Connect with us

Opinió

Els temps canvien

Una de les coses que m’he adonat al llarg dels anys és que l’edat tendeix a tornar-te més burgès. I pot semblar que està escrit amb un to despectiu, però no és així. Té tot el sentit del món. L’ésser humà és un animal de costums, tendim a adaptar-nos fàcilment al medi quan som petits però un cop vas complint anys és difícil deixar de banda totes aquestes coses apreses a la infantesa i adaptar-les als canvis que veu la humanitat amb el pas del temps .

És fàcil criticar el que se’ns queda lluny, aquests nous costums que la gent més jove comencen a fer i que comencen a no tenir gaire sentit per a les generacions anteriors.

Trevor Zegras ha obert forces ferides entre la burgesia de l’NHL

Nascut el 2001, generació Z en tot el seu apogeu, ha mostrat el seu primer any a l’NHL no només el bon jugador que pot arribar a ser, també ha ensenyat que tenir personalitat i fer les coses a la seva manera -no només com volen els grans, sinó com ell pensa que s’han de fer- aconsegueix atreure nova gent a veure una lliga que de vegades sembla que es queda encotillada per a un tipus de públic i que no pot arribar més enllà.

Trevor Zegras Career Stats

TemporadaEquipPJGAP+/-PIMPPGPPPSHGSHPGWG
2020-2021ANA243101361200000
2021-2022ANA75233861-2150917005
2022-2023ANA81234265-2488417003
Carrera1804990139-391501334008
nhl.com

Entre aquests 23 gols de la temporada passada, en què va estar nominat el Calder com un dels millors rookies de l’NHL, Zegras va formar part d’un dels gols que més virals s’ha convertit en tota la temporada per l’originalitat en què és creat.

Zegras eleva el puck per sobre de la porteria i és Sonny Milano qui l’empeny a l’aire gairebé com si fos un jugador de baseball.

És una jugada cridanera, és una jugada que aconsegueix que algú que potser no hagi vist mai un partit de l’NHL, vulgui veure alguna cosa més perquè veure un gol així crida molt l’atenció. Continua sent un gol, el jugador ajuda el seu equip a aconseguir la victòria, però és que a més truca a un públic que altrament potser no s’interessaria pel que és l’hoquei gel.

Jugadors més grans a l’NHL en ser preguntats per aquesta nova generació que està trencant a poc a poc els motlles del que enteníem com a hoquei a l’NHL, recolzen aquest canvi en la manera de fer les coses i entenen que és el camí que ha de portar la lliga.

“Els veus quan practiquen i és una cosa que els surt naturalment. Jo he provat de fer alguna d’aquestes coses i, sí, ho puc fer, però no em surt natural. En canvi, a ells sí que els surt, no ho han de pensar. Tenen molta habilitat amb l’estic i el puck, en definitiva, és força divertit de veure”.

Mark Scheifele després de ser preguntat sobre el gol de Zegras/Milano.

Zegras no només ha obert ferides amb gols fora del comú aquesta temporada, la seva actitud davant les càmeres també ha fet enfadar certs fanàtics de l’NHL per mostrar una personalitat pròpia. Acostumats als Sidney Crosby i Connor McDavid en què les seves entrevistes només es diuen els mateixos tòpics, Zegras ha ensenyat que es pot ser més natural i no per això es deixa de ser millor al gel.

La seva participació a l’All Stars va ser del que més es va parlar durant aquests dies perquè mostrava amb naturalitat la seva manera de ser i es va permetre fer una mica el mamarratxo davant el somriure dels jugadors més veterans de l’NHL.

És el canvi natural de la vida. És el canvi generacional d’uns xavals que han vist youtube des de petits i que potser han viscut amb més llibertat que la resta. Ja no és com intenten marcar gols d’una altra manera i elevar el joc a alguna cosa més que els cops i baralles que només apareixien en el passat a les notícies, a més la seva personalitat també és cridanera. No tenen objeccions a respondre quan es fiquen amb el que fan i no senten ridícul en mostrar-se com són. Gent jove que vol gaudir de la vida i la gran oportunitat que se’ls ha donat per poder jugar a l’NHL.

Que Zegras surti amb Sarah Nurse a la portada del videojoc de NHL 2023 és un exemple que les noves generacions volen el canvi per tot arreu.

nhl.com

Dóna esperança saber que potser aquesta generació que anomenen de vidre, no sigui tant de vidre i simplement siguin més reals.

Però, com tot, el canvi de vegades és difícil d’acceptar. I davant un gol tan vistós, diferent i bonic, hi ha gent que opina el contrari.

John Tortorella, actual entrenador dels Philadelphila Flyers i comentarista d’ESPN durant la temporada passada, no va poder evitar queixar-se d’aquesta nova manera de jugar que tan poc s’assembla al tipus d’hoquei gel que es jugava quan era petit.

En aquestes declaracions al vídeo on afirma que per molt cridaner que siguin aquest tipus de gols, no pensa que són bons per a l’hoquei gel. Aquí es veu clarament el xoc temporal que hi ha a l’NHL.

Mentre els nens petits fan aquests moviments als patis de les escoles i el seu somni és marcar un Michigan, als adults que els costa veure el canvi, es queixen d’aquesta pèrdua de l’essència de l’hoquei gel. Les paraules de Tortorella són unes dures declaracions d’un senyor nascut a la dècada dels 50 i els valors del qual són completament diferents dels dels nois nascuts 60 anys després que ell.

I com tot, Tortorella és la cara visible de molt de seguidor de l’NHL que pensa que s’estan perdent els valors reals de l’NHL. Que l’hoquei ja no és el que era. No és un cas aïllat, tot allò que fa fora dels “normal” la nova generació de jugadors joves –com el parell de gols a l’estil Michigan marcats per Svechnikov o el tir entre les cames de Matthew Tkachuk– és criticat durament per persones que simplement s’han aburgesat, que no volen veure el canvi a l’esport que tant els agrada.

Allò que no s’adonen que aquesta és la nova realitat, l’hoquei no és el que era perquè evoluciona amb el temps i amb la gent. No podem demanar a un esport regir-se amb les mateixes regles que fa mig segle perquè res no és igual. I aferrar-nos al passat amb tanta força mai no porta res de bo.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Opinió