Connect with us

NHL

Maledicció als Maple Leafs?

La història recent dels Toronto Maple Leafs està plena de decepcions, una temporada més el seu periple cap a la tan anhelada Stanley Cup, la qual se’ls resisteix des del curs 1966/67, pot acabar de nou en fracàs. Ja són 18 anys sense guanyar una eliminatòria de postemporada, una cosa insòlita i molt cridanera per a una franquícia de les més llorejades de tota l’NHL però que ha vist com el pas dels anys ennuvolava els èxits d’abans i deixava un rastre catastròfic amb tints malèfics .

L’última eliminatòria saldada amb èxit data del curs 2003/04 davant dels Sens

Abans de començar aquesta estranya sequera victoriosa durant els playoffs, s’anaven alternant sèries guanyades amb altres sucumbint davant el rival (de 1967 cap aquí), encadenant de tant en tant rondes triomfals que deixaven un bon sabor de boca als seus aficionats; això sí, sempre sense acabar d’emportar-se el premi final en forma d’Stanley Cup.

Però va ser arribar l’infame lockout de 2004, moment en què la lliga va decidir cancel·lar la temporada completa, i deixar de ser una franquícia amb aura guanyadora per passar a ser un dels ‘pupes’ de la competició. Primer es van encadenar diverses campanyes sense trepitjar la postemporada, set per ser exactes, encara que a vista general seria una classificació en 11 anys; caient en set partits davant dels Boston Bruins a primera ronda. Eliminatòria gratament recordada pels fans de Boston atès que en el setè i definitiu xoc, els Leafs es trobaven dos gols a dalt al marcador quan faltaven poc més de dos minuts per finalitzar el matx, però acabarien cedint la victòria a la pròrroga en una gran remuntada dels nord-americans.

L’efecte Matthews

Amb l’arribada d’Auston Matthews via draft, la sort de Toronto semblava que finalment milloraria, i així seria, almenys en quan a deixar enrere les campanyes en què la postemporada només la veien per televisió. Des del curs 2016/17 fins a l’actualitat, els Leafs serien uns assidus als playoffs, però la sort seguiria sense somriure’ls en aquesta part de la competició.

Matthews al centre | NHL.com

Deixant de banda la primera eliminatòria davant els Washington Capitals, on van caure per 2 a 4, la resta de sèries es decidirien per ‘la mínima’, però sempre fracassant durant el partit definitiu el mateix equip: els Maple Leafs. És veritat que no totes serien doloroses al mateix nivell, però les dues últimes, en les quals partien amb un avantatge global de 3 a 1 davant dels Montreal Canadiens i 3 a 2 davant els actuals campions, els Bolts, els feia somiar amb avançar per fi una ronda; però ni així seria, allargant la mala ratxa i deixant circular a gust el rumor sobre la maledicció de Toronto amb la primera ronda i els setens partits.

TemporadaClassificació pels playoffsEliminatòria
2004/05Curs cancel·lat a causa del lockout
2005/06No
2006/07No
2007/08No
2008/09No
2009/10No
2010/11No
2011/12No
2012/13SiDerrota davant els Bruins per 3 a 4 (1era ronda)
2013/14No
2014/15No
2015/16No
2016/17SiDerrota davant els Capitals per 2 a 4 (1era ronda)
2017/18SiDerrota davant els Bruins per 3 a 4 (1era ronda)
2018/19SiDerrota davant els Bruins per 3 a 4 (1era ronda)
2019/20SiDerrota davant els Blue Jackets per 2 a 3 (ronda clasificatoria)
2020/21SiDerrota davant els Canadiens per 3 a 4 (1era ronda)
2021/22SiDerrota davant els Lightning per 3 a 4 (1era ronda)
2022/23SiEliminatòria en joc

S’ha instal·lat una cultura del derrotisme al si de la franquícia i dels seus propis aficionats, cosa que no hauria de ser així mirant la totalitat de la seva història, però si que les darreres dues dècades estan sent difícils per a una entitat de les que més diners i repercussió mouen al seu voltant, segurament un dels motius per a aquest daltabaix en playoffs prové de la gran pressió que ‘supura’ el seu entorn.

Fans de Toronto | saltwire

Grans jugadors i plantilles van passant per Toronto, segurament no trigarà a arribar la victòria en una ronda eliminatòria, la qual una vegada consumada alliberarà aquesta cortina de fum i histèria col·lectiva que fueteja tant a jugadors, com a fans i caps de la franquícia, propiciant així una llarga postemporada. Però fins que això no passi, els rumors sobre una suposada maledicció al voltant de l’equip no deixen d’augmentar, temps al temps.

Et pot interessar…

More in NHL