Connect with us

Història

El llegat estel·lar de Fleury a Las Vegas

La història dels Vegas Golden Knights és encara escassa tot i així també molt exitosa, recentment complerta la sisena temporada d’activitat, però això no treu que estigui carregada d’intensitat, tant dins com fora del gel. Durant la offseason de fa un parell de campanyes, un dels estendards de la franquícia de Nevada, Marc-Andre Fleury, era traspassat als Chicago Blackhawks a canvi de Mikael Hakkarainen, encara que en realitat es tractava d’un tema econòmic atès que els Knights necessitaven lliurar massa salarial amb el propòsit d’afrontar noves incorporacions o renovacions a l’alça per a un futur proper.

Als 36 anys d’edat (ara està a prop dels 39), cobrant $7 milions anuals i amb un suplent de luxe per a cobrir-lo, com seria el cas de Robin Lehner, Fleury era carn de traspàs des de feia mesos a causa de la necessitat de l’equip de Nevada de signar reforços i renovar peces bàsiques sense que la plantilla es ressentís de forma desmesurada. Tot i això, en el moment en que es va fer oficial la seva marxa a Chicago, un clam de sorpresa i estupefacció va recórrer les bases dels fans de Vegas, veient com la cara visible de la franquícia des que es fundessin els Golden Knights, abandonava el vaixell per la porta del darrere.

Grans estadístiques com a membre dels Golden Knights

Des que arribés procedent de Pittsburgh mitjançant el draft d’expansió dels Knights, Fleury va començar a mostrar un nivell mai abans vist en els Penguins, tal és així, que dues de les seves quatre temporades com a membre de Vegas van ser les millors campanyes de la seva carrera fins el dia d’avui.

Temporada regular

 • Partits jugats: 192
 • Partits guanyats: 117
 • Parades: 5,053
 • Mitjana gols encaixats: 2’37
 • Percentatge parades: 91’8%
 • Shutouts: 23
 • Minuts: 11,334

Playoffs

 • Partits jugats: 47
 • Partits guanyats: 28
 • Parades: 1,264
 • Mitjana gols encaixats: 2’31
 • Percantatge parades: 91’6%
 • Shutouts: 6
 • Minuts: 2,934

En tres dels quatre cursos a Las Vegas, l’equip va arribar a la final four (o final de conferència) mentre que en la primera temporada accedirien a la gran final de la Stanley Cup, caient en cinc partits contra els Washington Capitals d’Alex Ovechkin. Citant de nou les seves dues millors campanyes com a membre dels Golden Knights (i de tota la seva carrera hockystíca), en la de 2017/18, curs inaugural de la franquícia i en la qual es van plantar a la final, les seves xifres van ser estratosfèriques, amb un 92’7% en percentatge de parades, tant en temporada regular com durant els playoffs, sumant a més vuit shutouts entre els dos moments de la competició.

Però la seva millor campanya a nivell individual seria la de 2020/21, arribant al 92’8% en parades i una mitjana de gols encaixats (en campanya regular) inferior a dos, més concretament del 1’98. Números excelentísims que li van valer per endur-se el trofeu Vezina, premi al millor porter de la temporada a la NHL, guardó que no havia aconseguit mai abans.

NHL.com

Més enllà del gel

Però el seu segell va anar més enllà del gel, al voltant de la seva figura es forjaria la cara visible de la franquícia davant la comunitat local, molt estimat per tots els aficionats de la zona gràcies al seu afable caràcter i diverses accions socials al voltant d’ells, elevant-lo a icona esportiva. Ara, després de la seva marxa, quedarà el dubte de si s’hagués retirat com a membre dels Golden Knights, el seu dorsal penjaria (algún altre jugador tindrà possibilitats) de les bigues del T-Mobile Arena a causa de la curta però intensa carrera com a Knight.

Algunes veus reclamen que un cop deixi l’hoquei gel, se li retiri per part dels Golden Knights el dorsal nº29

Un altre dels aspectes de la seva estada a la ‘ciutat del pecat’, van ser les innombrables accions per promocionar l’hoquei gel en una regió poc acostumada a l’hoquei massiu en el passat però que s’ha bolcat amb l’esport ‘gelat’ d’una forma espectacular.

Highlights

Fleury porta una extensa carrera a l’esquena, 19 temporades per ser més exactes, en ella ha protagonitzat un bon nombre d’accions de mèrit, sent moltes vegades ‘carn’ de highlights donada la plasticitat de les seves parades. Una de les més espectaculars com a membre de Vegas va ser davant Toronto, en un tir de revers des de lluny, va agafar a Fleury fora del marc però com si d’un porter de futbol es tractés, va reaccionar de manera magistral realitzant una ‘estirada’ al més pur estil futbolístic i ple de plasticitat, capturant amb el gua el disc que ja es colava dins la porteria.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història