Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’hoquei gel: escut de l’AHL

Els logos de l’NHL i de l’hoquei gel en general, han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans (i també menors) lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió (i a la pròpia lliga), el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Quatre han estat els logotips que l’AHL ha utilitzat des de la seva creació ja fa més de 70 anys

Des d’NHLmania.com hem anat publicant regularment una sèrie d’articles (34, un per franquícia, el de l’NHL més el de l’AHL) en els quals s’han repassat tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies. En aquesta ocasió serà la pròpia AHL, com ha organització esportiva, la que ocuparà el gruix de l’article.

L’AHL es la segona lliga d’hoquei gel de més nivell a tota l’Amèrica del Nord després de l’NHL, posseeix una xarxa de franquícies que estan afiliades amb les seves homònimes de la lliga ‘mare’. Un nombre molt important de jugadors que actualment participen a l’NHL han set alumnes (amb més o menys partits disputats) de l’AHL.

  • 1953 – 1971

El primer logotip de l’AHL només contenia un parell de colors, el vermell i el blanc, un jugador en posició de frenada i d’estar alerta per a la jugada ocupava la part central del darrera mentre l’acrònim de la lliga figurava just al davant totalment de blanc resseguit de vermell. Cal destacar que aquest escut ‘aguantaria’ en actiu durante 14 anys.

  • 1971 – 1984

Després d’utilitzar la versió original a través de tres dècades diferents, l’AHL adoptaria un logotip totalment diferent exceptuant que encara i figurava un jugador d’hoquei gel. Els colors de la bandera estatunidenca agafarien el protagonisme, un gran cercle amb el esmentat abans jugador de color blanc en posició de conduir el puck amb la part de dalt de l’interior del cercle totalment vermell i la part de baix de blau. Al voltant resseguint la ‘rodona’ apareixeria la totalitat del nom (American Hockey League) i l’acrònim de l’AHL.

  • 1984 – 1987

A mitjans de la dècada dels vuitanta, l’AHL va decidir ‘acostar’ el seu emblema al de l’NHL, calcant la forma canviant només la paraula interior i els colors, substituint els originals (negre i taronja) de la lliga ‘mare’ pels característics propis (blanc, blau i vermell). Aquest disseny no va acabar de quallar i després de tres anys en actiu van decidir retirar-lo de la exposició pública.

  • 1987 – actualitat

L’AHL decidiria tornar al logotip utilitzat al anys setanta i principis dels vuitanta amb un petit retoc a la intensitat dels colors, la resta seguiria exactament igual. D’aquesta manera, es pot afirmar que l’emblema de la lliga de desenvolupament més important del món té en el seu escut una peça ara ja històrica amb la silueta blanca del jugador d’hoquei gel.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos