Connect with us

Entrevista CAT

Frank González: “Disposar d’un Centre d’Alt Rendiment (CAR) de gel seria molt important”

Frank González, va néixer a Barcelona però de ben petit se n’aniria a viure a Canadà, lloc on començaria el seu amor per l’hoquei gel. Més tard tornaria a l’estat espanyol per jugar a diversos conjunts de la lliga estatal. També es va exercir com a àrbitre d’hoquei, sent internacional en 12 campionats mundials. Com executiu té l’honor de ser membre permanent de la IIHF, el 2014 va ser elegit president de la FEDH, sent reelegit a posteriori.

NHLmania: La lliga femenina i masculina d’hoquei gel ja han començat un nou curs amb vuit equips cadascuna, encara que centrant-nos primer a la LNHH Loterias, Què és el primer que li ve al cap quan veu que seran vuit els conjunts participants després d’anys estancats en cinc?

Resposta: Semblava una muralla difícil de superar, però estic molt content d’haver trencat aquesta dinàmica i tenir vuit equips en cada lliga sènior per aquesta temporada. Espero que el projecte esportiu segueixi avançant en l’esportiu i que els clubs segueixin creixent any a any; també m’agradaria agrair el suport de sponsors com Iberdrola o Loterias, que ens ajuden a consolidar les nostres competicions.

NHLmania: Dos dels tres equips que s’estrenen aquesta campanya són Milenio Panthers i CH Huarte, feia temps que tenien la petició dels dos clubs per entrar a la categoria sènior o ha estat una ‘sorpresa’ d’última hora?

R: És una opció que s’ha anat treballant des de cert temps enrere. En el cas del Kosner CH Huarte, és un projecte que ha crescut des de l’hoquei gel base fins arribar a sènior, cosa que també han aconseguit amb el seu equip femení. Per la seva banda, amb Milenio Panthers esperem que aquest nou projecte amb jugadors d’Estats Units i Canadà al costat de joves de la casa, suposi un revulsiu i ajudi a que puguin anar afegint esportistes locals de diferentes edats per anar consolidant el club.

“Els casos d’Huarte i Milenio s’han anat treballant des de cert temps enrere”

NHLmania: I en el cas dels Nordic Vikings, si funciona la col·laboració amb la Federació Sueca, ¿contemplen el buscar nous acords amb altres federacions europees o nord-americanes per intentar crear nous conjunts que competeixin de la mateixa manera que els Vikings?

R: Avaluarem l’evolució del projecte durant aquesta temporada, amb la intenció que es prolongui en el temps i es pugui estendre a altres competicions com la Lliga Iberdrola.

NHLmania: Després d’aquestes recents incorporacions, veu algun altre club que treballi amb el planter amb possibilitats de formar un equip sènior en els propers anys i així expandir la lliga encara més?

R: Pròximament la Pista de Gel de Madrid (Hortaleza) acabarà la seva reestructuració perquè es pugui disputar hoquei gel i espero que d’aquí pugui sortir un nou club que acabi entrant en la competició en el futur.

NHLmania: Virant la mirada cap a la Lliga Iberdrola d’hoquei gel, espera un domini clar del Majadahonda o creu que els altres clubs els posaran les coses més complicades a les madrilenyes?

R: El nivell de la Lliga Iberdrola no deixa de créixer any a any i unit al fet que tots volen competir amb un gran campió com el SH Majadahonda, fa que cada vegada els posin les coses més difícils. És una cosa positiva, perquè els altres pugen el seu rendiment i el llistó de la competició puja cada vegada més.

NHLmania: Excloent als Vikings per raons òbvies, només el FC Barcelona Hoquei gel no disposa d’equip en categoria femenina dels conjunts que participaran en la lliga masculina, com d’important per a la competició seria que el Barcelona tingués equip femení?

R: Seria molt positiu per a la competició que un club com el Barcelona estigués a la Lliga Iberdrola, però per ara les circumstàncies no han portat a això. Tant de bo en el futur es puguin unir al costat d’altres ciutats amb tradició de l’hoquei en línia.

NHLmania: Veient l’experiment dels Vikings a la LNHH Loterias, es podria fer alguna cosa similar en categoria femenina?

R: El projecte està dirigit a les dues categories i esperem a la llarga poder involucrar l’hoquei gel femení en aquesta col·laboració.

NHLmania: L’entrada de nous clubs bàsicament es deu al fet que hi ha diverses ciutats amb pista de gel treballant amb nois i noies joves, ¿li consta si hi ha algun projecte per construir un nou pavelló d’hoquei en alguna ciutat dins del territori nacional?

R: Hi ha diversos projectes en què estem treballant, tot i que el més important és poder tenir un Centre d’Alt Rendiment (CAR) de gel, que és molt necessari perquè els nostres i les nostres esportistes puguin entrenar el més alt nivell a Espanya.

NHLmania: Aquesta temporada heu estrenat el programa ‘Power Play’ en conjunt amb LaLigaSports, centrat en difondre les lligues d’hoquei gel nacionals, Què esperen d’aquest programa?

R: Amb Power Play esperem posar en relleu les nostres competicions i poder arribar a un públic més ampli, que descobreixi aquest esport a través d’un contingut atractiu i augmenti la massa social darrere de l’hoquei gel. És també una oportunitat de crear afició fora d’Espanya i atraure fans de parla hispana que s’interessin per les lligues espanyoles.

“Amb Power Play esperem arribar a un públic més ampli”

NHLmania: Diversos mitjans digitals estan apostant per incloure entre el seu catàleg de notícies temes relacionats amb la LNHH Loterias i la Lliga Iberdrola d’Hoquei Gel, dels quals destaca VAVEL i fins i tot una miqueta la web en castellà de la NHL, el intentar que cada vegada hi hagi més mitjans interessats a donar informació sobre l’hoquei gel estatal és una altra ‘pota’ a tenir en compte en la millora de l’exposició de les dues lligues?

R: És clar que com més mitjans estiguin involucrats, més soroll farem entre tots perquè es conegui l’hoquei gel espanyol.

NHLmania: Fa temps que ve reclamant un CAR (Centre d’Alt Rendiment) per al gel, amb alts i baixos al llarg dels últims anys, actualment en quin punt es troba el tema?

R: El Centre d’Alt Rendiment està progressant, no tan ràpid com ens agradaria ja que amb el COVID-19 s’ha frenat una mica el seu avanç, però esperem donar més notícies abans que finalitzi 2021.

NHLmania: Encara que estiguem lluny de la decisió i tot sigui encara molt incert, ¿en què beneficiaria l’hoquei gel nacional si la candidatura Pirineus-Barcelona s’emportés els JJOO d’hivern 2030?

R: Seria un somni per a tots els esportistes de gel i neu d’aquest país.

NHLmania: ¿Personalment veu probable que surti escollida la candidatura pirinenca?

R: Estem a l’expectativa de com va avançant aquest tema. Pot semblar complicat, però segueixo sent optimista en benefici dels nostres esports de gel i neu.

NHLmania: En relació als combinats nacionals d’hoquei gel tant en categoria masculina com femenina, ¿algun objectiu a assolir durant aquest any?

R: Tenim el Mundial femení a Jaca a l’abril de 2022, on espero puguem quedar primeres i pujar de categoria, tot i que equips com Letònia, Gran Bretanya o Corea del Nord ho posaran complicat. L’equip masculí tindrà un repte similar a Croàcia; així que esperem el millor per a tots dos combinats i els donarem tot el suport que mereixen.

NHLmania: Girant la mirada cap a l’altre costat de l’Atlàntic, ¿segueix habitualment la NHL?

R: I tant! És la millor lliga de el món.

NHLmania: En cas afirmatiu, ¿té alguna franquícia favorita o només gaudeix de l’espectacle com a aficionat neutral?

R: Sempre segueixo als equips canadencs, però sobretot als Habs de Montreal (el bressol de l’hoquei gel) i als Toronto Maple Leafs, ja que em vaig criar a Toronto. La rivalitat és tremenda, però és tot un espectacle veure a aquests dos equips jugar en qualsevol de les dues ciutats. També segueixo els altres equips, sobretot en els Play-Offs.

“Veure jugar als Leafs o Habs en qualsevol de les dues ciutats (Toronto i Montreal) és un espectacle”

NHLmania: La NHL ha estat realitzant diverses incursions en territori europeu (Global Series), ¿veu possible en un futur no molt llunyà que l’estat sigui un dels llocs que sigui seu d’un o dos partits?

R: Espanya de per si atrau molts països pel seu clima i gastronomia. Sempre m’han demanat organitzar esdeveniments professionals d’hoquei gel i estem a l’espera de poder realitzar-lo sigui amb la NHL, la KHL o amb les millors seleccions nacionals del món. El proper 2023, la RFEDH celebra el seu centenari com a membre de la IIHF i estem mirant de celebrar-ho amb l’organització d’esdeveniments d’aquest tipus.

Et pot interessar…

More in Entrevista CAT