Connect with us

Història

Els ràpids i furiosos Panthers de 1995/96

En la seua tercera temporada a l’NHL, Florida va sorprendre i va arribar a la primera Final per l’Stanley Cup que ha disputat en els seus 30 anys d’història

En la temporada 1994-95, acurtada pel tancament patronal de l’NHL, els Florida Panthers van acabar amb un registre de 20-22-6 i van pastar 46 punts. Les dificultats de Florida per a ficar el puck en la porteria – 115 gols, últims en la lliga – sumades a l’horrible powerplay dels Panthers – 13 per cent, vint-i-quatrens de 26 en la lliga – van ser massa per a Florida i es van perdre els playoffs per un punt.

Abans del començament de la qual encara és la millor temporada de la seua història, Florida va incorporar dues peces clau. Ed Jovanovski, primera selecció absoluta del draft de 1994, es va unir a l’equip després de tornar a l’OHL per a la temporada 1994-95. No obstant això, Florida havia de sumar poder ofensiu i els Panthers ho van trobar amb el dècim pick general en 1995, Radek Dvorak.

No van realitzar cap traspàs aquella offseason, però dos moviments de la temporada 1994-95 resultarien crucials en la campanya 1995-96. El 29 de setembre de 1994, Florida va traspassar una selecció de tercera ronda de 1996 i un pick de quarta ronda de 1997 a Calgary pels defenses Robert Svehla i Magnus Svensson. Svensson no va tindre molt d’impacte, però Svehla va ser una peça clau en l’èxit de Florida en la 1995-96.

L’altre traspàs es va tancar el 3 de març de 1995. Florida va traspassar una selecció de cinquena ronda de 1998 a Sant Jose per Johan Garpenlov. Garpenlov va acabar la temporada 1994-95 amb Florida, però la seua primera temporada completa com Panther en la 1995-96 va ser fonamental per a la seua campanya.

Robert Svehla of the Florida Panthers skates with the puck during a hockey game against the Washington Capitals on November 3, 1995 at USAir Arena in...
Robert Svehla, dels Florida Panthers, patina amb el puck durant un partit davant els Washington Capitals en 1995. Getty Images

Els Panthers van començar com un obús la seua millor temporada de sempre i van guanyar 14 dels seus primers 20 partits amb un empat. Mai van mirar cap endarrere i van pastar un registre de 41-31-10, vàlid per a 92 punts. Les dues parts del joc de Florida que els van deixar fora dels playoffs en la 1994-95 van ser els seus gols a favor i el seu powerplay. En la 1995-96, els Panthers van millorar en ambdues considerablement. Van passar de 2.39 gols per partit a 3.10 i el seu power play va variar del 13 al 17 per cent.
Rob Niedermayer va ser triat cinquè absolut en 1993 per Florida, però, en les seues primeres dues temporades, únicament va anotar 36 punts en 113 partits. No obstant això, en la seua tercera campanya, Niedermayer va fer importants passos cap avant i va registrar 61 punts – 26 gols i 35 assistències. Niedermayer va trobar el seu toc anotador a l’NHL i va suposar un avanç crucial en l’èxit de Florida.

Fins a aquesta temporada, Florida no havia tornat a una Final per la Copa

Com s’ha comentat anteriorment, Florida va traspassar per Svehla i el moviment va resultar ser clau en la seua temporada. Després de jugar la 1994-95 a Suècia, el defensa es va incorporar a Florida després del traspàs des de Calgary i els seus 57 punts en 81 partits com a novençà van sobreeixir i van ser decisius en l’èxit de Florida.

Amb les eliminatòries en l’horitzó, Florida va segellar un tracte amb Sant Jose el 16 de març de 1996. Els Panthers, que van enviar una selecció de segona ronda i un pick de quarta ronda de 1996 als Sharks, van adquirir a Ray Sheppard i una selecció de quarta ronda de 1996. Sheppard va sumar 46 punts en 51 partits per als Sharks, així que Florida va trobar una altra arma ofensiva. En els 14 partits de temporada regular que va jugar amb els Panthers, Sheppard va anotar 10 punts – del que huit van ser gols. No obstant això, en els playoffs, Sheppard va brillar amb huit punts i huit assistències en 21 partits.

Dave Lowry of the Florida Panthers passes to teammate Ray Sheppard as Sylvain Lefebvre of the Colorado Avalanche tries to break up the pass during...
Dave Lowry, dels Panthers, dona una passada al seu company Ray Sheppard mentre Sylvain Lefebvre, dels Avalanche, intenta trencar-lo. Getty Images

Els Panthers van acabar quarts en l’Est i es van trobar amb els Boston Bruins en la primera ronda. Van acabar el treball ràpid i van despatxar als de Massachussets en cinc partits. En la sèrie, Florida va marcar 22 gols i només van anotar menys de quatre en un partit.

A la segona ronda, Florida es va citar amb el millor equip de l’Est, però van superar a Philadelphia en sis xocs. Els Flyers van registrar la quarta major quantitat de gols en la temporada regular, però els Panthers se les van arreglar per a mantindre’ls en només 11 gols en tota la sèrie.

En la Final de la Conferència Est, els va costar set partits, però els Panthers van aconseguir sorprendre un altre equip, aquesta vegada als Pittsburgh Penguins. En la temporada regular, els Penguins van ser el millor equip anotador de l’NHL, van anotar 362 gols i, encara així, els Panthers únicament van permetre 15 punts durant les set trobades.

El viatge de Florida es va detindre estrepitosament en la Final de l’Stanley Cup contra els Colorado Avalanche. Perdent per tres partits a zero, Florida va jugar per la seua temporada en el Game 4. En una triple pròrroga, Uwe Krupp va registrar el seu segon gol de la sèrie per a acabar amb la inversemblant candidatura a la Copa de Florida i els Avalanche van guanyar la seua primera Stanley Cup en la seua primera temporada des que marxaren de Quebec.

Et pot interessar…

More in Història