Connect with us

Uniformes i logos

Logos principals de l’NHL: Calgary Flames

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els d’Alberta han tingut quatre logos principals encara que el primer va ser de quan encara eren a Atlanta

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Calgary Flames, el conjunt de la província d’Alberta s’ha alçat un cop campió de l’Stanley Cup, els que ocuparan el gruix de l’article.Situats primer a l’estat nord-americà de Geòrgia, els Flames es mudarien al nord de la frontera, allà es proclamarien campions a finals de la dècada dels vuitanta, avui continua sent l’actuació més destacada de la franquícia.

  • 1972 – 1980

Durant els primers vuit anys de vida de la franquícia, els Flames se situaven a la ciutat nord-americana d’Atlanta, allí presentarien el primer logo de l’equip, el qual estava format per una ‘A’ d’Atlanta de color blanc, al voltant d’aquesta lletra seria cobert per una línia gruixuda de color vermell fosc. L’interior de la ‘A’ estarien representades unes flames que reflectien perfectament el nom de la franquícia, inspirada en els tràgics esdeveniments (gran incendi a la ciutat) succeïts durant la guerra civil estatunidenca.

  • 1980 – 1994

Ja al Canadà, els Flames redissenyerien el logotip per adaptar-lo a la nova ciutat, cal destacar que mantindrien el nom de la franquícia però aquesta vegada el relacionarien amb el petroli, matèria molt habitual a la província. En general seguirien un estil similar però ara en comptes de l”A’ original apareixia la ‘C’ de Calgary, el color vermell es faria més brillant mentre que la línia exterior que vorejava l’emblema passaria a ser groga, donant així la sensació d’estar l’escut en flames.

  • 1994 – 2020

A principis dels noranta, els Flames retocarien lleugerament el logotip, primer afegirien una nova línia (molt fina) exterior de color negre que vorejaria tot l’escut, dins, els colors vermell i groc habituals canviarien de tonalitat cap a una més fosca. Als 90, el negre va agafar molt protagonisme entre les diferents franquícies de la lliga, la gran majoria va incloure aquest color en els seus logos o jerseys, els Flames no podien ser menys.

  • 2020 – actualitat

Després de dues dècades de segle XXI, l’equip d’Alberta decidiria tornar als orígens, abandonant el negre que els havia acompanyat durant 16 anys per donar entrada al logotip clàssic però amb lleugers canvis. La forma seguiria exactament igual, les parts vermelles també utilitzarien la mateixa tonalitat dels 80 però en canvi el groc/daurat seria més intens que en les versions anteriors.

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Uniformes i logos