Connect with us

Off Topic CAT

Les vostres col·leccions NHL: Josep Cantalapiedra

L’NHL és una lliga que desperta veritables passions en moltes persones arreu del món sencer, creant amb això una gran legió de fans àvids del seu marxandatge, des d’NHLmania volem donar-vos l’oportunitat de poder mostrar les vostres col·leccions de productes relacionats amb la pròpia lliga i l’hoquei gel en general. Aquests jerseyspucks, gorres, samarretes, funko’s, entrades, videojocs, figures, cascos,… que s’acumulen durant anys a diverses zones de les casa però que sempre costa ajuntar-les per ensenyar-les als altres; ara ho podreu fer a través de nosaltres.

L’afició d’en Josep (@jepcan a Twitter) per l’NHL i els Blackhawks es remunta fins al 1993

En aquesta ocasió, Josep Cantalapiedra (Barcelona), ens presenta la seva immensa col·lecció d’objectes de tota mena, des de gorres, cromos, pucks, llibres,… relacionats amb els Chicago Blackhawks, el seu equip preferit de tota la lliga.

Breu qüestionari

Pregunta: Quan va començar la teva passió per l’NHL?

Resposta: Tot va començar cap al 1993 i, com molts de nosaltres que estimem aquest esport, el nostre amor va néixer amb els videojocs. Concretament a mi em va enganxar el de PC de NHL 93 d’EA Sports. No sé ni quantes temporades completes vaig fer, però van ser hores i hores d’entreteniment. Posteriorment em vaig passar a la consola N64 i vaig seguir amb les diferents evolucions del mateix joc.

P: Per què et vas decantar pels Hawks com a equip preferit?

R: Com sabeu, quan t’estrenes en un joc com aquest, el primer que et demana és sempre amb quin equip vols competir. Sincerament, per mi el primer dia tots eren iguals perquè no en coneixia cap ni en sabia els antecedents. Per això em vaig decidir pel més obvi i evident: la imatge. I és aquí on em va enamorar el logo dels meus Hawks; no hi va haver dubte i va ser un amor a primera vista. No hi havia comparació entre el ‘pell roja’ de les tres plomes i altres logos, i em vaig decidir per ell. Des de llavors li he estat fidel com podreu veure i ha estat el meu equip en els darrers 30 anys.

A partir del joc, vaig començar a tenir interès per l’esport real i em vaig aficionar a la solitud del meu entorn, que no compartia res de tot això per desconeixement, igual que jo havia tingut abans de posar les meves mans al joc d’ordinador.

P: Com seguies la competició?

R: L’arribada de Sportmania a Canal Plus va ser tot un esdeveniment i vaig seguir molts dels partits que van retransmetre, tant en diferit com a les finals de l’Stanley Cup que algun any va fer en directe. Fins i tot vaig tenir la sort de guanyar una samarreta dels Sabres que els bons de Josean Redondo i Moisés Molina sortejaven a altes hores de la matinada.

Amb els anys ja em vaig fer subscriptor de l’NHL pass i moltes temporades vaig poder veure, amb gran esforç horari i difícil conciliació familiar, els partits del meu equip en directe. Tinc el privilegi d’haver viscut les tres darreres Stanley Cup de Chicago en directe des del sofà o el llit de casa i, la veritat, és que m’han entrat tan bé com les Champions del Barça.

P: I de marxandatge que tal, una mica de tot sobre Chicago?

R: També amb els anys, he comprat els llibres, vídeos, cromos i marxandatge que es veuran a les meves fotos. I ara ja tinc un gran projecte que espero que em doni la plenitud: vull anar, si tot acompanya, a Chicago el 2026, data en què es complirà el centenari de la franquícia, per veure dos o tres partits de temporada regular i poder dir que ja he estat a casa. Sé que el United Center mai no serà com el Chicago Stadium, però sempre tot no pot ser. Tinc la sort d’haver pogut presenciar un partit dels Rangers-Sharks al MSG a Nova York i vaig gaudir molt; no vull ni imaginar què serà veure Bedard en la seva màxima expressió. Vull completar el viatge amb una passada per Toronto per anar al Hall of Fame de l’NHL i poder veure en persona moltes de les coses que fins ara només m’han ensenyat el paper o la pantalla.

Com veuen, sóc una mica friki de tot això, però per sort els que llegiu això m’entendreu.

Figures McFarlane

Una gran quantitat de figures de la coneguda marca McFarlane, passant des dels ‘actuals’ Kane i Toews fins als llegendaris Mikita, Hull i Orr entre molts altres.

Gorres, anells i pucks

Una mica de marxandatge variat mai ve de més.

Roba (jerseys, samarretes,…)

Des de samarretes fins a dessuadores passant per unes còmodes sabatilles.

DVD i Blu-ray

Disfrutan a la televisió.

Llibres

Impressionant col·lecció de llibres relacionats amb la franquícia de Chicago, abastant moltíssims períodes de la història dels Hawks.

Cromos

De la marca Upper Deck Series des de 1990 a 2023 (594 cromos).

 

Et pot interessar…

Click to comment

Leave a Reply

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *

More in Off Topic CAT