han seguit un patró similar al llarg dels anys però l’actual disseny de les samarretes local i visitant és bàsicament el mateix des del 2014, amb lleugers retocs. El jersey alternatiu és el que van utilitzar pel Winter Classic de 2017, amb ell, normalment juguen els partits dels dissabtes a casa. Destaca la diferència en el to del color de l’escut en cadascun dels tres uniformes disponibles.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Bàsicament és el mateix uniforme alternatiu vintage (originalment es va presentar als anys 90) amb ell i juguen en ocasions determinades durant el transcurs de la campanya regular però amb els colors canviats de lloc, donant-li al vermell molt més protagonisme que al blau.

Winter Classic

De la mateixa forma que va passar en l’anterior ocasió en què els Blues van jugar en un Winter Classic, tornaran a lluir els uniformes originals de la franquícia, encara que a aquesta vegada es tractarà d’el blanc en comptes del blau. Aquest disseny ha tingut molt bona recepció entre la fanaticada de St. Louis, el que no seria descartable que s’incorporés en un futur al catàleg de jerseys més habituals.

Vintage

St Louis va ressuscitar al 2019 el jersey alternatiu utilitzat a mitjans de la dècada dels noranta, jugant amb ell en determinades dates escollides durant el transcurs de la temporada.

Vegas Golden Knights

Els Golden Knights mantenen intactes la nòmina d’uniformes habituals des que entressin a la lliga al curs 2017/18, l’any passat introduirien el jersey alternatiu daurat, versió similar al blanc i gris originals però donant-li al color daurat (present en els altres dissenys ) el protagonisme total. Les tres samarretes van ser una autèntica revolució d’estil en el seu moment, molt estimades a la ciutat de pecat.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Pel programa Reverse Retro, els de Nevada apostarien per un uniforme utilitzat per la franquícia de Las Vegas Thunder (jugaven a la IHL) de mitjans dels noranta davant la falta de jerseys vintage en els Knights. Aquest disseny variaria els colors i incorporaria el segon logotip de la franquícia de Las Vegas al frontal de la samarreta.

Calgary Flames

Durant el passat curs, els d’Alberta recuperarien els uniformes originals de la franquícia després d’aterrar a Calgary a principis dels anys vuitanta procedents d’Atlanta, enguany abandonen definitivament el jersey amb el logo negre el qual va servir d’alternatiu a la passada campanya de 2020/21 . Aquesta tornada definitiva al passat va ser molt aplaudida pels fans dels Flames.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Aquest disseny, gairebé igual excepte en uns petits detalls, a l’introduït i utilitzat a finals dels noranta i principis dels 2000, va ser l’escollit pels canadencs pel programa reverse retro. Va despertar crítiques variades, algunes de molt entusiastes i positives juntament amb altres que malparlaven, com en el passat, del disseny del logo.

Seattle Kraken

Estrena dels uniformes del Kraken, els quals presenten tres diferents tons de blau amb una lleugera intervenció del vermell. Cal destacar que aquests jerseys han batut el rècord absolut i històric de vendes de la NHL durant els primers cinc dies disponibles per la seva venda, superant l’anterior marca en possessió dels Golden Knights al 2017. No hi ha encara un disseny alternatiu.

NHLuniforms.com

Anaheim Ducks

Els Ducks van estrenar el disseny habitual fosc al 2010 com alternatiu, quatre anys més tard el passarien a habitual juntament amb la versió clara d’ell mateix, seguint idèntics fins a l’actualitat. El tercer uniforme, taronja en la seva major part, recupera de nou el logotip clàssic Disney de la franquícia californiana però variant el to del jersey cap a la paleta actual de colors: negre, taronja i daurat. Moltes veus s’alcen al voltant de la franquícia per recuperar i tornar a vestir les samarretes originals liles i verdes dels anys noranta.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Anaheim va apostar per ressuscitar l’infame i detestat (en el seu moment) jersey alternatiu de 1996 però girant els colors i transformant-ho en la versió blanca del mateix. Opinions molt dispars i diverses, no sempre molt positives, entre els aficionats a l’equip.

Vancouver Canucks

L’equip de la Columbia Britànica porta des de 2006 amb uns dissenys similars pels jerseys de local i visitant, únicament han variat alguns petits detalls, com per exemple el ‘treure’ de la samarreta la paraula Vancouver. La samarreta alternativa porta activa des de fa un parell d’anys, seguint el patró dels uniformes originals de la franquícia. El verd i el blau, són els clars dominadors de l’actual paleta de colors.

NHLuniforms.com

50 aniversari

Jersey commemoratiu del 50è aniversari de l’entrada de la franquícia a l’NHL, presentat al 2019, encara s’utilitza per disputar un o dos partits a l’any. Aquest uniforme és la versió Adidas dels utilitzats pels Canucks durant els anys 90.

Reverse Retro

El jersey en qüestió està basat en l’alternatiu que van vestir els Canucks a principis de la dècada del 2000, canviant el vermell pel verd actual representat en tots els jerseys de la franquícia a dia d’avui.

San Jose Sharks

Els de la Badia vesteixen uns uniformes molt iguals des de fa anys, més concretament del 2013 fins a l’actualitat, variant pocs detalls en ell, apropant excepte en el logo i les ratlles perpendiculars a la part baixa de la samarreta, als dissenys originals de la franquícia el 1991 . Actualment no tenen jersey alternatiu, deixant enrere el negre que han portat durant molts cursos.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Versió gris dels uniformes habituals que van vestir els Sharks entre 1998 i 2007, aquest disseny no va ser del grat de la parròquia local, preferint el jersey original que commemorava els 30 anys de la franquícia i que van portar en diversos partits durant el passat curs.

Edmonton Oilers

Durant el 2015, els Oilers van introduir el jersey taronja com a tercer de la rotació, al 2017 substituiria el clàssic blau per passar a ocupar el lloc d’equipació de casa habitual. La versió blanca segueix sent lleial a la clàssica original de la franquícia en els anys 70. Com a disseny alternatiu, Edmonton va presentar fa un parell de campanyes, una samarreta que recuperava el blau però que no tenia el color blanc dels típics jerseys.

NHLuniforms.com

Reverse Retro

Pel programa reverse retro, els d’Alberta van escollir la samarreta blanca de principis dels 80 i van girar els colors taronja i blau dels diversos elements del jersey, amb ell ja posat, Connor McDavid va marcar un dels gols més bonics del passat curs.

Los Angeles Kings

Els Kings han canviat radicalment de jerseys i logos diverses vegades al llarg de la seva història, al 2008 van introduir la samarreta actual negra amb tons platejats com l’alternativa de llavors, des de 2011 s’adoptaria (juntament amb la versió blanca) com els habituals de la franquícia angelina. Al 2021, la tercera equipació reprendria el logotip dels anys noranta amb uns colors semblants a l’alternativa vintage, deixant clar l’aposta de la franquícia de Califòrnia en evocar el passat.

NHLuniforms.com

Vintage alternativa

Des de fa unes poques temporades, els Kings vesteixen en alguns partits un uniforme calcat al què portaven quan Wayne Gretzky estava en l’equip, aquest disseny és molt estimat per l’afició, a l’igual que el logotip que porta al pit.

Reverse Retro

Aquest disseny és la versió de l’era Gretzky abans esmentada però amb els colors groc i lila originals de la franquícia de Los Angeles, molt a l’estil dels seus veïns els Lakers de la NBA. Aquesta equipació va tenir molt bona acollida entre els fans a l’equip de LA.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos