Connect with us

NHL

El procés de “rebuild”

Avui ens posarem la disfressa de “General Manager” d’un equip que ja ha arribat al seu ocàs i cal començar el procés de reconstrucció de la franquícia. Quins passos cal seguir per tornar a ser una franquícia contendent? Com evitem que la reconstrucció es converteixi en un període reguler de molts anys perllongats?

Després d’aquest article potser alguns equips prenen alguna nota o em contracten.

El camí a seguir per a una bona reconstrucció

  • Pas #1: Acceptació que s’acaba el període actual

El primer que cal adonar-se’n és que s’ha acabat qualsevol moment de poder guanyar en la situació actual. Això es pot donar després d’una patacada monumental, després d’alguna lesió irreparable d’un dels puntals o directament després de molts anys de ser una franquícia mediocre. Un bon exemple van ser els Rangers quan van enviar la famosa carta als fans.

Toews i Kane van ser essencials en el projecte dels Hawks, tant a l’inici com al final | NBC sports
  • Pas #2: Traçar un pla i invertir en ull

El següent és formar un pla. Les bases solen ser sempre les mateixes… vendre a les estrelles i veterans de l’equip (no a tots), invertir en observador tant professional (per a oportunitats a l’NHL i altres lligues professionals) com a amateur (de cara al draft) i aprofitar les oportunitats que es presentin. Armar una bona passada d’eleccions al draft i trobar nous pilars per a la franquícia.

  • Pas #3: Vendre els jugadors amb més valor

Aquest pas és clau. Vendre els jugadors amb més valor és la millor manera d’aconseguir noves eleccions al draft o jugadors joves amb projecció. No només això, gestionar bé la sortida dels jugadors més apreciats de la franquícia és molt important per no perdre l’opinió de la “fan base” de l’equip. El suport de l’afició i de l’equip (tant staff com jugadors) a la reconstrucció és important per portar-la a bon rumb.

  • Pas #4: Aprofitar les oportunitats que es presentin a la lliga

No serem l’únic equip que estigui en procés de reconstrucció i, vist per l’altra banda, hi haurà equips que estiguin disposats a donar-ho tot per guanyar. El que volem cercar són jugadors que estiguin poc utilitzats en equips amb més profunditat de plantilla. Jugadors amb bones analítiques. Jugadors que hagin de sortir a causa de problemes del topall salarial o que s’hagin posat en waivers. Alguns exemples d’això són quan Jakub Vrana va ser “venut” regalat als Blues, Ilya Bryzgalov quan va estar a waivers o Palat quan no va poder ser renovat per Tampa i era agent lliure.

  • Pas #5: Una bona feina de cara al draft

Vendre als nostres jugadors no només ens proporciona un major nombre de picks i de prospects a l’equip. Els resultats al gel ens ajudaran de cara al draft i a escollir un millor jugador, per la qual cosa comença la feina de cara al draft. Cada GM té la seva estratègia en quin tipus de jugadors vol escollir, però cal tenir una idea de quin equip es vol en el futur i escollir jugadors que encaixin en el criteri escollit.

Els Devils van tenir molt bon ull amb Jack Hughes | ESPN
  • Pas #6: Repetir els passos 4 i 5 i tenir una mica de sort

La feina ben feta serà un 90% de l’èxit, però el 10% restant al final dependrà de la sort. Aquella sort que a la loteria del draft puguis guanyar, aquella sort que no tinguin lesions els teus joves amb més projecció, o simplement una mica de sort que les coses en el procés de reconstrucció continuïn el seu rumb sense sorpreses desagradables com que tinguis peticions de traspàs inesperades, els fans se’ls acabi la paciència o encara pitjor, el president de l’equip decideixi que ja ha passat massa temps sense donar resultats al gel.

Les reconstruccions no són gens fàcils, primer cal assumir la necessitat de fer-ho i després encertar amb els moviments

Un procés de reconstrucció pot i ha de trigar uns quants anys, cal assumir que es pot estar fàcilment 5 anys sense playoffs i fent una mica de pena al gel. Però tot valdrà la pena si després estàs 10 o 15 anys amb una base de jugadors que et puguin donar el trofeu més gran al qual s’aspira, l’Stanley Cup.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in NHL