Connect with us

Història

Fort Wayne Komets: història viva de l’hoquei gel nord-americà

Hi ha zones d’Amèrica del Nord on l’hoquei gel es viu amb autèntica passió, creant amb això veritables institucions esportives que es prolonguen al llarg de les dècades. Sens dubte, les més conegudes serien les franquícies Original Six de l’NHL, sis conjunts (Chicago Blackhawks, Detroit Red Wings, New York Rangers, Montreal Canadiens, Boston Bruins i Toronto Maple Leafs) convertits en tòtems del món de l’hoquei gel americà donada la seva extensa trajectòria i importància dins de l’NHL.

Fora de la millor lliga del món, hi ha altres equips que es podrien catalogar d’històrics, un dels quals els Fort Wayne Komets de l’ECHL. La franquícia ubicada a l’estat d’Indiana, és la que més anys porta en competició a la mateixa ciutat i sota el mateix nom només per darrere dels Original Six de la NHL i dels Hershey Bears de l’AHL. Més concretament, el 1952 es fundarien els Komets originals, els quals estarien jugant a la IHL (International Hockey League -original-) fins al 1990, en aquell moment serien reubicats a Albany. Només nou anys més tard, els nous i actuals Komets tornarien al gel també de la mà de la nova IHL (abans coneguda com United Hockey League) fins que aquesta lliga cessaria les operacions.

Això significaria que quan la NHL estava formada únicament per sis equips i molt abans de la gran expansió a 12 franquícies, els Komets ja estaven en lliça a la International Hockey League.

Des del 1952 fins a l’actualitat, els Komets passarien per la IHL original, la UHL (més tard coneguda com una nova IHL), la CHL fins a arribar a l’ECHL

La franquícia de Fort Wayne passaria llavors a formar part de la CHL (Central Hockey League) juntament amb altres equips supervivents de l’extinta IHL, aquí perdurarien fins a la seva entrada a l’ECHL el 2012, competició en què es troben competint avui dia.

Sumant títols a totes les competicions

No sempre estar competint ininterrompudament significa guanyar títols, tenim el cas dels Maple Leafs a la NHL, els quals es troben immersos en una ratxa negativa que ja dura diverses dècades. Però en el cas dels Komets, han aconseguit acumular copes escampades en diferents etapes de la seva història.

A l’extinta i original International Hockey League (IHL), es proclamaria quatre vegades campió de la Turner Cup, més tard, a la nova, i també extinta, IHL, aconseguiria emportar-se tres Turner Cup més. A la United Hockey League sumaria una Colonial Cup, en el seu pas per la Central Hockey League (CHL) aconseguiria alçar-se una vegada campió de la Ray Miron President’s Cup; ja a l’actual ECHL, es proclamaria vencedor de la Kelly Cup per primera vegada a la seva història.

En definitiva, deu copes sumades a 4 lligues diferents, mostrant la relació amorosa de Fort Wayne amb les diferents competicions.

Palmarès

  • 7 Turner Cup (IHL)
  • 1 Kelly Cup (ECHL)
  • 1 Colonial Cup (UHL)
  • 1 Ray Miron President’s Cup (CHL)
Els Komets guanyant la Kelly Cup | The Journal Gazette

Els logos de la franquícia

Els Komets han tingut diversos logotips principals al llarg de la seva llarga història, però sempre amb la seva icònica ‘K’ com a protagonista i el color taronja present en quatre de les sis versions utilitzades.

1000logos.net

Una afició bolcada amb l’equip

Els Komets juguen els seus partits com a local a l’Allen County War Memorial Coliseum, pavelló multiusos construït el 1952 però que ha anat patint diverses remodelacions importants en les darreres dues dècades, deixant-li un aforament per a l’hoquei gel de 10,480 espectadors. Cal destacar que actualment estan afiliats amb els Edmonton Oilers (NHL) i Bakersfield Condors (AHL).

L’equip de la ciutat de Fort Wayne, la segona més poblada (263.000 persones) de l’estat d’Indiana, ha tingut sempre un gran suport dels seus aficionats, a la majoria de temporades recents (25 anys cap aquí) la mitjana d’espectadors ha estat situada al voltant dels 7,000/8,500 per partit, amb trobades on el cartell de no hi ha entrades es penjava habitualment de les taquilles. Aquestes xifres poden no semblar gran cosa en comparació a les manejades a l’NHL però si ho són al món de les lligues menors, estant sempre els Komets a la part superior d’equips amb una major assistència de públic a cadascuna de les lligues en què militava.

A sota podeu contemplar una magnífica i espectacular panoràmica de l’Allen County War Memorial Coliseum durant un dels partits dels Komets.

Allen County War Memorial Coliseum | visitfortwayne.com

Tot això mostra clarament com els Fort Wayne Komets es troben dins de la “reialesa” de franquícies d’hoquei gel que s’han anat guanyant a pols aquest estatus encara sense pertànyer a l’arxiconeguda National Hockey League.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història