Connect with us

Història

Els Bruins de la ‘Kraut Line’

Tres homes disposats a anar a la guerra pel seu país i guanyar Stanley Cups pels Bruins.

La coneguda com a ‘Kraut Line’ estava formada per Milt Schmidt, Woody Dumart i Bobby Bauer, tres excel·lents davanters de Kitchener, Ontario, un poble canadenc conegut pels seus immigrants alemanys que havia estat de fet nomenat Berlin fins a 1916. El nom, que era originalment la ‘Sauerkraut Line’, va arribar d’un rival.

Després d’incorporar-se als Bruins a finals dels trenta, al trio no li va costar molt deixar la seua empremta. Boston va guanyar l’Stanley Cup a 1939 i 1941 i, el 1940, Schmidt va guanyar el trofeu Art Ross amb 52 punts en 48 partits. Els tres jugadors estaven al seu zenit quan van decidir enrolar-se en l’esforç canadenc durant la Segona Guerra Mundial: Bauer, Dumart i Schmidt es van allistar en la Força Aèria Reial canadenca i van creuar el toll per a barallar contra els nazis.

Canadian professional hockey players and childhood friends Bobby Bauer , Woody Dumart , and Milt Schmidt of the Boston Bruins' legendary 'Kraut Line'...
Bobby Bauer, Woody Dumart i Milt Schmidt, jugadors professionals d’hoquei canadencs i amics de la infància, de la llegendària ‘Kraut Line’ dels Boston Bruins. Getty Images

En retrospectiva, és tot molt sorprenent – encara que una sèrie d’altres jugadors de l’NHL van fer el mateix aleshores. Però, imagina allunyar-te d’un treball somiat amb els Bruins per a barallar pel teu país, sense saber si anaves a tornar algun dia. Els tres van estar disposats a realitzar aquell sacrifici.

I encara que ací estem parlant sobre l’era dels Original Six, no oblidem que aquells homes van sacrificar la glòria al gel pel seu país. Guanyar una Copa a Boston és bonic, tanmateix no ha ocorregut tan freqüentment. Pensa-ho: fins i tot amb Bobby Orr, el defensa més gran de tots els temps a l’alineació, els Bruins únicament van guanyar dos títols – el 1970 i 1972 – durant una era de competició feble (a part de Montreal i Philadelphia).

La Kraut Line coneixia els sacrificis que realitzaven i els van fer de totes maneres

Orr va registrar tres temporades seguides més de 100 o més punts després del triomf de 1972 i comptava amb un grup ple de davanters que incloïa a Phil Esposito, tanmateix alguna cosa va frenar el seu equip d’arribar a la grandesa. És increïble en retrospectiva. Des d’aleshores, per suposat, els Bruins s’han recuperat i el grup més recent – liderat per Zdeno Chara i Patrice Bergeron – va guanyar un Copa i són aspirants regularment, encara que juguen a un circuit de 32 equips molt més competitiu.

Tot això porta a dir que la Kraut Line coneixia els sacrificis que realitzaven i els van fer de totes maneres. Fins i tot es van adonar que tindre cognoms alemanys potser els impedia encaixar a l’exèrcit canadenc, donat que l’origen del seu enemic feixista – tanmateix van anar de totes maneres.

The number 15 of Bruins legend Milt Schmidt is lowered over the TD Garden in Boston on Jan. 5, 2016 in honor of Schmidt, who died the previous day....
El número 15 de Milt Schmidt, llegenda dels Bruins, oneja a mig pal al TD Garden de Boston el 5 de gener de 2016 en honor d’Schmidt, que va faltar el dia anterior. Getty Images

Afortunadament, els tres tornaren al Canadà i van continuar amb les seues carreres a l’NHL. Schmidt es convertiria en una presència a Boston durant dècades i va viure fins a la impressionant edat de 98. Els tres membres de la Kraut Line van ser inclosos al Saló de la Fama i quan penses en tridents famosos de l’hoquei, són un dels primers noms a vindre a la ment.

L’esport i la societat en general són tan diferents ara que és difícil imaginar un atleta professional anant a la guerra (encara que existeixen excepcions com Pat Tillman). Però, aleshores, era una trucada reial i homes com Bauer, Dumart i Schmidt van demostrar que eren campions sobre el gel i valents per a enfrontar-se als feixistes també.

Et pot interessar…

More in Història