Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: San Jose Sharks

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Sharks han tingut quatre logos principals des de la seva creació al 1991, dues versions clàssiques i dues amb un aspecte més modern

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els San Jose Sharks, la franquícia ubicada a l’estat estatunidenc de California i finalista d’una copa Stanley, els que ocuparan el gruix de l’article.

Tant el nom com el logotip de la franquícia s’acabaria decantant per un tauró degut a la gran quantitat d’aquests animals que neden les costes de la Badia de San Francisco.

  • 1991 – 1998

A principis dels anys noranta, els Sharks van entrar a la lliga amb un logotip i uniformes realment impactants. Terry Smith va ser el creador de l’escut original, en ell ressaltava la part davantera d’un tauró de color negre, amb les seves aletes pectorals i dorsal, a més de les obertures branquials, els ulls vorejats de color blanc i la boca amb una gran filera de dents , la qual mossegava i trencava un stick d’hoquei gel. L’emblema acabava amb un gran triangle invertit de tres colors: turquesa, negre i gris.

  • 1998 – 2007

Al cap de vuit anys d’existència, els Sharks presentarien una lleu modificació del logotip. Aquests canvis radicarien principalment en una petita variació del color de l’stick, enfosquint-se una mica, arribant a un marró més intens.El resto seguiría intacto.

  • 2007 – 2008

Ja ben entrats a la primera dècada del segle XXI, la franquícia californiana canviaria completament de logotip, encara que es tractés d’una versió més moderna del mateix, si que aportava canvis en el disseny. El triangle invertit es tornava còncau per la part superior, a més veia com els tres colors que el conformaven canviaven d’ordre i es modificaven, entrant-hi el taronja/marró clar. Aquest mateix color seria l’encarregat de donar vida a l’stick i als ulls del tauró, els quals deixaven de ser negres. També el tauró en si agafava una forma més tridimensional i per primera vegada incorporava el turquesa, al costat del negre, al seu aspecte general. Aquests canvis acabarien donant un aspecte més agressiu a l’emblema.

  • 2008 – actualitat

Després d’un any d’existència, els Sharks modificarien lleument l’escut, aquests canvis afectarien la part visual del logotip. El color turquesa deixaria de ser tan fosc, igual que el negre tampoc seria tan intens, això abocaria a un disseny amb uns ombrejats menys destacats. També el color ataronjat de l’stick i del vorejat, deixaria el darrere la vivacitat, per la resta, tot romandria igual.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos