Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Florida Panthers

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Panthers van ser lleials al seu logotip inicial fins al 2016, moment en què van canviar radicalment

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Florida Panthers, conjunt establert a Miami i encara sense estrenar el seu caseller de copes Stanley, els que ocuparan el gruix de l’article.

Els de Sunrise es van plantar a la gran final (la seva millor campanya fins a la del 2023) de l’Stanley cup al cap de pocs anys d’estrenar-se a la lliga, encara que no es van poder emportar el ‘gat’ a l’aigua, si que van sembrar les llavors per consolidar lentament la franquícia en un dels mercats més interessants i alhora complicats de l’NHL.

  • 1993 – 1999

L’equip ‘sureny’ nord-americà va presentar el seu primer logotip inspirat en la pantera de Florida, animal en perill d’extinció que habita a les pinedes i boscos tropicals del sud de l’estat. L’emblema representava una pantera de cos sencer amb aspecte agressiu, llesta per atacar amb les seves urpes i esmolats ullals, representant clarament l’actitud que s’esperava de l’equip al gel. Aquest animal estava pintat de color daurat (el pelatge) amb un ombreig blau, mentre que els ulls, cua, boca i els coixinets de les potes apareixien de color vermell brillant.

  • 1999 – 2016

Entrant al segle XXI, els Panthers decidirien donar-li un petit retoc al seu logo original. Únicament la paleta de colors es veuria afectada de forma lleugera, amb el vermell enfosquint-se una miqueta i el daurat canviant de tonalitat, la resta de l’escut seguiria exactament igual.

  • 2016 – actualitat

Després de més de 20 anys d’existència, la franquícia de Florida apostaria per redissenyar completament el seu logotip, donant-li un aspecte d’insígnia militar. Ara només apareixeria el cap de la pantera d’un color daurat apagat amb l’ombreig encara blau i zones del pelatge en blanc; l’ull seguia vermell. A dalt la paraula ‘Florida’ en blanc dins d’un rectangle vermell, aquest rectangle com el cap de la pantera quedaven fusionades dins de la insígnia abans esmentada.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos