Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Ottawa Senators

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els Senators han tingut quatre logos principals des de la seva creació al 1992, encara que algunes de les versions realment han patit poques variacions entre elles

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Ottawa Senators, la franquícia capitalina canadenca encara no ha sumat cap Stanley Cup durant la seva versió moderna tot i que si van ser finalistes en una ocasió , els que ocuparan el gruix de l’article.

Des del 1883 fins al 1934 van existir els Senators originals però durant les seves primeres campanyes van canviar diverses vegades de nom, al 1909 ja adoptarien el sobrenom de Senators, guanyant diverses Stanleys fins a la seva marxa a St. Louis. La franquícia actual adoptaria el mateix nom i colors de la versió anterior.

  • 1992- 1997

Ottawa va tornar a tenir una franquícia NHL a principis dels noranta, aquests de nou van triar el nom de Senators, com el seu antecessor dècades abans. El logo presentava un Centurió romà com a protagonista, el casc era dominat pels colors negre i vermell decorat amb unes fulles de llorer mentre que el semicercle de la part dreta estava pintat de color daurat o groc mostassa, al seu interior contenia el nom de la franquícia al complet.

  • 1997 – 2007

Després de cinc anys d’ús, arribaria la primera modificació a l’emblema dels Sens, encara que seria molt lleugera. La paleta de colors s’enfosquiria una mica junt amb la supressió de la paraula ‘Ottawa Senators’ dins del semicercle, al seu lloc apareixerien diverses fulles de llorer; aquestes mateixes desapareixerien del casc. La mirada del Centurió canviaria.

  • 2007 – 2020

Ficats de ple a la primera dècada del segle XXI, els Senators farien oficial un gran canvi d’imatge, modificant el logotip d’una forma molt evident. El Centurió ja no apareixia de perfil, ara mirava fixament endavant de forma estoica i decidida, mostrant determinació als seus ulls. El semicercle s’empetitia mentre que el casc guanyava unes proteccions laterals més grans que en anteriors versions. Així, el nou logotip seguia l’estela de l’escut original però amb un aspecte més modern, mantenint també els mateixos colors.

  • 2020 – actualitat

Després de 13 anys sense canvis, Ottawa tornaria a la versió clàssica del logotip però no a l’original, sinó a la utilitzada des del 1997 fins al 2007 però amb uns lleugers retocs. El daurat o groc mostassa s’enfosquiria una mica més, a més aquest mateix color guanyaria protagonisme vers al vermell, el que veuria com desapareixeria de la capa del Centurió. Tota la resta seguiria intacte.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos