Connect with us

Uniformes i logos

Logos de l’NHL: Winnipeg Jets

Els logos de l’NHL han estat sempre font d’admiració per la seva exposició visiblement gran en comparació amb altres franquícies esportives pertanyents a la resta de les grans lligues nord-americanes (NFL, MLB i NBA), les quals moltes tenen el logotip relegat a una posició molt menys visible dins del seu uniforme; no així en les seves respectives pistes o camps.

Segurament el logotip respectiu de cada equip és el senyal d’identitat més important de les diferents franquícies, en la majoria dels casos, dissenys molt estudiats per a representar diversos elements de la ciutat o zones d’influència. A més de representar el conjunt en qüestió, el logo ja de per si mateix és el cap visible de la marca, sent reconeixible per gran part dels fans esportius simplement amb el seu visionat.

Els actuals Jets només han tingut un logotip principal (a Winnipeg) però els originals van tenir fins a quatre versions diferents de l’emblema en qüestió

Des de NHLmania.com anirem publicant regularment una sèrie d’articles (32, un per franquícia) en els quals es repassaran tots els logos principals que han tingut cadascuna de les franquícies de la lliga. En aquesta ocasió seran els Winnipeg Jets, el conjunt canadenc va començar el seu camí a l’NHL establert a la ciutat nord-americana d’Atlanta per després recol·locar-se a Manitoba,  els que ocuparan el gruix de l’article.

Els Jets actuals competeixen des del 1999, encara que a Winnipeg des del 2011, però molt abans d’ells, els Jets originals originals (els que estan connectats amb els Arizona Coyotes) van fer el mateix a l’WHA per després passar a l’NHL fins a la seva marxa als EUA al 1996.

1972 – 1973 (Jets originals)

El primer logo dels Jets va ser a l’WHA, consistia d’un cercle a l’estil puck de color vermell vorejat finament en blanc i negre, dins apareixia un jugador d’hoquei gel en blau i blanc. Darrere seu, sortint de la circumferència, un jet (avió militar) volant, el qual anava deixant una estela blanca on es podia llegir al seu interior les paraules Hockey Club. Més amunt, també escrit (marca de la casa dels Jets), hi havia el nom complet de la franquícia de color blanc, de totes les lletres destacava la ‘J’ en forma de stick.

1973 – 1979 (Jets originals)

Després d’un any en competició, els Jets presentarien un nou escut que unia i simplificava de forma clara i consistent les idees anteriorment mostrades. El jugador desapareixia juntament amb la paraula Hockey Club, però el nom de la franquícia seguia, i fins i tot guanyava, més protagonisme i mida. La paraula Jets seguia blanca i la ‘J’ en forma de stick, encara que Winnipeg ara apareixia pintat de vermell. El cercle tenia l’interior acolorit de blau, mentre que el vorejat exterior ara era vermell. L’avió militar guanyava mida juntament amb un mini cercle vermell al seu voltant.

1979 – 1990 (Jets originals)

Coincidint amb l’entrada del conjunt de Manitoba a l’NHL, els Jets decidirien retocar lleugerament l’acoloriment del seu emblema. Aquest acoloriment consistiria bàsicament a enfosquir la paleta de colors, guanyant en serietat i estabilitat; la resta es quedaria tot igual.

1990 – 1996 (Jets originals)

Entrant a la dècada dels 90, l’equip canadenc va apostar per un canvi i modernització del logotip. La forma simulant un puck i el vorejat vermell seguien inamovibles, El nom de la franquícia veuria invertit el seu ordre passant la paraula Winnipeg a dalt i Jets a baix, aquest nom ara era blau, el qual ressaltava clarament en un fons blanc. La ‘J’ seguia semblant un estic (però ara sobresortia del cercle exterior juntament amb un ombreig vermell), mentrestant, el Jet canviava de direcció i color, ara era vermell.

1999 – 2011

Al 1999, l’encarnació actual dels Jets feia el seu debut però no a Winnipeg, inicialment l’NHL es va expandir a Atlanta sota el nom dels Thrashers. El logotip consistia en un triangle groc, dins estava representat l’ocell característic de l’estat de Geòrgia (el qual donava el nom a l’equip) pintat de color daurat i un parell de tonalitats marrons, subjectant un estic groc/daurat. El blau (clar i fosc) completava l’acoloriment del logotip, omplint els buits deixats per la resta de colors.

2011 – actualitat

Després de 12 anys als EUA, els Thrashers es mudarien al Canadà per rencarnar-se en els nous/actuals Jets. El logo tornava a la seva forma circular clàssica, encara que aquesta vegada el vorejat exterior estaria pintat de color gris, un altre vorejat interior més ample, acolorit de blau fosc, apareixia tot seguit. Dins, estaven representats un avió militar gris (McDonnell Douglas CF-18) i una fulla d’auró invertida de color vermell, el jet apuntava a dalt en direcció a una ranura triangular blanca a l’esmentat vorejat blau, la qual assenyalava el nord Bruixular.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos