Connect with us

NHL

Els Kings giren la mirada cap a Mèxic

L’NHL ha anat virant la seva atenció cap al públic hispà o llatí, veient clarament un mercat llest per explotar amb grans dosis de creixement en el present o futur proper. Una de les franquícies més avançades en el tema en qüestió són Los Angeles Kings, l’equip californià ha estat atent a la nombrosa població de parla hispana que resideix a la zona, a més de girar la vista cap al sud, fora de les fronteres estatunidenques, a Mèxic.

Al país asteca, l’hoquei gel és encara un esport molt minoritari, però això no és un impediment perquè a poc a poc vagi fent-se un forat entre la població local. Un dels programes més ambiciosos per a aquest creixement és l’impulsat pels propis Kings, única franquícia de l’NHL a posseir-ne un al sud de la frontera, en ell, L.A. busca arrelar entre els més joves practicants a l’hoquei i ajudar a la fomentació de l’esport gelat a Mèxic, sota l’empara i marca dels dobles campions de la Stanley cup.

Creant cantera a la Ciutat de Mèxic

El conjunt angelí, fa un temps que es va fixar en el país veí com a lloc on expandir-se com a marca, ja al 2018 van visitar Mèxic per impartir algunes classes en forma de campus en una pista de la zona, comptant aquestes classes amb la participació d’algun exjugador dels Kings, com serien els casos de Steve Heinze i John Tripp.

Segurament la part més destacada seria l’acord de col·laboració dels Kings amb la pista de gel Ice World Santa Fe, situada a sud de la ciutat de Mèxic. El programa, anomenat Ciudad de México Jr. Kings, havia de reprendre amb força durant el 2020 però la pandèmia global de Covid-19 ho paralitzaria com amb la resta d’activitats mundials, tot i així, telemàticament via zoom, diversos nens i nenes gaudirien de consells per part de membres del staff tècnic dels Kings, intentant millorar fins i tot amb les dificultats afegides.

L’acord entre Kings i la pista Ice World Santa Fe, va ser clau per tirar endavant el projecte

Ja al 2021, alguns integrants del programa México City Jr. Kings visitarien la pista d’entrenament de la franquícia NHL, realitzant durant diversos dies entrenaments i exercicis variats amb ex jugadors de la lliga, complint un somni que es venia coent a foc lent des d’abans de la infame pandèmia. Fins i tot la Cònsol general mexicana a la ciutat de Los Angeles, Marcela Celorio, visitaria als joves jugadors i jugadores mexicans per mostrar-los el seu suport en aquesta aventura difícil d’oblidar.

Entrenant amb els més joves NHL.com

Sense cap dubte, els Kings van obrint-se pas entre la comunitat mexicana i llatina del sud de Califòrnia, apostant també per un programa fix a Ciutat de Mèxic, creant així simpaties a banda i banda de la frontera. Una de les persones que més s’ha involucrat en el programa des del inici, sent un dels impulsors, és Francisco X. Rivera (aquí teniu una entrevista amb ell), narrador d’hoquei gel en espanyol per a televisió i ràdio a més d’ocupar altres càrrecs a la franquícia angelina.

Mèxic-estatunidencs il·lustres a l’NHL

Molta gent pot ser que no ho sàpiga o que fixant-se només en el nom no ho desxifri, però dos dels millors golejadors de l’actualitat a l’NHL tenen arrels mexicanes. Es tracta d’Auston Matthews (Toronto Maple Leafs) i Max Pacioretty (Carolina Hurricanes), tots dos amb les mares mexicanes, el primer per va ocupar per partida doble la portada del reeixit videojoc d’EA Sports, NHL’21 i NHL’22, a més de ser l’últim pitxitxi (màxim golejador) de la temporada passada amb 60 gols anotats, mentre que el segon va sumar 37 punts (19 gols) en 39 partits amb Vegas durant el curs 2021/22 abans de ser traspassat als Canes procedent de l’equip de Nevada. Clarament dos jugadors que poden servir d’inspiració per a joves llatins amb ganes de internar-se en el món de l’hoquei.

Matthews i Pacioretty | NHL.com

Et pot interessar…

More in NHL