Connect with us

Història

Treball dur, fe i sacrifici: els pilars de l’herència de Jarome Iginla en els Flames

Des de fa una dècada i durant les quals estan per vindre, aquells que entren en el vestuari dels Calgary Flames tindran un important llistó de dignitat, classe i orgull que superar. Durant un total de 16 temporades, Jarome Iginla, capità de l’equip, va demostrar el significat de representar a una ciutat i el seu esperit amb un somriure cada vegada que tenia l’oportunitat. Iginla no sols va marxar de la franquícia amb el major total de punts registrat per un jugador, sinó que va establir els pilars per als pròxims que vestiren la ‘C’ en flames: treball, fe i sacrifici.

Iginla va créixer a pocs quilòmetres d’Edmonton, per la qual cosa, irònicament, va animar durant els seus anys d’infància i joventut al rival dels Flames. No obstant això i malgrat la variable geogràfica, el foc li venia de família. El seu avi es va encarregar que Jarome vestira la seua primera samarreta de Calgary anys abans del seu debut amb la franquícia d’Alberta una nit de primavera de 1996.

És el màxim anotador de la franquícia i únic jugador que ha superat la xifra dels 1,000 punts, també és el màxim golejador històric superant els 500 gols

En les seues 16 campanyes amb els Flames, Iggy va acumular un total de 1.095 punts en més de 1.200 partits. Així mateix, en el global de la seua trajectòria de 20 cursos en l’NHL, va aconseguir les 1.300 unitats en un total de 1.554 partits de temporada regular. La seua capacitat per a fabricar punts és pel que es recordarà a l’extrem dret, però si no trobava el fons de la xarxa o servia gols en safata als seus companys d’equip, donava curs a una altra de les seues habilitats: minvar als rivals.

No temptar a la sort

Els líders sempre troben la manera d’arribar a l’èxit. Jarome Iginla va representar aquesta màxima a la perfecció. Com un bon novel·lista, l’inspirat extrem també tenia les seues nits de silenci, especialment en atac. No obstant això, en eixe silenci emergia des del seu interior un costat físic que insuflava vida als seus i restava forces als oponents. El natural de Edmonton jugava amb més ímpetu encara quan un rival el temptava, tant era així que fins a companys com Craig Conroy alimentaven la llegenda del Iginla enfurit.

Jarome Iginla durant un partit amb els Flames en 2010. Getty Images

Iginla va acabar la seua carrera professional amb 625 gols, 675 assistències i 72 baralles durant les 20 temporades en les quals va patinar pel gel de la NHL. Els números el pugen al cim de l’hoquei gel, però no mostren l’intangible. L’extrem dret va destacar en gran manera en una estadística invisible, perquè són incomptables les vegades que Calgary va tornar a la trobada encoratjada per un combat de Iginla. L’impacte generat pel canadenc des de l’apartat físic va sobreeixir com cap altre.


Els millors productes dels Flames by Fanatics a només un clic de distància.


Un cor en flames

Iginla vincula sovint l’èxit en la seua carrera esportiva a la seua fe en la religió, on resideixen gran part de les seues creences. Siga per raó divina o no, la vitrina del natural de Edmonton llueix brillant amb un campionat del món juvenil, dos copes Memorial, dos trofeus Rocket Richard així com els trofeus Art Ross, Lester B. Pearson i King Clancy. Per descomptat, l’historial li va valdre l’entrada en el Saló de la Fama de l’Hoquei gel en la promoció de 2020.

Iginla durant un partit a l’aire lliure en 2011. Getty Images

Iggy forma part de la reialesa dels Flames. L’amo de l’ala dreta del Saddledome divulga el seu amor per Calgary i el seu agraïment per haver tingut la possibilitat de disputar més de tres quarts de la seua carrera a la ciutat de l’Estampida. La sinergia de Iginla amb els aficionats i la comunitat – a través d’accions i donacions envers associacions locals – arrodoneix el cor d’or i foc que va demostrar sobre el gel. Amb tot, el llistó per al lideratge dels Calgary Flames està a l’altura del treball, la fe i el sacrifici demostrats per Jarome Iginla.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història