Connect with us

Història

La peça clau: Rod Brind’Amour i l’inici de la ‘Storm Surge’ dels Hurricanes

La retirada d’un dorsal es reserva generalment per a aquells jugadors únics. No significa necessàriament reconéixer a un guanyador, sinó a l’esportista que ha aconseguit una cosa important bé per a col·locar al seu equip en el mapa bé per a ajudar-lo a destacar. Rod Brind’Amour va aconseguir totes dues per als Carolina Hurricanes, per això en 2011 la franquícia va descartar el seu número 17. L’acte va servir per a honrar a un patinador clau en el desenvolupament de l’esport a Raleigh i donar-li la primera Stanley Cup al club en 2006.

Brind’Amour, seleccionat nové absolut pels St. Louis Blues en 1988, va realitzar la transició directament de la universitat a la NHL i aquesta decisió va provocar que entrara en la lliga amb renou. Després d’un breu període de tres anys en Sant Lluís, el center va ser traspassat als Philadelphia Flyers i va començar ràpidament a fer-se un nom per si mateix. En nou temporades amb Philadelphia, ‘RBA’ va anotar 235 gols i 366 assistències.

L’arribada a l’NHL de Brind’Amour directament des de la universitat va provocar un enrenou entre els Generals Managers de la lliga

Amb eixos números, el natural d’Ottawa es va convertir en un favorit de l’afició i en un dels líders de l’equip com a capità alternatiu. Brind’Amour es va convertir en una estrela i, per motius encara hui controvertits, ja anaren xocs d’ego amb Lindros o no, el jugador d’en aquells dies 29 anys va ser intercanviat als Hurricanes, juntament amb Jean-Marc Pelletier, per Keith Primeau a mitjan temporada 1999-00.

Un element necessari

En el canvi de segle, els Hurricanes, que havien aterrat en Greensboro en 1997 rebatejats des dels Hartford Whalers, encara estaven en procés de construir la seua marca pròpia. Rod Brind’Amour va arribar per a construir un conjunt guanyador, però també per a estendre la passió per l’esport en un mercat verge. A més, l’assistència al Coliseum queia progressivament, tant que es va arribar a tancar l’anell superior. L’estil de joc de ‘Rod the Bod’, híbrid, li permetia conduir el puck i disparar de manera precisa, sense ser el millor patinador sobre el gel. No obstant això, la seua principal virtut era intangible, la seua bona visió, ment ràpida i intel·ligència tàctica.

Rod Brind’Amour en un partit en 2010. Getty Images

Brind’Amour es va unir a un equip que es trobava enmig d’una altra temporada a la baixa en la qual els Hurricanes van acabar novens en la Conferència Est. No obstant això, el canvi de rumb va arribar més prompte del que molts imaginaven i la següent temporada Carolina es va classificar per primera vegada als playoffs des del seu trasllat a la nova ciutat. Els Hurricanes es van topar amb els dinàstics New Jersey Devils i van caure eliminats tot just començar. No obstant això, va significar l’inici d’una cosa especial a Carolina i va servir com una experiència d’aprenentatge vital per a un club que prosperava en una zona estèril per a l’hoquei.

A la final

La temporada següent, els Canes van arribar a la final gràcies, en part, al bon fer de la línia batejada com a ‘BBC’, formada per Bates Battaglia, Brind’Amour i Erik Cole. Carolina es va quedar curt davant els Detroit Red Wings en la sèrie decisiva, on el center va demostrar la seua importància tant en el marcador com en el vestuari. Malgrat la derrota, els Hurricanes van florir, encara que no van repetir la fortuna de tornar a disputar la Copa. En 2004, el capità, Ron Francis, va penjar els patins i dos anys després el club li va confiar la ‘C’ majúscula a Brind’Amour.

Brind’Amour celebra amb Eric Staal en un partit en 2010. Getty Images

En la seua primera temporada com a líder, la 2006-07, ‘RBD’ va encapçalar la travessia de la franquícia cap a la consecució de la seua primera Stanley Cup, després de batre als Edmonton Oilers en set partits. Brind’Amour va ratllar a un nivell excels tot el curs: va aconseguir els 70 punts en la campanya regular i va sumar altres 18 en la postemporada, però va sobreeixir especialment pel seu noble joc defensiu. De fet, va rebre el trofeu Selke com el millor davanter defensiu de la lliga.

Dos anys més tard, ‘Rod the Bod’, conegut per la seua resistència a les lesions, es va trencar un lligament creuat en un partit contra els Pittsburgh Penguins. Amb 37 anys va decidir emprendre amb èxit la costosa recuperació i va tornar el curs següent per a anotar 51 punts en 80 partits. Amb Brind’Amour en la plantilla però en l’ocàs de la seua carrera, l’equip va oferir l’alternativa de la capitania al jove Eric Staal. El pas de la torxa va marcar el final oficiós de l’era de ‘RBD’ amb els Canes. Eventualment, Rod Brind’Amour va posar fi a la seua carrera amb 452 gols, 732 assistències i 1484 partits en el seu haver. Carolina necessitava algú que li donara ales i el que van trobar va ser una peça clau per a aconseguir la glòria.

Et pot interesar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història