Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Philadelphia Flyers

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Philly ha tingut dues versions del logo actual, molt semblants entre elles, donant-li una aura històrica justament pels pocs canvis efectuats

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Philadelphia Flyers, la franquícia de Pennsilvània ha guanyat dos Stanley Cups i classificat per a la final diverses vegades més, els que ocuparan el gruix de l’article.

Els Flyers es van forjar la fama d’equip dur i el pas dels anys no ha mitigat gaire aquesta popularitat, és cert que l’hoquei gel actual no conté la violència d’abans, però Philadelphia sempre manté aquesta aura intensa dins de la pista. Sense cap dubte, Philly és una de les hockeytowns dels Estats Units.

  • 1967 – 1999

El logo dels Flyers va ser dissenyat per l’artista local Sam Ciccone, aquest emblema representa la velocitat de l’hoquei gel en forma de quatre ales enganxades a una gran ‘P’ de color negra, la qual simbolitza la ciutat de Philadelphia. Al mig hi ha el puck característic de l’esport gelat, de color taronja; el taronja, negre i blanc són, i han estat, els encarregats de formar la paleta de colors dels Flyers en exclusivitat des de la seva creació fins a l’actualitat. Una curiositat, Bill Putnam, copropietari durant els primers anys de l’equip, volia que el taronja fos un dels colors dominants atès que era el seu color favorit; i sens dubte, així va ser.

  • 1999 – actualitat

Coincidint amb el canvi de segle, els de Pennsilvània van presentar una modificació molt lleu del logo, la qual consistia únicament en una variació mínima de la mida general de l’escut i una major lluminositat i definició en tot ell, segurament al puck taronja és on s’apreciava més aquest canvi. El fet de seguir amb el mateix logo des dels inicis de la franquícia, han convertit el logotip dels Flyers en un dels més reconeixibles de tota l’NHL, fins i tot de totes les grans lligues americanes (NHL, NFL, NBA i MLB). Cal destacar que fins fa relativament poc, Philly era un dels pocs conjunts de la lliga que encara no tenia mascota, això concorda amb la idea de tradició i intensitat/duresa característica de la franquícia abans esmentada.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos