Connect with us

Història

El xiquet oportunista de Brampton: Rick Nash, la primera llegenda dels Jackets

El verdader senyal de respecte és allò que uns altres diuen sobre una persona. Si parlem de Rick Nash, ràpidament s’aprecia un respecte sepulcral i generalitzat. En tot just uns dies, es compliran dos anys de la merescuda retirada del seu número pels Columbus Blue Jackets. Nash va ser una part vital de l’equip en els seus temps de jugador i ara, ja retirat, aporta a la comunitat amb alegries fora del gel. Per a l’extrem esquerrà, els seus èxits no sols eren propis, sinó que sempre tenia a la resta en el cor. Sobre el gel va ser un ídol i la seua humilitat li va convertir en llegenda lluny d’ell.

De tornada en 2002, els Blue Jackets tenien la tercera selecció del draft de l’NHL, però el general manager Doug MacLean estava inquiet. MacLean va tancar un traspàs amb els Florida Panthers per a pujar fins a la primera casella. Amb l’elecció, Columbus va triar a Nash i el canadenc no va tardar a ser notícia. A penes tres dies després de signar el seu contracte professional, Nash va anotar en el seu debut amb els Blue Jackets davant els Chicago Blackhawks. La victòria en eixe partit va suposar el primer triomf de Columbus per a obrir una temporada i en una trobada inaugural a casa.

La cara de la franquícia

En aquella campanya, Rick Nash va ser finalista del trofeu Calder, que reconeix al novençà de l’any de la lliga. Malgrat quedar tercer, l’esquerrà va entrar en l’equip de millors rookies de l’NHL. Durant la següent dècada a Columbus, no va acabar cap temporada amb menys de 15 gols anotats. L’entitat no va dubtar a donar-li una oportunitat al xiquet de Brampton i va donar els seus fruits immediatament, camí a convertir-se en un dels principals golejadors de la seua època. La primera dècada del segle per als Blue Jackets, que van tirar a rodar precisament l’any 2000, no s’entén sense Nash. Sense llistó, per tant, el canadenc es va transformar en la cara de la franquícia.

Rick Nash celebra un gol en 2009. Getty Images

Nash va reescriure el llibre dels rècords en el seu segon curs. Amb 41 punts, va compartir el trofeu ‘Rocket’ Richard com a màxim golejador de la lliga. El natural de Ontario es va convertir en el jugador més jove des de 1986 a participar en un All-*Star i a encapçalar la competició en gols. El tancament patronal de la 2004-05 va truncar la progressió de Nash, que va marcar 27 punts a Suïssa. L’entitat d’Ohio va renovar per cinc anys a l’extrem i va començar en 2006 una reforma que la portaria, amb ell com a pedra angular, a la seua primera classificació històrica per als playoffs.

Va guanyar de forma compartida el trofeu Maurice ‘Rocket’ Richard com a pitxitxi de la temporada

Amb Ken Hitchcock al comandament, Nash va encadenar cinc temporades consecutives de 30 gols i va aconseguir la marca dels 40 en la 2008-09, campanya en la qual els Blue Jackets van entrar en la festa de la Stanley Cup per primera vegada en la seua curta trajectòria. De nou, en el partit decisiu per a segellar la seua classificació a les eliminatòries, Nash es va posar la capa d’heroi per a aconseguir el punt que necessitaven. No obstant això, els Detroit Red Wings van agranar a Columbus en els quarts de final de conferència. Els temps s’auguraven bons per a l’entitat, però res més lluny de la realitat.


Els millors productes dels Blue Jackets by Fanatics a només un clic de distància.


El final del principi

Els Blue Jackets no van acumular més de 35 triomfs en cadascuna de les següents tres temporades. Nash va complir el seu paper amb 33, 32 i 30 gols respectivament, però Columbus semblava prendre una mala decisió després d’una altra que li va conduir a una espiral negativa sense aparent solució. Els rumors de l’eixida de l’extrem van començar a emergir i eventualment es van transformar en realitat amb un traspàs als New York Rangers. En total, el patinador canadenc va jugar nou cursos a Columbus en els quals va disputar un total de 674 partits, va anotar 289 gols i va repartir 258 assistències.

Nash parla durant la retirada del seu nombre amb els Blue Jackets en març de 2022. Getty Images

La fi de la seua etapa en el gel d’Ohio va suposar no obstant això l’inici de la seua consagració com a llegenda local, fora dels pavellons. Nash va retornar tot l’afecte rebut com a esportista a través de donacions a la comunitat o programes d’educació i assistència infantil. Així mateix, dedicava un temps particular a tot aquell que li requeria per a una fotografia, una signatura o simplement intercanviar unes poques paraules. Després d’una brillant carrera, el natural de Brampton ha ascendit en els càrrecs directius de la franquícia que li va veure nàixer. Ara, Rick Nash es dedica al desenvolupament de jugadors, un paper que encaixa amb la seua personalitat, important i humil a parts iguals.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història