Connect with us

Opinió

La segona temporada de Seattle Kraken

Les segones parts mai no són bones. Les dites populars sempre tenen una mica de veritat quan tanta gent les diu i ningú arriba a estar en desacord amb ells. I en això estic totalment d’acord. Poques segones parts s’han merescut un aplaudiment a la meva vida menys -i aquí està el bonic de descobrir alguna cosa que sí que et sorprèn- “El Padrí II” i el segon llibre de la saga de “Els Jocs de la Fam”. Si algú vol discutir les meves eleccions hi estic disposada.

La cosa és que l’esport no és com les pel·lícules i els llibres, cada temporada és una sorpresa que en general té poc a veure amb el passat sobre el qual es basa. Els equips canvien, es prenen noves decisions i el que va ser una mala temporada, es pot convertir en una bona temporada l’any següent.

Seattle Kraken ho ha aconseguit, han estat millors que la seva primera temporada a l’NHL

És cert, que no era difícil fer-ho millor que el primer any. Van acabar els últims a la Conferència Oest i tot canvi positiu aquesta temporada 2022-2023 seria una mica aplaudit. La cosa és que han aconseguit sobrepassar les apostes que teníem sobre ells. Han quedat setens a la Conferència Oest i quarts a la Divisió Pacífic. El que els ha permès per primera vegada, entrar als Playoffs de l’NHL.

Números a la temporada regular 2022-2023

  • Registre: 46-28-8
  • Power Play: 19.8% (21)
  • Power Kill: 76.7% (21)
  • Gols a favor: 289 (6)
  • Gols en contra: 256 (16)

(En parèntesi la posició ocupada entre les 32 franquícies de la lliga.)

Deia que les segones parts no són millors, però Seattle ho pot dir: ha superat totes les expectatives que es tenia sobre ells.

El més curiós i potser el que han fet millor, és que no van perdre el cap quan la seva primera temporada va ser tan insulsa. Que és el normal, venien amb un precedent molt difícil de superar com va ser Las Vegas el seu primer any a la lliga, i tot el que no fos arribar a les finals de l’Stanley Cup semblaria poc.

Però han arribat a aquesta segona temporada i amb un equip molt semblant al de l’any passat han aconseguit aixecar del seient tothom que els estava veient. Ja no només als playoffs que han jugat que han estat una meravella plena de sorpreses i amb aquesta història de l’underdog guanyant els equips que anaven com a favorits. La temporada regular també ha estat molt interessant i han sabut jugar contra equips que en paper eren molt millor que ells.

Un dels rookies de l’any

Deia jo l’any passat escrivint sobre ells, que una de les millors coses que podíem esperar d’aquest equip era l’arribada de Matty Beniers al primer equip i el nanu no ha defraudat. 24 gols i un total de 57 punts, sense ser l’estrella clau de l’equip, s’ha aconseguit una nominació per al Calder com a principiant de l’any. Arribar a l’NHL i començar a marcar amb tanta facilitat no és una cosa que aconsegueixin tots els principiants que arriben a la lliga. Si aquest any ja ha estat esperançador per als seguidors dels Kraken, penseu que aquest jugador només té 20 anys.

Beniers | ESPN

La porteria i la defensa

És aquell mateix article que vaig escriure fa 12 mesos deia sobre Grubauer: “Passar d’un .667% en parades amb els de Denver a un .333% és vergonyós.” M’agrada quan els jugadors em llegeixen, aprenen de les fallades i fan una de les millors temporades que se’ls recorden.

Amb un percentatge de .858% en temporada regular i un .903% als playoffs, Grubauer s’ha establert com el porter que pot donar estabilitat a un equip nou. Tot el que li vam veure fallar l’any passat, no s’hi ha vist. Ajuda que Vince Dunn a la blue line també ha agafat les regnes de l’equip, i tot el tou que semblava la defensa l’any passat, aquest any ha estat un dels seus punts més importants. El discurs que la porteria guanya partits a l’NHL no és una dita popular, però ho hauria de ser. Perquè quan un porter està segur al darrere es nota en la confiança de la resta.

Grubauer | The Seattle Times

L’atac

Potser la part més interessant de l’equip perquè a diferència d’altres franquícies no tenen un jugador clar que destaqui. McCann ha liderat en punts i si caldria nomenar-ne un, seria ell el nom que sortiria en les converses.

Però el seu atac és tan homogeni, les seves quatre línies han mostrat que poden competir en qualsevol moment, que això és el que ha fet Seattle tan bo en només un estiu. Han passat a ser un equip de debò. Tots contribuïen, tots ajuden a la defensa i tots estan preparats per a l’atac.

McCann | KPTV

Els seus primers playoffs

Tot el treball realitzat durant la temporada regular els ha permès jugar el seu primer any els playoffs per la Stanley Cup. Entrant als llocs de Wild Card, el seu primer enfrontament no seria fàcil contra uns Colorado Avalanche que, malgrat les seves lesions, la idea era la de revalidar títol.

Arribant a un Game 7 però amb la sensació que eren millor equip encara amb baixes amb lesions importants com la de McCann, Seattle va aconseguir la sèrie per a alegria dels seus seguidors. Ja no només tenia el suport de la gent de la seva ciutat, sinó de moltes persones que gaudeixen de com l’equip més nou i del que menys s’esperen coses, aconsegueix guanyar un d’aquells equips que tothom considera forts.

Ambient durant els playoffs en el Climate Pledge Arena | The Seattle Times

Contra Dallas a la segona ronda la sensació era la mateixa. Que amb una defensa forta i controlant el power play de l’equip de Texas també podrien aconseguir la victòria de la sèrie. Al final no va ser així, perdent el Game 7 a Dallas per un 2-1 i quedant eliminats de la postemporada.

El seu primer viatge pels playoffs ha estat una mica sorprenent i fa la sensació que poden tornar a repetir-ho l’any que ve

L’any passat Seattle va tenir un clar suspens a la temporada i encara que comprensible, aquesta segona part de la seva història, potser no és un Padrí II però sí que arriba a un notable alt. I sobretot amb la sensació que des d’aquí només poden anar millor.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Opinió