Connect with us

Multimèdia

L’Hoquei gel al cinema: The Mighty Ducks

A llarg de la història al món del cinema, el gènere esportiu sempre ha estat un incentiu a l’hora de crear pel·lícules ja siguin basades en casos reals o per divertir la família o documentals on hem pogut descobrir els secrets i històries dels nostres esports favorits. El món de l’hoquei sobre gel té la seva part d’història a la gran pantalla i us en portarem un bon nombre de pel·lícules relacionades amb aquest esport, començarem amb una pel·lícula amb força anys i molt adequada per a tota la família: The Mighty Ducks (Somos los mejores a l’estat espanyol, a Amèrica llatina es va conèixer com Los campeones).

Walt Disney Picture va portar a la gran pantalla al 1992 aquesta pel·lícula en la qual un arrogant advocat anomenat Gordon Bombay i interpretat per Emilio Estévez, ha de completar una sèrie d’hores per a la comunitat com a multa per conduir ebri. Aquestes hores hauran de ser realitzades com a entrenador d’un equip de nens d’hoquei sobre gel al districte cinc de Minnesota, “els Ànecs”.

Només entrar en contacte amb l’equip infantil, Bombay s’adona que no serà una tasca fàcil ja que són un desastre

Per si fos poc, el primer partit de Gordon amb els Ànecs és contra els Falcons, equip al qual va pertànyer de petit i del qual no porta gran record per un moment clau a la final de 1973. Des d’NHLmania no us volem fer grans Spoliers dels moments claus de les pel·lícules per la qual cosa deixarem coses a l’aire perquè les pugueu gaudir.

El Districte V i Gordon es coneixen | Foto:https://www.theguardian.com

A l’equip dels ànecs tenim de tot: Des de Greg Goldberg un porter que té por al disc, Fulton Reed un jugador que no sap patinar però que té un xut potent, Charlie Conway que aviat tindrà una connexió especial amb Gordon i passant pels més diversos jugadors d’aquest equip que estimen aquest esport.

Gordon Bombay: l’home Miracle de Minnesota

Veient el desastrós de Los Patos al gel (ni tenen equipació, ni material correcte, ni disciplina) la trama principal de la pel·lícula és aconseguir que l’equip arribi a ser això, un equip i aconseguir avançar el màxim possible a la lliga del districte. Al llarg de la història es poden veure l’aparició d’exjugadors dels Minnesota North Stars (actuals Dallas Stars), Mike Modano i Basil McRay quan Gordon decideix portar l’equip a un partit de l’NHL. A mesura que la pel·lícula avança ens mostra una sèrie de valors i decisions molt aplicables a la vida real.

Com a conseqüència d’aquesta pel·lícula i no sabem si estava preparat per Walt Disney, la famosa marca va decidir crear un equip professional d’hoquei sobre gel i així al 1993, naixien els Mighty Ducks of Anaheim, amb el segell especial de Disney i amb el famós logo de l’Ànec com a insígnia.

Trailer “Somos Los Mejores”

Una franquícia que va saber explotar l’èxit d’aquesta pel·lícula que portaria dues parts més i que actualment va donar pas a una sèrie basada en la història dels ànecs.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Multimèdia