Connect with us

Història

L’altre hoquei gel de Florida

Els Everblades s’han proclamat recentment campions de l’ECHL, el seu tercer títol consecutiu, reafirmant la bona salut de l’hoquei gel a l’estat del sud.

Encara que pugui semblar que les dues paraules, hoquei gel i Florida, no vagin gaire associades entre si, la veritat que cada cop més l’estat del sud dels Estats Units apareix lligada a fites importants de l’esport gelat per excel·lència. A dalt de tot de la piràmide hockystíca hi hauria la NHL, aquí els Tampa Bay Lightning han gaudit d’una última dècada plena d’èxits, amb quatre presències a la Final de l’Stanley Cup, dues guanyades; l’altra franquícia de l’estat, els Florida Panthers es troben immersos en la lluita per guanyar la seva primera copa Stanley, intentant recollir el testimoni gloriós dels veïns del nord i captant com mai l’atenció dels fans de la zona.

Però com que no tot allò relacionat amb l’hoquei gel nord-americà és l’NHL, existint diverses lligues professionals d’hoquei al continent, una franquícia Floridiana de l’ECHL (n’hi ha tres en total) s’ha anat llaurant el seu espai al sud de l’estat, relativament a prop de la zona d’influència dels Panthers. Es tracta dels Florida Everblades, conjunt tricampió de l’ECHL.

Els Everblades recentment han sumat la seva tercera Kelly Cup consecutiva, aportant més èxits a l’hoquei gel de Florida

Fundats el 1998, juguen a la ciutat d’Estero, comtat de Lee, des de la seva posada en escena al gel només s’han perdut una vegada la postemporada de l’ECHL, classificant-se set vegades per a la Final de la Kelly Cup i guanyant al seu torn quatre copes, el 2012, 2022, 2023 i 2024.

Un autèntic ambient d’hoquei gel

Els partits dels Everblades (els quals estan afiliats als Panthers), quan juguen com a locals, els disputen al Hertz Arena, pavelló multiusos que pot arribar a albergar 7,181 espectadors en els seus xocs d’hoquei. En aquest passat curs 2023/24, Florida ha congregat una mitjana de 6,393 aficionats sent més o menys també la mitjana històrica des dels seus inicis cap al 1998; cal ressaltar que en la seva segona i tercera campanya en actiu van aconseguir superar els 7.000 espectadors de mitjana per partit, vorejant la màxima capacitat total de l’arena en gairebé tots els seus enfrontaments.

El Hertz Arena ple fins la bandera | Spinzo

Però aquestes fantàstiques xifres d’assistència als partits dels Everblades s’expandeixen també a la mateixa ECHL, la qual la pasada temporada 2022/23 va aconseguir el record d’assistència total, sobrepassant la xifra dels 5 milions de persones per primera vegada a la seva història , incloent la campanya regular i els playoffs, una cosa molt a tenir en compte pel fet que es tracta d’una lliga menor, el tercer esglaó a l’escala de lligues nord-americanes darrere de l’NHL i l’AHL.

Top 8 d’assistència mitjana a l’ECHL

La lliga ha tingut una mitjana per partit de 4,424 espectadors, encara que diverses de les seves franquícies han superat aquesta xifra molt folgadament. D’entre els 28 conjunts existents, els Everblades han ocupat la vuitena posició mentre que els altres dos equips establerts a Florida (Jacksonville i Orlando) també han tingut uns grans números, sobretot els Icemen.

  • Jacksonville Icemen: 8,768 espectadors
  • Fort Wayne Komets: 8,158 espectadors
  • Toledo Walleye: 7,914 espectadors
  • Tulsa Oilers: 7,378 espectadors
  • Savannah Ghost Pirates: 6,695 espectadors
  • Orlando Solar Bears: 6,643 espectadors
  • Cincinnati Cyclones: 6,633 espectadors
  • Florida Everblades: 6,393 espectadors
Partir entre Icemen i Everblades | ECHL.com

En definitiva, l’hoquei gel està de moda a Florida, mentre la franquícia NHL (Panthers) que porta el nom de l’estat busca coronar-se campiona de l’Stanley Cup i ha aconseguit enganxar la gent als seus xocs, el mateix està fent (des de fa moltes temporades i amb molt d’èxit) la franquícia ECHL (Everblades) que també porta Florida en el seu nom.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història