Connect with us

NHL

Sagues familiars que no surten bé: Brent Gretzky

Si hi ha una cosa clara dins de l’NHL és que és un esport que passa de pares a fills. Els llegats a l’NHL és una cosa que veiem constantment i hi ha cognoms que es repeteixen constantment al llarg de les dècades. Ara veiem Matthew i Brady Tkachuk ser líders dels seus equips, però a la dècada dels 2000 ja vam veure el seu pare lluitar (sense èxit) per l’Stanley Cup creant un llegat en aquest cognom.

Però aquests són els llegats que surten bé. Quan els fills o els germans compleixen les expectatives del primer. Després hi ha els altres casos, cosa que per lògica i probabilitat és el més normal. Encara que algú arribi a ser un nom gran a l’NHL no seguirà l’estela la resta de la família encara que ho intenti.

La cursa de Brent Gretzky a l’NHL no es va acostar ni remotament a la sola de la sabata del que va ser la del gran Wayne Gretzky

I aquí arriba la sèrie de jugadors que no van seguir l’estela, començant amb Brent Gretzky (febrer 1972), cognom mundialment conegut perquè és germà de Wayne Gretzky. Brent, és un ex jugador canadenc d’hoquei gel. I va arribar a jugar breument a l’NHL per als Tampa Bay Lightning.

Els dos Gretzky | NHL.com

Després del seu pas per l’Ontario Hockey League (OHL) als Belleville Bulls des de 1989 a 1992. Aquell mateix any, Brent Gretzky va ser seleccionat per Tampa Bay Lightning al Draft d’expansió. Cal dir, que tot i ser elegit per jugar a l’NHL no va tenir el mateix èxit que el seu germà Wayne.

La selecció de Brent al draft d’expansió en una era on els equips només estaven obligats a deixar desprotegits els seus “pitjors” jugadors crea el dubte de si en altres condicions Brent Gretzky hagués estat capaç d’arribar a l’NHL ja que cap equip de l’NHL ja establert l’hagués triat al draft.

Un sol enfrontament a l’NHL entre els germans Gretzky

“Ens hem d’haver enfrontat 15 vegades a la vida i només he estat capaç de guanyar-ne una. Recordo perseguir-lo darrere de la xarxa, sabia el que faria i tot i així, no podia parar-lo. La part més difícil va ser després del partit, als comentaris d’ESPN tot era: el més gran dels Gretzky demostra al jove Gretzky com jugar a hoquei gel”.

Wayne Gretzky en front de Brent Gretzky | Kallistihome

Junts, Wayne i Brent ostenten el rècord de l’NHL de més punts combinats de dos germans: 2.857 per a Wayne i 4 per a Brent. Ocupen el segon lloc en punts anotats per qualsevol número de germans. Darrere dels sis germans de la família Sutter que combinats per a 2.934 punts de l’NHL, 73 més que Wayne i Brent, encara que els totals combinats dels Gretzky són més grans que els de cinc dels sis Sutter.

Brent Gretzky

La selecció de Gretzky per un equip d’expansió en una era en què els equips establerts només estaven obligats a deixar l’esglaó inferior dels seus jugadors desprotegits als drafts d’expansió ha portat a l’especulació que mai no hauria arribat a una llista de l’NHL si hagués estat seleccionat per un equip establert.

A banda del seu breu pas per Tampa Bay, Gretzky va ser un jugador de lligues menors de carrera, flotant entre la Lliga Internacional d’Hoquei, la Lliga Americana d’Hoquei i la Lliga Unida d’Hoquei. Va jugar per a l’EC Graz Àustria en 1997-98. Com a dada curiosa, ell i quatre exjugadors més de Danbury Trashers, un dels equips on va jugar Brent, van rebre citacions de l’FBI en una investigació sobre els negocis del propietari James Galante.

El 2008, Gretzky va jugar sis partits per a l’equip Brantford Blast de la seva ciutat natal a la lliga sènior d’hoquei de la Major League, que va guanyar la Copa Allan 2008, després de la qual cosa Gretzky es va retirar de la competència organitzada.

Actualment Brent s’exerceix com a oficial de policia a la Policia Provincial d’Ontario

En aquestes ocasions la lògica guanya i el més normal és entendre això. Que per molt que els teus pares siguin els mateixos i se’ls hagi donat la mateixa educació i opcions per jugar un esport hi ha alguna cosa intrínsec a les persones i que hi ha gent que en té, i a sobre per ser el millor de la història, i d’altres, per més que siguis el germà de Wayne Gretzky, acabes treballant en una comissària de policia com ho pot fer qualsevol.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in NHL