Connect with us

Uniformes i logos

Els Nordiques i el seu canvi de ‘look’

Corria l’any 1995 i els Quebec Nordiques presentaven en societat els nous uniformes que portarien a partir de la temporada 1996/97, cosa que finalment no succeiria, atès que la franquícia Quebequesa es traslladaria a Denver per passar a ser els Colorado Avalanche al no aconseguir construir un nou pavelló multiusos a la capital de la província francòfona canadenca.

Durant l’última campanya a Quebec City i amb l’amenaça del trasllat cada vegada més a prop, els Nordiques van decidir canviar la seva imatge en un intent de modernitzar-se

En els nous dissenys, s’abandonava un dels logos més emblemàtics i característics (sobretot amb el pas dels anys i la desaparició de l’equip) de l’NHL i de la WHA en el passat. La gran ‘N’/iglú i l’estic deixaven pas a un llop de les neus juntament amb la paraula Nordiques, equipació típica dels 90 però molt inferior en quant a qualitat visual a l’original. Així i tot, els Nordiques mai arribarien a vestir la nova indumentària, quedant aquesta en el bagul dels records o de les males idees.

Un jove Sakic amb la vestimenta clàssica dels Nordiques | The Hockey Writers

Tornada a l’escena sense arribar a ‘debutar’

A principis de segle XXI l’NHL s’encallaria en un nefast lockout, cancel·lant la temporada completa. Amb això, uns quants inversors intentarien ressuscitar la WHA, aprofitant alguns mercats oblidats per la lliga dins de l’hoquei nacional estatunidenc i canadenc. Un d’aquests era el de Quebec City, sent els Nordiques una de les franquícia propostes per entrar a la nova lliga, i amb això el logotip aparcat al fons d’un armari tornava entrar en escena, però com si d’una mala pel·lícula es tractés, tampoc arribaria a debutar en el gel, quedant de nou en la memòria col·lectiva dels fans.

Possible retorn a l’NHL?

Des de fa uns anys, i més coincidint amb la construcció (ara si) del nou pavelló, la ciutat de Quebec City ha intentat (i intentarà) portar de tornada els Nordiques, sense molt èxit fins al moment però sense defallir.

Els “nous” jerseys dels Nordiques | Le journal de Quebec

Així i tot, en cas d‘un hipotètic retorn, segurament el logotip del llop no tindria cabuda en el pit dels nous jerseys, quedant un cop més a les portes de convertir-se en oficial al 100%.

Et pot interessar…

More in Uniformes i logos