Connect with us

Història

Un trio de tres: els germans Plager

Al segon article de la sèrie coneixerem la història dels germans Plager. A la dècada dels 70. Barclay, Bob i Bill es van fer un nom als St. Louis Blues com a defenses corpulents i que van arribar a atemorir els seus rivals per la seva rudesa.

Des dels germans Bentley fins a la següent coincidència de tres germans en una mateixa franquícia van haver de passar 30 anys. En aquesta ocasió ens traslladarem fins a Kirkland Lake, a Ontario (Canadà). Va ser allà on Gus Plager, un prometedor jugador d’hoquei gel que va veure truncada la seva carrera per una lesió, va ser pare de tres fills, Barclay, Bob i Bill.

Gus sempre va estar lligat a l’hoquei gel i després de la seva lesió es va convertir en àrbitre, així com miner com tants homes a la ciutat de Kirkland. Els seus fills des de molt aviat van practicar l’hoquei i és que com va dir una vegada el segon dels Plager, Bob “Teníem dues opcions quan estàvem creixent. Aneu a buscar l’hoquei professional o entrar a les mines.”

Si hi ha alguna cosa que va caracteritzar des de molt primerenca edat els germans Plager, va ser un hoquei dur i agressiu

El seu hoquei reflectia la manera com havien solucionat les seves diferències a casa ja que el seu pare Gus els va inculcar que l’única manera de resoldre-les era amb els punys. Bob, el mitjà, comentava que “el més gran de nosaltres era correcte fins que el petit podia demostrar que s’equivocava. Aleshores sortíem fora i ens barallàvem mentre el nostre pare exercia d’àrbitre.” Aquesta rudesa li va valer el sobrenom a Gus Plager d’“Esquirol” perquè deien que havia criat tres “nous” dures de rosegar.

Els Plager en els Blues | Pinterest

Aviat van començar els germans Plager a fer-se respectar sobre el gel, ja des de les lligues menors feien servir la duresa cap als seus adversaris. L’anècdota més curiosa d’aquesta època es remunta a un partit de les lligues menors quan encara eren júniors. Barclay jugava per als Peterborough Pete i ho enfrontava al seu germà Bob que jugava per als Guelph Royals. En un moment del partit Barclay, accidentalment segons ell, va ficar l’estic a la boca del seu germà Bob al que tot seguit Bob va respondre amb els punys, com era habitual entre ells. Conforme se n’anaven al box, aquest va donar una empenta al seu germà i de nou es van exalçar en una baralla que els va portar a l’expulsió de tots dos del partit. Però no acabaria aquí la cosa ja que van seguir llimant asprors al tram que els portava als seus respectius vestidors.

Barclay va marxar a la Central Professional Hockey League (CPHL) amb els Omaha Knights amb qui lideraria la lliga en assistències i el reconeixement com un dels millors defenses. Això ho va portar a signar pels Detroit Red Wings que el van traspassar posteriorment als Montreal Canadiens encara que amb prou feines va jugar amb tots dos equips ja que sempre era enviat a jugar amb els afiliats a l’AHL.


Els millors productes oficials dels Blues by Fanatics a només un clic de distància.


Bob que va romandre a l’Ontario Hockey Association va ser considerat com el jugador més físic i agressiu de la lliga aconseguint el rècord de minuts de penalització en una temporada. Bob també va aconseguir cridar l’atenció d’algun conjunt de l’NHL i va signar pels New York Rangers el 1964, encara que igual que el seu germà gran, va passar la major part del temps jugant a l’afiliat de l’AHL. El petit Bill, va estar jugant jugant en lligues menors fins a recalar igual que el seu germà Barclay al Peterborough Petes.

Els germans Plager | Pinterest

Seria amb l’expansió de l’NHL el 1967 quan Bob Plager arribaria a St. Louis en un traspàs pel defensa Rod Seiling. Mesos més tard el seu germà Barclay Plager que jugava per a Springfield, va ser traspassat a St. Louis juntament amb Red Bereson, que fet i fet serien dos dels jugadors més estimats pels aficionats Blues. Durant aquest any els germà Plager van sembrar la por al gel. No havia partit que no acabés amb algun jugador contrari donant-li amb els ossos contra l’aigua gelada. I si encara fos poc, un any més tard el seu germà petit Bill s’uniria als St. Louis Blues. Prova del poder defensiu que va obtenir St. Louis amb l’arribada dels tres germans és que el 1969 va ser l’equip menys golejat de l’NHL, el 1970 va ser el segon menys golejat i un any més tard va ocupar el tercer lloc com a conjunt que havia rebut menys gols. Amb aquestes marques van aconseguir arribar ni més ni menys que en tres ocasions a la final de l’Stanley Cup. Barclay va ser el segon capità amb més partits dels Blues per darrere de Brian Sutter.

Entre els aficionats Blues encara s’explica el que va passar amb els germans Plager en un partit contra els Philadelphia Flyers el 1972. Els Blues van derrotar els Flyer a l’Spectrum per 3-2. Com sempre, cada vegada que hi havia un Plager sobre el gel hi havia baralla i en aquell partit n’hi va haver diverses que van caldejar l’ambient a les grades. Va ser llavors quan un aficionat dels Flyers va decidir llençar-li una cervesa a l’entrenador dels Blues, que per aquell temps era Al Arbour, i l’equip al complet dirigits per Barclay Plager i Phil Roberto es va dirigir com una camada de llops cap a les grades per trobar al “valent” aficionat de Philadelphia.

Sanderson en una baralla

Mesos més tard el petit dels Plager deixava St. Louis i signaria per Atlanta en el projecte d’expansió de 1972. Bob i Barclays van seguir defensant els Blues encara que poques vegades aparellats en el mateix parell defensiu. A la primavera de 1976, l’era Plager semblava que estava arribant al final. Barclay era enviat a la banqueta una vegada i una altra pel seu entrenador el que va provocar que dimitís com a capità, llavors va al·legar que ja no tenia la presència a l’equip que s’espera d’un capità. En acabar la temporada Barclay abandonaria la franquícia per ser jugador-entrenador de l’afiliat de St. Louis, el Kansas City Blues.

Aquella temporada va portar el seu club a la final i va ser nomenat jugador més valuós de la lliga. A l’any següent seria nomenat entrenador de St. Louis Blues, però a diferència de la seva primera experiència com a entrenador, aquest any va registrar la pitjor temporada en la història de la franquícia. Bob per la seva banda va estar als Blues fins a la temporada 1977-78 coincidint amb el seu germà gran com a entrenador.

Els dorsals retirats de dos germans Plager | Pinterest

Els St. Louis Blues van retirar el número 5 de Bob Plager i posteriorment el 1981 el número 8, dorsal del seu germà Barclay Plager. Els Plager segueixen sent molt estimats a la ciutat de St Louis.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història