Connect with us

Història

Un somni americà: Mike Richter, el brillant porter que va coronar als New York Rangers

Mike Richter. Getty Images

La NHL ha actuat al llarg de la seua centenària història com a cresol de les diferents famílies que existeixen entre els jugadors d’hoquei gel. Entre elles es troben els porters estatunidencs, classificats per uns trets definits com la seua agilitat entre els pals o una determinació especial.

Mike Richter apareix entre els millors de la seua classe i dels New York Rangers, on va ocupar les seues 14 temporades com a professional. El portera de Pennsylvania dona nom al premi de millor porter universitari i posseeix alguna cosa que el seu ‘successor’ Henrik Lundqvist no, una Stanley Cup.

Richter no va saltar a l’NHL de primeres, es va ‘adobar’ durant dues campanyes en la Universitat de Wisconsin

Abans del seu aterratge en la lliga, Richter va formar part de la selecció dels Estats Units en el Campionat Mundial Júnior de 1985. Malgrat uns números discrets en el torneig, els Rangers van triar al meta amb la 28a selecció en el draft d’aquell any. Com és habitual, Richter no va saltar a l’NHL de primeres i es va adobar durant dues campanyes en la Universitat de Wisconsin. Allí, el porter va ser el novençà en el seu primer curs i All-Star en el segon. Finalment, després de dos exercicis als Colorado/Denver Rangers de la IHL, equip filial, New York li va cridar durant els playoffs de 1989.

Camí a la victòria

Mike Richter va perdre un partit en aquelles eliminatòries, però es va guanyar un lloc en la plantilla de la pròxima temporada. El porter esquerrà va suplir a John Vanbiesbrouck en la seua campanya de rookie, en la qual va disputar 23 partits regulars i sis de playoff. Richter es va repartir el treball amb Vanbiesbrouck durant els següents tres cursos fins que el veterà va eixir traspassat als Vancouver Canucks en 1993 i el portera de Abington va rebre les regnes de la franquícia. Richter va brillar en el seu primer curs com a titular, que els aficionats novaiorquesos recorden especialment bé.

Mike Richter defensa la porteria durant el Game 6 de la final de la Stanley Cup de 1994. Getty Images

En la temporada regular, el porter va defensar la meta dels Rangers en 68 ocasions, 42 de les quals van acabar en victòria, eventual plusmarca de la seua trajectòria i de la franquícia. Així mateix, va sumar cinc porteries a zero i va participar en el seu segon partit de les estreles, del qual va eixir com el millor jugador. Al costat de Mark Messier, Brian Leetch i Adam Graves, Richter va carregar amb la pressió d’una ciutat i la maledicció d’una franquícia en sequera des de 1940. L’estatunidenc va amarrar a l’equip a través de les eliminatòries amb 16 triomfs i quatre shutouts camí a la Copa. Per al record queda la seua crucial parada a un penal de Pavel Bure en el Game 4.

Un Ranger per a tota la vida

Una vegada coronada la gran campanya, Mike Richter va romandre en els Rangers durant la totalitat de la seua carrera. El porter de Pennsylvania va contribuir a altres tres classificacions a la postemporada abans que les lesions començaren a fer-li mossa cap al final de la seua trajectòria. Considerat el millor portera estatunidenca dels anys 90, en 2003, després d’aparèixer en només 13 duels, va penjar la màscara. Richter va reescriure la història del club quant a trobades disputades (666) i victòries totals (301). Va ser el primer porter de New York a superar els 300 triomfs.

Richter observa atent durant un partit en l’any 2000. Getty Images

A penes un any després de la seua retirada, en 2004, els Rangers van pujar el número 35 del meta esquerrà a la teulada del Madison Square Garden. Intercalat amb el seu èxit en la competició domèstica, Richter va gaudir també de la glòria internacional. L’estàtua de la Llibertat impresa en la màscara del meta es troba en l’imaginari col·lectiu del Team USA d’hoquei gel. Així, va construir la seua llegenda nacional en tres Jocs Olímpics i tres mundials. Mike Richter va modelar una figura inigualable sota les brillants llums de la Gran Poma, a la qual va brindar la seua primera Stanley Cup en 54 anys, per a encaixar a la perfecció en l’incomparable prototip del porter estatunidenc.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Història